Podkast fra Equinor podcast

Det grønne skiftet + energipuslespillet

0:00
13:56
Spol 15 sekunder tilbage
Spol 15 sekunder frem

Oljen skal fases ut, men hvilke brikker kan erstatte den? Hør fagsjef i miljøstiftelsen Zero, Stig Schjølset, og Henriette Undrum fra Equinor diskutere hva som er neste steg for energinasjonen Norge.
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Flere episoder fra "Podkast fra Equinor"

 • Podkast fra Equinor podcast

  Det grønne skiftet + hvordan lykkes vi?

  14:35

  For en uke siden kom landene på klimatoppmøtet COP26 fram til en avtale. Men hvordan påvirker egentlig klimaforhandlingene våre sjanser til å lykkes med det grønne skiftet? Med klimaforsker Tore Furevik og Christina Schieldrop, produksjonsdirektør for Gullfaks i Nordsjøen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Podkast fra Equinor podcast

  Det grønne skiftet + hodene

  11:04

  Har vi kunnskapen vi trenger for å løse klimakrisen? Vi har tatt turen til Samfundet i Trondheim, for å snakke med Toril Hernes, prorektor for nyskaping ved NTNU, og Sanne de Jong Helvig, som jobber med fornybar energi i Equinor. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Podkast fra Equinor podcast

  Gå ikke glip af nogen episoder af Podkast fra Equinor - abonnér på podcasten med gratisapp GetPodcast.

  iOS buttonAndroid button
 • Podkast fra Equinor podcast

  Det grønne skiftet + penga

  15:06

  Hvordan skal vi forvalte rikdommen fra olje og gass framover? Vi i Equinor har tatt turen ut på Troll-plattformen sammen med oljefond-sjef Nicolai Tangen og Ulrica Fearn i Equinor for å snakke om pengene og det grønne skiftet. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Podkast fra Equinor podcast

  Det grønne skiftet + energipuslespillet

  13:56

  Oljen skal fases ut, men hvilke brikker kan erstatte den? Hør fagsjef i miljøstiftelsen Zero, Stig Schjølset, og Henriette Undrum fra Equinor diskutere hva som er neste steg for energinasjonen Norge. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Podkast fra Equinor podcast

  Det grønne skiftet + politikken: Arendalsuka-spesial med lederne i AUF og Unge Høyre

  45:54

  I denne spesialen fra Arendalsuka diskuterer vi de viktigste utfordringene som bådeenergiindustrien og politikerne står overfor i den grønne omstillingen med partilederne avNorges største ungdomspartier, nemlig AUF-leder Astrid Hoem og Unge Høyre-leder OlaSvenneby. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Podkast fra Equinor podcast

  Hvordan ble Storbritannia et foregangsland i det grønne skiftet?

  14:02

  På få år har Storbritannia jobbet med å fase ut kull, bygget ut masse fornybar energi og satt seg ambisiøse klimamål. Nå står industrien for tur – men hvilke utfordringer må egentlig løses for å dekarbonisere tung industri? Kan hydrogen og CCS være en del av svaret? Vi møter Henrik Andersen som jobber med lavkarbonløsninger i Equinor. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Podkast fra Equinor podcast

  Hva skal Norge leve av i lavutslippssamfunnet?

  12:48

  Bli med til Øygarden og hør hvordan den tradisjonelle olje-, gass- og fiskerikommunen utenfor Bergen nå ligger helt i forkant i det grønne skiftet. Øygarden er sentrum for storsatsningene på karbonfangst, -transport og -lagring gjennom Langskip og Northern Lights. Vi møter ordfører i Øygarden, Tom Georg Indrevik (H), og Geir Grøttveit fra Equinor.   See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Podkast fra Equinor podcast

  Hvordan ser det grønne skiftet ut – sett fra Nordsjøen?

  12:36

  Hvordan ser egentlig framtiden ut for norsk olje- og gassindustri, og hvilken plass kan «norsk sokkel» ha i det grønne skiftet? Hør del 2 av samtalen mellom bærekraftdirektør i Equinor, Bjørn Otto Sverdrup, og konsernsjef i SINTEF, Alexandra Bech Gjørv. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Podkast fra Equinor podcast

  Hvorfor slutter vi ikke bare med olje og gass?

  15:06

  Hvorfor gjør ikke Equinor som det danske energiselskapet Ørsted, og kvitter seg med oljen og gassen, og satser fullt på fornybar? Hør del 1 av samtalen mellom bærekraftdirektør i Equinor, Bjørn Otto Sverdrup, og konsernsjef i SINTEF, Alexandra Bech Gjørv. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Podkast fra Equinor podcast

  Møt Equinors nye sjef: Slik vil han gjøre en forskjell i det grønne skiftet

  14:40

  Konsernsjef Anders Opedal har sagt at han vil at Equinor skal ta en ledende rolle i det grønne skiftet. I denne episoden får du høre med Opedals egne ord hva han mener med dette, og hva han tenker er det viktigste Equinor kan bidra med i omstillingen.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Få adgang til hele det store podcastunivers med gratisappen GetPodcast.

Abonnér på dine favoritpodcasts, lyt til episoder offline, og få spændende anbefalinger.

iOS buttonAndroid button
© radio.de GmbH 2022radio.net logo