Hundpodden med Kicki & Fanny podcast

Hundpodden med Kicki & Fanny

Kicki Fellstenius & Fanny Modig

Hundpodden - En livsstilspodd för hundälskare! Hundpsykologerna Kicki Fellstenius och Fanny Modig djupdyker i olika ämnen; Hur lär man hunden att hitta kantareller? Vad ska man tänka på när man nyss fått hem en valp? Hur tar man de bästa fotona på sin vovve? och en massa massa annat. Ibland tar de hjälp av specialister inom olika ämnesområden. Vi får också träffa några folkkära hundägare och inspireras av deras hundliv! På instagram och facebook finns extramaterial till varje avsnitt! Ha en HUNDerbar dag!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

66 Episódios

 • Hundpodden med Kicki & Fanny podcast

  Hundpodden med Kicki & Tage - Premiär 13 september

  2:15

  Den 13 september är det premiär för Hundpodden med Kicki & Tage som kan ses som en fortsättning på Hundpodden med Kicki & Fanny. Fanny har gått vidare mot nya äventyr så Kicki poddar vidare på egen hand, ibland med intressanta gäster och ständigt med beaglen Tage vid sin sida. Hundpodden med Kicki & Tage kommer ligga på en annan plattform så du som är prenumerant måste söka upp podden på nytt och börja prenumera igen. Redan nu finns en trailer ute som du kan leta upp i din poddspelare. Följs oss gärna även på facebook och instagram så får du löpande information om podden. Ha en HUNDerbar dag!!! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Hundpodden med Kicki & Fanny podcast

  Säsongsavslutning & fråga hundpsykologerna

  1:29:52

  Det här avsnittet är det sista och idag svarar vi på era frågor! Vi pratar om vad som har hänt den senaste tiden och vad vi ska göra längre fram. Vi har fått in massor av spännande lyssnarfrågor. Hur kan man tänka när man introducerar en valp för en äldre hund för att första mötet ska bli så bra som möjligt? Hur kan man hjälpa och träna en hund som är rädd när det blåser ute? Vad tar Fanny med sig från hundvärlden i nya livet med hennes dotter Mira? Och har Kicki kunnat använda sina hundkunskaper i relationen med sina barn? Det är några av de frågor vi besvarar i det här avsnittet. Stort tack till alla ni som har lyssnat!! Ha en HUNDerbar dag <3 See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Hundpodden med Kicki & Fanny podcast

  Não percas um episódio de Hundpodden med Kicki & Fanny e subscrevê-lo na aplicação GetPodcast.

  iOS buttonAndroid button
 • Hundpodden med Kicki & Fanny podcast

  Hunddagis - med Sara Viforr

  42:43

  Vi har bjudit in Sara Viforr för att prata om hunddagis! Sara är hundpsykolog, hundägare, bloggar och driver hunddagis. Det här avsnittet är fullt av tips och råd till dig som funderar på om hunddagis passar din hund. Sara berättar om hur det var att starta dagis, vilka rutiner de har och hur en vanlig dag ser ut. Hon hjälper oss att besvara några av de vanligaste frågorna från hundägare! Innan man köper hund; kan man vara säker på att hunddagis är en lösning för mig och min hund? Hur vet jag att min hund trivs? Hur vet jag att det är ett bra dagis? Finns det några hundraser som generellt brukar passa bättre på dagis? Måste min hund vara väldigt social med andra hundar? Och när är en lämplig ålder att låta min hund börja? Det och mycket annat pratar vi om idag. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Hundpodden med Kicki & Fanny podcast

  Ord och begrepp i hundvärlden

  46:25

  I det här avsnittet pratar vi om ord och begrepp i hundvärlden! Du kanske har hört talas om skvallerträning och motbetingning? Men vet inte riktigt vad det är eller hur man kan använda det i vardagen? Vi reder ut begreppen och ger exempel på situationer där det är användbart. Vi pratar även om belöningsfrekvens och belöningsplacering, varför är det bra att tänka på när man lär sin hund ett nytt beteende? Vad är egentligen premacks princip, extinction burst, operant och klassisk betingning? Det här är ett avsnitt för dig som är nyfiken, vill lära dig mer och få tips på hur du kan träna din hund på olika sätt. Ha en HUNDerbar dag! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Hundpodden med Kicki & Fanny podcast

  Kost och näringslära - med Sanna Gille

  1:18:11

  Idag pratar vi kost och näringslära med vår gäst Sanna Gille som är veterinär, husdjursagronom och undervisar i nutrition på Sveriges lantbruksuniversitet. Hon guidar oss i djungeln av hundfoder! Varför är det viktigt att tänka på vad hunden äter? Hur vet man att hunden får i sig det den behöver? Och vad ska man tänka på när man väljer foder till sin hund? Vissa hundar behöver äta ofta medan andra föredrar att äta mer sällan. Hur kan man tänka kring det? Och när behövs egentligen kosttillskott? Det och massor av annat pratar vi om i det här avsnittet. Ha en HUNDerbar dag! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Hundpodden med Kicki & Fanny podcast

  Freestyle - med Anna Larsson

  53:41

  Idag pratar vi om hundsporten Freestyle med Anna Larsson! Hon kan ALLT man behöver veta om sporten, hon är instruktör, domare och tävlar på högsta nivå. Anna börjar med att berätta vad Freestyle är, vad man bör tänka på när man väljer musik och hur det går till på tävling. Det är en hundsport som alla kan träna! Det går att anpassa och välja de tricks som passar hunden allra bäst. Anna ger även jättebra tips på hur man kan tänka för att bli bättre på att hantera sina tävlingsnerver och stress. När man tränar Freestyle får man utlopp för sin kreativitet och ha riktigt roligt tillsammans med sin hund, oavsett om du har ambitionen att tävla eller bara vill använda som en härlig aktiveringsform i vardagen. Ha en HUNDerbar dag! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Hundpodden med Kicki & Fanny podcast

  Kamphundar - med Irene Westerholm

  1:02:06

  Vi har bjudit in Irene Westerholm som är etolog, hundägare och expert på kamphundar! Hon är författare till boken "Kamphundsboken" och håller kurser riktade för hundar av kamphundstyp. Vi inleder avsnittet med att Irene hjälper oss att reda ut begreppet, vad är egentligen en kamphund? Vilka hundraser har historiskt sett avlats för kamp? Och hur bör man som kamphundsägare förhålla sig till hundens ursprung i det samhälle vi lever idag? Irene ger tips på hur man kan tillgodose kamphundens behov på bästa sätt och ger exempel på aktiviteter som passar många individer! För vem passar en kamphund? Vad är det allra bästa med hundtypen? Det och MASSOR av annat pratar vi om idag! Det här är ett avsnitt fullproppat med kunskap, tips och råd. Ha en HUNDerbar dag! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Hundpodden med Kicki & Fanny podcast

  Hund & friluftsliv - med Fredrik Karlsson

  49:15

  I det här avsnittet pratar vi hund och friluftsliv med vår kollega Fredrik Karlsson! Han är vildmarksguide, hundpsykolog och spenderar sina dagar tillsammans med tollaren Dex. Fredrik delar med sig av massor av bra tips och råd, bland annat hur man lär sin hund att tycka om att tälta och följa med och paddla kanot. Vilken utrustning är viktig att ha med sig? Hur kan man tänka kring hundens foder när man vandrar? Och vad finns det egentligen för regler att förhålla sig till när man är ute i naturen? Vi berättar om våra erfarenheter av att fjällvandra tillsammans med hund. Vi pratar också om fördelarna med att ge sig ut och utforska naturen i sitt närområde, det är ett väldigt trevlig och enkelt sätt att komma igång och frilufsa tillsammans med sin hund. Ha en HUNDerbar dag! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Hundpodden med Kicki & Fanny podcast

  Klickerträning

  50:54

  I det här avsnittet pratar vi om klickerträning! Vad är det egentligen? Vilka fördelar finns det? Och vad ska man tänka på för att få ett så bra resultat som möjligt? Vi börjar från början och berättar hur det fungerar, hur du klickar in din hund och hur du sen kommer igång med träningen. Klickerträning är ett superroligt och användbart sätt att lära din hund nya saker! Det gör det enklare att få till tajmingen, det blir tydligare och hjälper dig i träningen av din hund. Det här ett avsnitt fullproppat med konkreta träningstips och råd. Ha en HUNDerbar dag <3 See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Hundpodden med Kicki & Fanny podcast

  Godissök - världens bästa övning!

  49:19

  I det här avsnittet pratar vi om godissök. Något som ALLA hundar kan göra! I grunden är det en väldigt enkel övning där man tar till vara på ett naturligt beteende hos hunden, nämligen att leta efter mat. Om du lär din hund att leta godis på signal kan du använda det i väldigt många olika situationer. Vi berättar hur du kan göra för att lära in godissök som en konkret övning, hur du går vidare och gör det lite svårare och ger exempel på olika situationer då du kan använda det. Godissök är en väldigt bra sätt att ge din hund mental stimulans, men du kan även använda det i miljöträning, vid hundmöten eller om du vill lära din hund att sluta skälla när det ringer på dörren. Det här är ett avsnitt fullproppat med våra bästa tips kring en av våra favoritövningar! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Descobre o mundo dos podcasts com a app gratuita GetPodcast.

Subscreve os teus podcasts preferidos, ouve episódios offline e obtém recomendações fantásticas.

iOS buttonAndroid button