POEN podcast

#5 - Zij worden rijker van de coronacrisis (S02)

0:00
30:00
15 Sekunden vorwärts
15 Sekunden vorwärts
Het is crisis - maar niet voor iedereen. Voor sommigen zijn het gouden tijden. Wie zijn het en wat betekent het voor hun machtspositie na de crisis?

Weitere Episoden von „POEN“

 • POEN podcast

  #8 - Seizoenslot: Dit wordt (n)ooit meer hetzelfde (S02)

  34:03

  Waarvan weten we nu al dat het na corona niet meer wordt zoals voorheen. In voorlopig de laatste POEN kijken Wouters en Waaijers vooral naar de toekomst van ons geld en van het zwarte goud. Hoe lang kunnen we euro's daadwerkelijk nog in onze handen vasthouden? Econoom Rens van Tilburg verhaalt over de grote toekomst van de digitale euro. Energiedeskundige Eveline Speelman voorspelt of de vraag naar olie weer terugkomt op het oude niveau. Of stappen oliebedrijven nu nog sneller over naar duurzame energie.
 • POEN podcast

  #7 - Burgers voor burgers en trips voor vips: coronasteun rond de wereld (S02)

  31:16

  Van Afghanistan tot Zimbabwe, overal ter wereld worstelen landen met de economische klap van de coronacrisis. Ieder land heeft een eigen aanpak. We maken een reis over de wereld om erachter te kunnen wat we kunnen leren van het buitenland. Moeten we bijvoorbeeld ook in Nederland subsidie op hamburgers krijgen of is het een goed idee om de BTW te verlagen?
 • POEN podcast

  Verpasse keine Episode von POEN und abonniere ihn in der kostenlosen GetPodcast App.

  iOS buttonAndroid button
 • POEN podcast

  #6 - Is corona de grote gelijkmaker of drijft het ons verder uiteen? (S02)

  31:35

  Een crisis kan de verschillen tussen mensen vergroten of juist verkleinen. Hoe zit dat met de coronacrisis? Historicus Bas van Bavel trekt een vergelijking met de tijd van de zwarte dood. SER-voorzitter Mariëtte Hamer, die ook een boekje opendoet over haar vermogen, waarschuwt samen met CPB-directeur Pieter Hasekamp voor de gevolgen die ze nu al ziet.
 • POEN podcast

  #5 - Zij worden rijker van de coronacrisis (S02)

  30:00

  Het is crisis - maar niet voor iedereen. Voor sommigen zijn het gouden tijden. Wie zijn het en wat betekent het voor hun machtspositie na de crisis?
 • POEN podcast

  #4 - Wat zullen we doen met 20.000 miljoen? (S02)

  33:24

  Met het Wopke-Wiebes-fonds wil het kabinet de Nederlandse economie toekomstbestendig maken. Maar wat is de beste investering? Oud-minister Annemarie Jorritsma, zelf betrokken bij het vorige fonds, velt een genadeloos oordeel over ideeën van luisteraars. En doet een pleidooi voor omkoping...
 • POEN podcast

  #3 - Op zoek naar de verdwenen coronaberekening (S02)

  32:41

  Twee economen wilden uitrekenen hoeveel de coronamaatregelen hebben gekost en hoeveel levens ermee zijn gered. De artikelen stonden klaar om gepubliceerd te worden, maar werden op het allerlaatste moment teruggetrokken. Wat voor berekeningen waren dat, waarom zijn ze verdwenen en waar zijn die berekeningen nu?
 • POEN podcast

  #2 - We spenden geld als water, komt de kater later? (S02)

  25:51

  Wopke Hoekstra heeft geld nodig om de coronacrisis te bestrijden en leent tientallen miljarden. De staatsschuld loopt hard op, maar niemand lijkt zich er zorgen over te maken. Hoe komt dat, wat is het risico van een hoge staatsschuld en hoe krijgt hij eigenlijk al die miljarden op de bankrekening?
 • POEN podcast

  #1 - Wat dreigt er deze crisis nog meer? (S02)

  34:37

  We zitten middenin de grootste recessie ooit gemeten en dat vraagt om een nieuw seizoen van POEN. Wouters en Waaijers maken de balans op van de coronacrisis en bespreken wat er nog op ons af kan komen. En er komen mensen aan het woord voor wie de pandemie geen verrassing was.
 • POEN podcast

  #10 - Moet de economie blijven groeien: het gevecht (S01)

  32:41

  Meer groei is beter. Dat was jarenlang het devies. Is er een crisis, dan moeten we daar zo snel mogelijk weer uitkomen. Maar inmiddels wordt er steeds meer getwijfeld of economische groei wel iets goed is. Ook luisteraar Arjen vraagt zich af of groei nog nodig is. We trekken de handschoenen aan en gaan de verbale strijd aan. Wat is beter: Groeien of niet groeien?
 • POEN podcast

  #9 - Dealers, uitstoot en automobiles (S01)

  28:59

  Autoverkopers krijgen de opdracht om klanten dit jaar schonere auto's te verkopen. Dat ga je merken bij de autodealer. Er dreigen namelijk enorme boetes voor de autobouwers als de wagens die ze verkopen te vervuilend zijn. Met verschillende trucs proberen ze de boetes te ontwijken.

Hol dir die ganze Welt der Podcasts mit der kostenlosen GetPodcast App.

Abonniere alle deine Lieblingspodcasts, höre Episoden auch offline und erhalte passende Empfehlungen für Podcasts, die dich wirklich interessieren.

iOS buttonAndroid button
© radio.de GmbH 2022radio.net logo