Retailpodden podcast

57. Hannes Hasselrot - Kronans Apotek / Från fysisk jätte till "digital first"

12.5.2022
0:00
44:07
15 Sekunden vorwärts
15 Sekunden vorwärts

Pandemiåret 2020 var extremt ur ett e-handelsperspektiv. Under 2020 växte den globala e-handeln med 28 % och 40 % i Sverige vilket resulterade i att tiotals konsumtionsmiljarder flyttades från fysiska butiker till e-handeln. 

Vi har fått se bransch efter bransch fullkomligt revolutioneras, där de digitala plattformarnas logik ganska snabbt blir det självklara valet. Handeln är inget undantag och med pandemin som accelerator så har digitala beteenden permanentats vilket har kastat en hel industri rakt i en massiv omställning med bränslet att utvecklas eller avvecklas.  Ett tydligt och bra exempel är Apoteksbranschen, där den fysiska butiken har varit en självklarhet under urminnestider men som idag befinner sig i mitt i sin omställning. 2021 stod näthandeln med apoteksprodukter för 19 procent av den totala apotekshandeln, för bara fem år sedan var motsvarande siffra ungefär fyra procent. 

När omställningen kommer snabbare än förväntat, HUR ställer man om en fysisk jätte till en digital first. För att svara på dagens fråga har vi bjudit in en gigant som står mitt sin omställning och som representerar just Apoteksbranschen, varmt välkommen Hannes Hasselrot, VD Kronans Apotek.  

Weitere Episoden von „Retailpodden“