Vinskolan podcast

16 – Naturvin

0:00
34:55
Reculer de 15 secondes
Avancer de 15 secondes
Det vanligaste önskningen på vad vi ska prata är nog det vi tar upp i dagens avsnitt. Och nu blir det äntligen av: vi ska prata om naturvin! Men, finns det ens något som är naturvin? Hur vet man om det är det? En enkel term med en betydligt krångligare förklaring – DET och mycket mer reder vi ut i veckans avsnitt.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

D'autres épisodes de "Vinskolan"

 • Vinskolan podcast

  Systembolaget 25 år, typ

  39:31

  Ledsen för att det här avsnittet dök upp i poddflödet lite sent. Men det här ÄR värt att vänta på. Systembolaget har funnits ett bra tag nu – och för ungefär 25 år sedan förändrades allt när vi gick med i EU och blev tvungna att förhålla oss till andra, nyare, regler. Det kanske inte låter så spännande, men det är otroliga historier som dyker upp när nytt möter gammalt. Inklusive ett gäng rättshaverister. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Vinskolan podcast

  Italien

  39:26

  Italien, Italien, Italien. Ett magiskt land med många ansikten. Och världens mest populära vinland just nu? Visste du det? Ja såklart, för du ÄLSKAR ju Italien! Precis som vi. Häng med när vi går igenom det du ska veta om Italien. Grazie mille.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Vinskolan podcast

  Ne ratez aucun épisode de Vinskolan et abonnez-vous gratuitement à ce podcast dans l'application GetPodcast.

  iOS buttonAndroid button
 • Vinskolan podcast

  Vin & Storytelling

  31:54

  Researcha aldrig en bra story. Jo, det är faktiskt exakt det vi ska göra. I det här avsnittet går vi igenom något som är både väldigt härligt och väldigt farligt med vinets värld: storytelling. Eller på vanlig svenska: berättelser. Vilken betydelse har ett vins story om vår uppfattning? Och finns det några berättelser som lurat oss? Ja. Och nej.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Vinskolan podcast

  19 – Tyskland

  42:26

  Deutschland, Deutschland über alles! Precis, idag tar vi oss igenom Europas genomfart – Tyskland. Ett måste vinland enligt pappa Mölstad. Vi pratar vinområden du ska ha koll på, kända druvor och fastnar naturligtvis i 15 minuter om landets historia! Hej och hå! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Vinskolan podcast

  Avsnitt 18 – Dödslusen som förstörde allt vin

  32:26

  Det är en dramatisk rubrik – men också helt sann sådan. I veckans avsnitt går vi igenom lusen Phyloxera som nästan fick hela vinvärlden att duka under och ge upp. MEN, en lösning hittades. Det blir populärhistoria á la Mölstad och nördig ympning för botaniker. Det vill säga perfekt för dig vår kära målgrupp. Hepp! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Vinskolan podcast

  Specialavsnitt 3: Vinresor

  35:34

  "Tåg, bil, båt, flyg – till och med i helikopter. Tar oss runt i landet och de kallar oss för Sverige-trotters." Så löd det när skalderna Afasi & Filthy ville berätta om sitt resande 2008. Och nu ska vi också göra det. Fast runt om i världen. I det här avsnitt är vi på en audiell jorden-runt och precis som det känns när en italienare läser upp antipasti-rätter så går det fort. Så spetsa öronen (om du inte redan är alv) för det här är sista avsnittet innan sommaren!Vi nämner en White Guide artikel i avsnittet om svenska vinresor också, här är den: https://whiteguide.com/se/sv/news/3405  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Vinskolan podcast

  17 – Sverige #1

  35:36

  Ämnet idag är svenskt vin. Ni kan upplägget vid det här laget. Historia! Nutid! Spännande anekdoter! Pappa! Son! Hej!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Vinskolan podcast

  16 – Naturvin

  34:55

  Det vanligaste önskningen på vad vi ska prata är nog det vi tar upp i dagens avsnitt. Och nu blir det äntligen av: vi ska prata om naturvin! Men, finns det ens något som är naturvin? Hur vet man om det är det? En enkel term med en betydligt krångligare förklaring – DET och mycket mer reder vi ut i veckans avsnitt.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Vinskolan podcast

  15 – Frankrike

  45:36

  Ta fram baguetten, in med cigaretten och dra igång revolutionen. För nu blir det Frankrike! I vanlig ordning går vi igenom en del historia och försöker grotta fram varför det är just Frankrike som blev landet alla kopplar till vin. Sen går vi igenom de olika regionerna och vad de är kända för. Vi hinner inte med allt. Men lugn, vi återkommer till vinmekkat senare, mer detaljerat! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Vinskolan podcast

  14 – Bluff och Båg

  40:01

  Nu blir allt annat än raka rör. Idag pratar vi nämligen om allt som inte är lagligt, rätt eller äkta. Med andra ord – bluff och båg! Så om du är på brottets bana och funderar på byta inriktning i din flykt från lagen är det här avsnittet för dig. Det blir alldeles för dyra Thomas Jefferson-flaskor, köttinfuserat vin och, såklart, vår tolfte man i Ocean's eleven – mästerfuskaren själv, Rudy Kurniawan! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Découvrez le meilleur des podcasts sur l'application GetPodcast.

Abonnez-vous à tous vos podcasts préférés, écoutez les épisodes sans connexion internet et recevez des recommandations de podcasts passionnants.

iOS buttonAndroid button