Radio Ramkraak podcast

#51 Op bezoek in de hoerenbuurt: 'Sommige mannen hebben liever een pop dan een echte vrouw'

14/06/2024
0:00
40:14
Recuar 15 segundos
Avançar 15 segundos

Vrouwen in uitdagende lingerie en de geur van wierook bepalen de sfeer in een van de drie grote bordelen in Leeuwarden. Wie een euro in het draaihek stopt en doorloopt komt in een compleet andere wereld terecht. „In Groningen en Amsterdam kun je de dames vanaf de openbare weg achter het raam zien zitten. In Leeuwarden gebeurt alles binnen”, vertellen verslaggevers Bart Olmer en Wietske Koen in een nieuwe aflevering van onze misdaadpodcast Radio Ramkraak.

De rosse buurt van Leeuwarden is een klein gebied, dat bestaat uit een wirwar van oude panden. „Je kunt het vergelijken met het speelbord van het spel Monopoly”, legt Bart uit. „Drie ondernemers hebben in de loop van de jaren allerlei panden verzameld die aan elkaar grenzen. In plaats van hotels, zoals bij het spel, zetten zij er bordelen neer.”

In de panden zijn gangen met ramen, waar vrouwen zich aanbieden. In een van de bordelen zijn zelfs straatjes nagebouwd en krijg je als het bezoeker het idee dat je door een soort stad loopt. „Het gebied kampt met problemen. De panden zijn slecht onderhouden en op straat hangen drugsdealers rond”, vertelt Wietske.

Dealers en verslaafden vallen prostituees en hun klanten lastig. „Mijn meiden mogen door regels van de gemeente niet meer op hun werkplek slapen. Zij moeten nu ‘s avonds over straat en voelen zich niet veilig”, vertelt ondernemer Danny Sesseler. „Soms loop ik even mee naar hun slaapadres. Waar de meiden overigens een stuk slechter af zijn dan op hun peeskamer.”

Achter een van de ramen treffen we Dolly, een sekspop van siliconen op een metalen frame. De levensechte pop heeft onrealistisch grote borsten en wespentaille. „Dolly is te huur”, vertelt Danny. „Ze is wel duurder dan een echte vrouw, want de pop moet na ieder gebruik worden gereinigd. Sommige mannen komen speciaal voor haar.”

Radio Ramkraak is de gezamenlijke misdaadpodcast van Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant. Iedere week bespreken we verhalen over trends in de onderwereld, drugslabs, moord en belangrijke rechtszaken in het Noorden.

De verslaggevers van Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden hebben veel expertise in huis op het gebied van criminaliteit. We hebben het niet alleen over de feiten, maar leggen ook uit waarom en hoe misdrijven gepleegd worden. Presentator is Jeroen Kelderman.

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Mais episódios de "Radio Ramkraak"