Radio Ramkraak podcast

#46 Eigenaresse restaurant Wereldgeluk in Groningen en haar partner dood gevonden: 'Een verschrikkelijk einde aan een ellendige tijd'

10/05/2024
0:00
17:00
Recuar 15 segundos
Avançar 15 segundos

Buren horen zaterdagavond twee knallen, maar weten niet waar die vandaan komen. De volgende middag vindt de politie twee dode mensen in hun woning in Nieuwediep. Het zijn de eigenaresse van restaurant Wereldgeluk in Groningen en haar partner. „Het is onduidelijk wat er gebeurd is, maar duidelijk is wel dat het beiden de laatste jaren niet meezat”, vertellen verslaggevers Willem Groeneveld en Sander Dekker in onze misdaadpodcast Radio Ramkraak.

De doden zijn de eigenaresse van restaurant Wereldgeluk in Groningen en haar partner. Het is onduidelijk wat er gebeurd is, maar duidelijk is wel dat het beiden de laatste jaren niet meezat.

Verslaggever Willem Groeneveld gaat na een tip over het stel op weg naar Nieuwediep, een klein dorpje op de grens van Groningen en Drenthe. „De buren vertelden dat zondagmiddag rond twee uur de eerste politieauto’s kwamen aanrijden met sirenes. Vanaf dat moment was het een komen en gaan van busjes en mannen in witte pakken”, zegt Willem.

De zaak ligt gevoelig en daarom berichtte Dagblad van het Noorden en Sikkom zakelijk over de gebeurtenissen. „Afgelopen januari stond de man voor de politierechter. Toen zat hij al vanaf augustus vast voor het mishandelen en bedreigen van zijn vrouw”, vertelt Sander Dekker.

De vrouw is sinds 2022 de eigenaresse van restaurant Wereldgeluk in Groningen: „Het is niet het meest sfeervolle restaurant van Groningen, het zit op een industrieterrein en hanteert een all you can eat-formule”, vertelt Willem. Na de overname bleek het restaurant vol te zitten met verborgen gebreken. De herstelkosten zouden ongeveer een miljoen euro bedragen. Geld dat wordt opgehaald bij familie, vrienden en via crowdfunding.

Later deze maand staat ook een rechtszaak gepland om een deel van dat geld terug te krijgen van de vorige eigenaar. „We hebben ook een videofilmpje gekregen van de bewakingscamera. Daarop zien je dat de oude eigenaar begin dit jaar door de politie uit het restaurant wordt gezet”, zegt Willem.

Radio Ramkraak is de gezamenlijke misdaadpodcast van Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant. Iedere week bespreken we verhalen over trends in de onderwereld, drugslabs, moord en belangrijke rechtszaken in het Noorden.

De verslaggevers van Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden hebben veel expertise in huis op het gebied van criminaliteit. We hebben het niet alleen over de feiten, maar leggen ook uit waarom en hoe misdrijven gepleegd worden. Presentator is Jeroen Kelderman.


Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Mais episódios de "Radio Ramkraak"