De Schaduw van Dutroux podcast

Luister nu Aflevering 3: De Mars en de media

0:00
3:34
Spol 15 sekunder tilbage
Spol 15 sekunder frem

Feitelijk, zakelijk en objectief: dat is normaal gesproken de rol die media vervullen. In het geval van de zaak Dutroux ging het weleens anders: de emotie in het land drong ook door tot redacties. Media waren er mede de oorzaak van dat er zo veel mensen kwamen opdagen voor de Witte Mars, horen justitiejournalist Gabriella Adèr en correspondent België Anouk van Kampen in deze aflevering van politicoloog Stefaan Walgrave. En het ging nog verder: tot op de dag van vandaag gelooft een deel van het land in pedofiele netwerken rondom Dutroux, met hooggeplaatsten die hem in bescherming namen. Daar speelden de media een belangrijke rol in. Gabriella en Anouk gaan in gesprek met justitiejournalist Mark Eeckhaut, die de zaak vanaf het begin volgde.

Wil je de hele serie De Schaduw van Dutroux luisteren? Je vind hem in de gratis podcastapps van NRC en De Standaard. Download nu en luister meteen verder.

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Flere episoder fra "De Schaduw van Dutroux"