Învinge Tava podcast

Învinge tava - Gustul legumelor de sezon (împreuna cu Roxana Zaha, fermieră & antropoloagă)

0:00
36:33
15 Sekunden vorwärts
15 Sekunden vorwärts

Chiar dacă la supermarket găsești roșii în mijlocul iernii, în lunile acestea ar trebui să te uiți mai degrabă la rădăcinoase (morcovi, sfeclă, țelină, păstârnac), crucifere (broccoli, conopidă, varză) și leguminoase (fasole, năut, linte). Au mai mult gust și mai mulți nutrienți și asta e valabil pentru orice legumă de sezon.

În acest episod, Jo Ilie și Alex Vasile aleg legumele lor de iarnă preferate și povestesc ce fac cu ele în bucătărie. Jo crede în sfecla roșie, pe care o cumpără și crudă, și fiartă, și folosește la o mulțime de preparare. Alex este fan al ubicuului morcov, de la care mănâncă inclusiv frunzele, un deliciu ignorat de români. 

Invitată în emisiune e Roxana Zaha. Roxana are o mică fermă de legume ecologice în Țara Hațegului, e antropolog la bază și mănâncă preponderent vegetarian. Roxana ne povestește cum s-a schimbat felul în care gătește legumele de când le crește ea și ne-a dat tips&tricks despre cum să le facem mai bune. 


Chapters: 00:05 Cine suntem 00:24 Legumele de sezon 05:00 Legumele allseason 09:37 Leguma lui Jo 17:23 Leguma lui Alex 22:43 Interviu cu Roxana Zaha 36:07 Mulțumiri


Mulțumiri: Simona Popa și Roxana Zaha

Bonduelle e partenerul principal al sezonului 1 din Învinge tava.

Transcrierea integrala a episodului si un sumar se gasesc la:

https://shorturl.at/dZ138


Gazde: Jo Ilie și Alex Vasile

Editare: Alex Vasile

Muzică: Oleksii Kaplunskyi


Ne găsiți și pe Instagram la @invingetava și pe Youtube la @invingetava-ur5zj


Weitere Episoden von „Învinge Tava“