Svenska Mordhistorier podkast

Dödsmisshandeln på Skönsmon

0:00
36:46
Do tyłu o 15 sekund
Do przodu o 15 sekund
Visste du att det finns fler avsnitt av Svenska Mordhistorier? Hör alla exklusivt hos PodMe. Läs mer på www.podme.com

Den sjunde november 2019 hittas en 30-årig man död i sin lägenhet i stadsdelen Skönsmon i Sundsvall. Kort därefter upptäcker polisen att hans exflickvän samma kväll tagit en överdos med lugnande tabletter och de kan börja nysta upp härvan som ser ut att ligga bakom 30-åringens död. Men vad har egentligen hänt?

Källor: Polisens förundersökningsprotokoll, Åtalet vid Sundsvalls tingsrätt, Deldomen och domen i Sundsvalls tingsrätt, Domen i Hovrätten för Nedre Norrland, Artiklar i Sundsvalls Tidning.

Programledare i detta avsnitt är Christopher Holmberg. Manusförfattare är Per Johansson, och producent är Andreas Jamsheree. Svenska Mordhistorier görs av podcastbolaget qast, exklusivt för PodMe.

Więcej odcinków z kanału "Svenska Mordhistorier"

 • Svenska Mordhistorier podkast

  Kommunchefen

  31:02

  Hör fler avsnitt av Svenska Mordhistorier exklusivt hos PodMe!https://podme.com/se/svenska-mordhistorier Ladda ner PodMe-appen i Appstore eller Google Play. Första 14 dagarna är gratis. I augusti 2010 har ett rykte från ett internetforum letat sig in i fikarummen bland de anställda på en kommun i mellansverige. Det ryktas om att deras högt aktade 51-åriga chef har ett mörkt och hemligt förflutet. 25 år tidigare sägs kommunchefen nämligen ha dödat någon.   Programledare är Christopher Holmberg. Manusförfattare är Saga Wadensjö, och producent är Evelina Fernerud. Originalmusik av Tor Wilén. Svenska Mordhistorier görs av podcastbolaget qast, exklusivt för PodMe. Källor: Nordisk kriminalkrönika 1991, Dagens Nyheter, Expressen, Aftonbladet, GT, Tingsrättsdom och Rättegångsprotokoll.
 • Svenska Mordhistorier podkast

  Snart är Svenska Mordhistorier tillbaka med nya avsnitt!

  1:10

  Den 16/7 är Svenska Mordhistorier tillbaka med helt nya avsnitt, exklusivt hos PodMe. Missa inte det!  - Lyssna på den nya säsongen och alla andra premium-avsnitt av Svenska Mordhistorier exklusivt på https://podme.com/se/svenska-mordhistorier  -
 • Svenska Mordhistorier podkast

  Nie przegap odcinka z kanału Svenska Mordhistorier! Subskrybuj bezpłatnie w aplikacji GetPodcast.

  iOS buttonAndroid button
 • Svenska Mordhistorier podkast

  Vårdnadstvistmordet i Västerås

  28:54

  Visste du att det finns fler avsnitt av Svenska Mordhistorier? Hör alla exklusivt hos PodMe. Läs mer på podme.com  Efter en lång och känslofylld vårdnadstvist kommer en mamma att få återse sin son på Cederängens villa i Västerås. Ett efterlängtat möte som får ett tragiskt slut.Källor: Domar och beslut från Västmanlands tingsrätt och Svea Hovrätt, Polisens förundersökningsprotokoll, Åklagarens stämningsansökan, Författarens intervju med Eva-Marees mamma, Västmanlands läns tidning, Magasinet Neo, "I Sverige finns inga horor" ("Everything is better than a hooker"), dokumentärfilm, Nationellt centrum för kvinnofrid.Programledare i detta avsnitt är Christopher Holmberg. Manusförfattare är Per Johansson, och producent är Evelina Fernerud. Originalmusik av Tor Wilén. Svenska Mordhistorier görs av podcastbolaget qast, exklusivt för PodMe. Om du själv eller någon du känner har blivit utsatt för brott i nära relation, anmäl det till polisen genom att ringa 114 14. Kvinnofridslinjen 020-50 50 50 ger stöd till dig som utsatts för våld och hot.
 • Svenska Mordhistorier podkast

  Ny säsong ute nu! Exklusivt och reklamfritt hos PodMe.

  0:58

  Hör om tältmordet i Orrefors, svärfarsmordet i Haparanda, mordet vid Profeten och mycket mer.  - Lyssna på den nya säsongen och alla andra premium-avsnitt av Svenska Mordhistorier exklusivt på https://podme.com/se/svenska-mordhistorier  -
 • Svenska Mordhistorier podkast

  Dödsmisshandeln på Skönsmon

  36:46

  Visste du att det finns fler avsnitt av Svenska Mordhistorier? Hör alla exklusivt hos PodMe. Läs mer på www.podme.com Den sjunde november 2019 hittas en 30-årig man död i sin lägenhet i stadsdelen Skönsmon i Sundsvall. Kort därefter upptäcker polisen att hans exflickvän samma kväll tagit en överdos med lugnande tabletter och de kan börja nysta upp härvan som ser ut att ligga bakom 30-åringens död. Men vad har egentligen hänt? Källor: Polisens förundersökningsprotokoll, Åtalet vid Sundsvalls tingsrätt, Deldomen och domen i Sundsvalls tingsrätt, Domen i Hovrätten för Nedre Norrland, Artiklar i Sundsvalls Tidning. Programledare i detta avsnitt är Christopher Holmberg. Manusförfattare är Per Johansson, och producent är Andreas Jamsheree. Svenska Mordhistorier görs av podcastbolaget qast, exklusivt för PodMe.
 • Svenska Mordhistorier podkast

  VD:n som mördade sin sambo

  30:24

  Visste du att det finns fler avsnitt av Svenska Mordhistorier? Hör alla exklusivt hos PodMe. Läs mer på www.podme.com Han var en framgångsrik affärsman som ledde ett kosmetikaföretag med en omsättning på flera hundra miljoner. I ett psykotiskt tillstånd en eftermiddag sensommaren 2019 mördar direktören sin sambo och framgångssagan förvandlas till en tragisk mardröm. Vi berättar vad som hände och försöker förstå hur det kunde gå så snett. Källor: Intervju med offrets son, förundersökningsprotokoll, ljudupptagningar från rättegången, tidningen Dagbladet, tidningen Expressen och Folkhälsomyndigheten.Programledare i detta avsnitt är Christopher Holmberg. Manusförfattare är Ted Högfeldt. Producent är Evelina Fernerud. Svenska Mordhistorier görs av podcastbolaget qast, exklusivt för PodMe.
 • Svenska Mordhistorier podkast

  Svenska Mordhistorier - Säsongspremiär 20 november hos PodMe

  1:00

  En ny säsong av Svenska mordhistorier har premiär exklusivt hos PodMe 20/11! Lyssna och teckna en prenumeration redan idag på: https://podme.com/se/svenska-mordhistorier
 • Svenska Mordhistorier podkast

  Favoritavsnitt: Stureplansmorden

  27:12

  Detta är ett favoritavsnitt från Svenska mordhistorier om Stureplansmorden. Inom kort återkommer Svenska morhistorier med en helt ny säsong - exklusivt hos PodMe!Vi berättar om stureplansmorden som ägde rum i Stockholm 1994.
 • Svenska Mordhistorier podkast

  Favoritavsnitt: Mordet i Surahammar

  21:04

  Detta är ett favoritavsnitt från Svenska mordhistorier. Inom kort återkommer Svenska morhistorier med en helt ny säsong - exklusivt hos PodMe! En kvinna mördas vid en återvinningsstation i Surahammar sommaren 2017 av en man som inte ens minns dådet
 • Svenska Mordhistorier podkast

  Favoritavsnitt: Massmordet 1994

  27:46

  Detta är ett favoritavsnitt från tidigare säsonger av Svenska Mordhistorier. Inom kort kommer en ny säsong ut, exklusivt hos PodMe! Sebastian Krantz tar upp massmordet i Falun i ny tappning. Hör berättelsen om fänriken Mattias Flink som en juninatt 1994 besinningslöst skjuter ihjäl 7 personer i Falun och skottskadar en. Ett fall som saknar motstycke i Svensk kriminalhistoria.

Odkrywaj najlepsze podcasty dzięki bezpłatnej aplikacji GetPodcast.

Subskrybuj ulubione podcasty, słuchaj odcinków offline i sprawdzaj najlepsze polecane podcasty.

iOS buttonAndroid button