Hotnews: Caia și Bejan. Călătorii podcast

Hotnews: Caia și Bejan. Călătorii

Hotnews.ro

Atunci când călătoresc, mulți oameni spun că pleacă undeva „să se deconecteze”. În realitate, o călătorie ar trebui să însemne o „reconectare” și nu o „deconectare”: o reconectare a noastră la civilizația umană, cu tot ce are ea mai bun și mai frumos, la natură, locuri, oameni. Acesta este motivul pentru care am făcut acest podcast: încercăm să conectăm ascultătorii la locurile frumoase pe care le-am vizitat și care ne-au învățat câte ceva despre lumea în care trăim. De două ori pe lună, vă invităm să ascultați podcastul „Caia și Bejan. Călătorii”.

9 Episoden

 • Hotnews: Caia și Bejan. Călătorii podcast

  Episodul 9. Liban: Ce găsești dincolo de catastrofe, crize sociale și război

  26:37

  Libanul a ajuns din nou în atenția publică internațională în urma unei catastrofe teribile: o explozie care a produs moartea a 171 de persoane și rănirea a peste 6 mii. Tragedia vine în contextul unei crize economice și sociale care lovise deja această țară. Ar fi însă total nedrept să vorbim despre Liban doar în contexte nefericite. Înainte de probleme, Liban este totuși o țară mediteraneană fascinantă, cu orașe istorice și frumoase, cu un litoral splendit, cu resorturi, plaje și un turism foarte dezvoltat. În această ediția a podcastului nostru, ne asumăm încercarea de a arăta și o altă față Libanului decât cea pe care o vezi la televizor.   
 • Hotnews: Caia și Bejan. Călătorii podcast

  Episodul 8. Povestea vinului și a turismului moldovenesc

  29:47

  În această ediție a podcastului „Caia și Bejan. Călătorii” vorbim despre turismul moldovenesc și despre cel mai important argument în favoarea acestuia: vinurile. O istorie a turismului oenologic din Repulica Moldova, care sunt cramele importante din această țară, cine sunt protagoniștii poveștilor de succes și multe altele. Turismul moldovenesc este o variantă de luat în calcul după ridicarea restricțiilor de călătorie cauzate de pandemie. 
 • Hotnews: Caia și Bejan. Călătorii podcast

  Verpasse keine Episode von Hotnews: Caia și Bejan. Călătorii und abonniere ihn in der kostenlosen GetPodcast App.

  iOS buttonAndroid button
 • Hotnews: Caia și Bejan. Călătorii podcast

  Episodul 7. Este pregătită România pentru localizarea turismului?

  29:40

  După câteva luni grele, cu stare de urgență, izolare la domiciliu și frică pentru ceea ce poate aduce ziua de mâine, românii au acum nevoie de vacanță. Dar vacanța din 2020 este una excepțională pentru că se desfășoară în plină pandemie COVID-19. Iar din acest motiv, foarte mulți oameni nu mai sunt dispuși să plece din țară și vor să-și petreacă vacanța în România. Asistăm la ceea ce se cheamă „localizarea turismului”, un trend global în 2020. Are însă România infrastructura necesară pentru a-i ține în țară pe cei care în alți ani plecau în vacanță în Grecia, Bulgaria, Turcia sau cine mai știe pe unde? Încercăm să răspundem la această întrebare.  
 • Hotnews: Caia și Bejan. Călătorii podcast

  Episodul 6. Farmecul sărbătorilor religioase: de la Ganesh, Mauritius, și Ashura, Iran, la pelerinajele din România

  28:33

  Într-o perioadă în care sărbătorile religioase se petrec exclusiv în intimitatea propriei case, din cauza pandemiei de coronavirus, noi vorbim astăzi despre sărbătoarea hindusă Ganesh din Mauritius, cea șiită Ashura, din Iran, și ajungem până la pelerinajele creștine din România. Acum, când nu avem voie să călătorim sau să ne strângem în grupuri, realizăm cât de mult ne lipsesc aceste adevărate sărbători ale vieții.  
 • Hotnews: Caia și Bejan. Călătorii podcast

  Episodul 5. Turism în vremea coronavirusului. Plecăm în vacanță sau anulăm?

  26:06

  În peste 50 de țări din toată lumea s-au înregistrat până acum cazuri de coronavirus, ceea ce i-a făcut pe mulți să renunțe la călătoriile planificate pentru această primăvară. În acest episod încercăm să răspundem la câteva întrebări legate de siguranța călătoriile din această perioadă, precum și la drepturile pe care le avem dacă dorim să ne anulăm planurile de vacanță.  
 • Hotnews: Caia și Bejan. Călătorii podcast

  Episodul 4: Bucătării locale sau atracții turistice? Bouillabaisse (Marsilia), pizza (Napoli), tikka masala (Marea Britanie), sushi (Japonia)

  29:44

  În această ediție a podcastului „Caia și Bejan. Călătorii” vom vorbi despre câteva feluri de mâncare locale celebre din această lume și vom explica dacă aceastea au sau nu vreo legătură cu ceea ce mănâncă localnicii sau sunt mai degrabă atracții turistice: Ce este bouillabaisse-ul din Marsilia, cum se face cu adevărat pizza napoletană, este tikka masala o mâncare britanică sau indiană și mănâncă japonezii sushi, așa cum cred europenii? Vom povesti pe larg experiențele noastre culinare și vom încerca să răspundem la toate întrebările de mai sus cu ajutorul învățăturilor maestrului bucătar Anthony Bourdain. Poftă bună!
 • Hotnews: Caia și Bejan. Călătorii podcast

  Caia și Bejan. Călătorii. Episodul 3: Turist la înghesuială

  25:35

  În episodul 3 al podcastului „Caia și Bejan. Călătorii” vorbim despre supraaglomerația de turiști din locurile iconice de pe această planetă și încercăm să răspundem la întrebarea dacă merită sau nu să te înghesui, pe câțiva metri pătrați, cu alte sute și mii de oameni sau pur și simplu ar trebui să cauți destinații mai puțin cunoscute, dar la fel de interesante. Vorbim despre celebra plajă din Maya Bay, pe care thailandezii au trebuit s-o închidă din cauza daunelor produse mediului de turismul de masă, despre protestele localnicilor din Barcelona și Veneția, precum și despre aglomerația ca atracție turistică în Japonia. Concluzia e una singură...dar pentru a o auzi trebuie să ne ascultați.  
 • Hotnews: Caia și Bejan. Călătorii podcast

  Caia și Bejan. Călătorii. Episodul 2: Iran

  25:29

  În episodul al doilea al podcastului „Caia și Bejan. Călătorii” vom vorbi despre o țară aflată acum pe prima pagină a tuturor ziarelor din lume. Iran este o destinație de călătorie foarte interesantă, care a crescut mult în preferințele turiștilor din toată lumea (în 2019, au fost aproape 8 milioane de turiști în Iran). Acum însă, având în vedere ultimele evenimente- conflictul cu SUA, doborârea avionului de pasageri ucrainean de către armata iraniană, protestele tinerilor etc- probabil că foarte mulți oameni se întreabă: Mai este posibil să călătorești în Iran? Este această țară o destinație sigură? Dar, până la urmă, de ce ai merge în Iran? În acest episod încercăm să răspundem la cât mai multe dintre aceste întrebări.
 • Hotnews: Caia și Bejan. Călătorii podcast

  Caia și Bejan. Călătorii. Episodul 1: Prejudecăți

  37:00

  Atunci când călătoresc, mulți oameni spun că pleacă undeva „să se deconecteze”. În realitate, o călătorie ar trebui să însemne o „reconectare” și nu o „deconectare”: o reconectare a noastră la civilizația umană, cu tot ce are ea mai bun și mai frumos, la natură, locuri, oameni. Acesta este motivul pentru care am făcut acest podcast: încercăm să conectăm ascultătorii cu locurile frumoase pe care le-am vizitat și care ne-au învățat câte ceva despre lumea în care trăim. De două ori pe lună, vă invităm să ascultați podcastul „Caia și Bejan. Călătorii” În prima ediție, vom vorbi despre prejudecățile cu care călătorim și care adesea ne împiedică să învățăm lucruri noi. Ca să-l cităm pe Mark Twain, un mare călător, nu numai scriitor: „Călătoria este fatală pentru prejudecăți, bigotism și îngustime mintală”. Haideți, așadar, să distrugem niște prejudecăți. Și, pentru început, am ales două exemple aflate la extreme: Japonia și Cuba.

Hol dir die ganze Welt der Podcasts mit der kostenlosen GetPodcast App.

Abonniere alle deine Lieblingspodcasts, höre Episoden auch offline und erhalte passende Empfehlungen für Podcasts, die dich wirklich interessieren.

iOS buttonAndroid button
© radio.de GmbH 2022radio.net logo