384 - Nederlandse tech in de ruimte voor onderzoek naar zwaartekrachtgolven
In deze aflevering duiken we diep in de ruimte met Channah Vogel, Analog Design Engineer bij het Nederlands Instituut voor Ruimteonderzoek (SRON). Channah vertelt over haar werk aan de ontwikkeling van instrumenten voor satellieten die het heelal en de aarde bestuderen. Daarnaast deelt ze haar passie voor axolotls en haar betrokkenheid bij de Dungeons & Dragons-community. Ontdek waarom ruimtemissies zo lang duren en wat er komt kijken bij het ontwerpen van technologie voor in de ruimte, zoals het meten van zwaartekrachtgolven. We bespreken ook waarom sommige innovaties tientallen jaren duren voordat ze gerealiseerd worden.
Naast wetenschap komen we ook te weten hoe axolotls (inderdaad, de Pokémon-achtige wezentjes) een speciale plek in haar leven hebben ingenomen. Verwacht een fascinerende mix van ruimteonderzoek, persoonlijke verhalen en een kijkje in het leven van iemand die werkt aan technologie die letterlijk de ruimte ingaat.
Shownotes
Tijdschema
0:00:00 Reclame: ICT Group
0:00:42 Introductie van Channah Vogel
0:32:02 De uitdaging van lange projecten
0:32:08 Reclame: Teamleader Focus
0:35:29 Meerdere projecten tegelijk en aardobservaties
0:36:24 De voldoening van ruimte-instrumenten
0:37:31 Deadlines en drukte voor de ruimtevaart
0:41:55 De uitdaging van analoge techniek
0:44:58 Het belang van onderwijs in techniek
0:49:39 Kabelmanagement in de ruimte
0:55:22 Verhuizen met axolotls
1:00:39 Elon Musk en de ruimtevaart
1:06:29 Talen en vingers: een ruil
1:07:55 Misverstanden over de ruimte
Hashtags
#Ruimteonderzoek #Satellieten #ESA #Axolotls #Zwaartekrachtgolven #Technologie #SRON #Ruimtemissies #Nerds #MetNerdsOmTafel
Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
Weitere Episoden von „Met Nerds om Tafel - een podcast over technologie, wetenschap en popcultuur“
Verpasse keine Episode von “Met Nerds om Tafel - een podcast over technologie, wetenschap en popcultuur” und abonniere ihn in der kostenlosen GetPodcast App.