Podkurs i Motiverende Intervju podcast

Ep #3: En skikkelig motiverende samtale om røykeslutt!

0:00
56:12
Spola tillbaka 15 sekunder
Spola framåt 15 sekunder

Velkommen til Podkurs i motiverende intervju, produsert av Helsedirektoratet! Gjennom 4 episoder vil Herman Egenberg og Solveig Høegh-Krohn lære deg metoden. I den tredje episoden får vi høre Hermans røykesluttsamtale med Tom som har alvorlig KOLS. Kan han klare å stumpe røyken?


Du får også høre mer om dette:


 • Tilbakemeldinger. Har Herman klart å motivere Tom?


 • Metodens grunnverdier


 • personsentrert samtale
 • empati
 • medfølelse
 • å fremkalle


 • Hvordan gi råd og informasjon på best mulig måte


 • Hva hvis pasienten vil, men ikke har trua på at han kan få det til?


 • Hvordan øke pasientens mestringstillit


 • Hvordan sikre suksessen med en gjennomførbar plan.


Fler avsnitt från "Podkurs i Motiverende Intervju"

 • Podkurs i Motiverende Intervju podcast

  Ep #4: Solveigs beste tips

  1:04:02

  Velkommen til Podkurs i motiverende intervju, produsert av Helsedirektoratet! Gjennom 4 episoder vil Herman Egenberg og Solveig Høegh-Krohn lære deg metoden. I den fjerde og siste episoden snakker Herman med Michelle, som vil begynne å trene. Vi får også høre følgende: Hvordan legge en god plan med pasienten? Hvorfor det er viktig å "ligge et hestehode bak"? Solveigs beste tips: Hva er det helsepersonell synes er utfordrende når de skal bruke motiverende intervju? Hermans siste MI-samtale. Har han lært noe? Michelle vil begynne å trene Tilbakemeldinger Hvorfor er fastleger i en perfekt posisjon til å bruke motiverende intervju? Ønsker du kurs i MI? Ta kontakt med KORUS i din region.
 • Podkurs i Motiverende Intervju podcast

  Ep #3: En skikkelig motiverende samtale om røykeslutt!

  56:12

  Velkommen til Podkurs i motiverende intervju, produsert av Helsedirektoratet! Gjennom 4 episoder vil Herman Egenberg og Solveig Høegh-Krohn lære deg metoden. I den tredje episoden får vi høre Hermans røykesluttsamtale med Tom som har alvorlig KOLS. Kan han klare å stumpe røyken? Du får også høre mer om dette: Tilbakemeldinger. Har Herman klart å motivere Tom? Metodens grunnverdier personsentrert samtaleempatimedfølelseå fremkalle Hvordan gi råd og informasjon på best mulig måte Hva hvis pasienten vil, men ikke har trua på at han kan få det til? Hvordan øke pasientens mestringstillit Hvordan sikre suksessen med en gjennomførbar plan.
 • Podkurs i Motiverende Intervju podcast

  Missa inte ett avsnitt av Podkurs i Motiverende Intervju och prenumerera på det i GetPodcast-appen.

  iOS buttonAndroid button
 • Podkurs i Motiverende Intervju podcast

  Ep #2: Den første samtalen

  31:56

  Velkommen til Podkurs i motiverende intervju, produsert av Helsedirektoratet! Gjennom 4 episoder vil Herman Egenberg og Solveig Høegh-Krohn lære deg metoden. I den andre episoden får vi høre Hermans første forsøk på et motiverende intervju og vi finner svar på følgende: Kan et motiverende intervju hjelpe Linnea å gjøre knipeøvelser etter fødsel?Tilbakemeldinger. Har Herman klart å holde korrigeringsrefleksen i sjakk?Hvordan styrer man samtalen uten å "komme pasienten i forkjøpet"?Hvorfor er det bedre å prøve og feile, enn å sikte mot "den perfekte samtale"? 
 • Podkurs i Motiverende Intervju podcast

  Ep #1: Motiverende intervju - en innføring

  55:09

  Velkommen til Podkurs i motiverende intervju, produsert av Helsedirektoratet! Gjennom 4 episoder vil Herman Egenberg og Solveig Høegh-Krohn lære deg metoden. I denne første episoden går de gjennom følgende: - Hva er motiverende intervju og hva kan det brukes til?- Hvordan er gangen i en motiverende samtale?  - bygge relasjon- avklare tema- fremkalle endringssnakk- planlegging - Hva er ambivalens og hvorfor er dette nøkkelen til å forstå menneskers motivasjon?- Hva er korrigeringsrefleks, og hvorfor bør man unngå å gi velmente råd til pasientene?- Solveig gjør motiverende intervju på Herman- Hva er diskrepans og hvorfor er det så viktig å skape diskrepans hos gjesten?- Hva er de 4 viktige ferdighetene man bruker i motiverende intervju?- reflektere- stille åpne spørsmål- bekrefte- oppsummere Ønsker du kurs i MI? Ta kontakt med KORUS i din region.

Kom åt alla poddsändningar i gratisappen GetPodcast.

Prenumerera på dina favoritpoddar, lyssna på avsnitt offline och få spännande rekommendationer.

iOS buttonAndroid button