Dej me PoPASJE howShow! podcast

"Popoln pes ni pes vojak"

0:00
1:32:21
15 Sekunden vorwärts
15 Sekunden vorwärts

V 5. epizodi "DEJ ME PoPASJE howShow-a" se Marko in Dona spominjata svojih prvih korakov v kinologiji. Zahtevnost Twixove vzgoje in potreba po intenzivni socializaciji so bile vzrok za iskanje znanja o delu s psi. Težnjo po ustvarjanju Urbane PoPasje šole je takrat predstavljala predvsem manjka programov po življenjskih situacijah, interakcijah med psi, vzgoji, urbanih vadbah, upoštevajoč pasji karakter in življenjski slog vodnika. Skozi spontane socializacijske sprehode so se izoblikovali programi "Življenje s psom", ki jih pri PoPasje nadgrajujejo še danes.

Skozi pogovor raziskujemo svet šolanja in sodelovanja s psi, učimo se o razlikah med šolami, kako se je odnos dela s psi skozi zadnja leta spremenil in poglobil, sprašujemo se o izbiri trenerja in o idealnem psu. Ali idealen pes sploh obstaja ali je le kalup družbenih pričakovanj? Nas ideal demotivira ker je predstavljen kot cilj, mar ni pot raziskovanja s psom glavni fokus? Si upamo vaditi v javnosti ali raje izberemo permisijo? Se z vedenjsko težavo izpostavimo ali raje zapremo v hišo? Zakaj se na tečaju učimo odganjati tuje pse?
PoPasjeca v podcastu raziskujeta pojme KLASIČNA ŠOLA, FLEKSIBILNOST INŠTRUKTORJA, METODE UČENJA, KARAKTER PSA, ter vse, kar spada vmes in gradi njune izkušnje ... to so njuni prvi koraki v (po)pasji slinast lajfstajl.

Spremljajte PoPasje na spletnih platformah:
www.linktr.ee/PoPasje


--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/popasje/message

Weitere Episoden von „Dej me PoPASJE howShow!“