PuliCast podcast

Dühösek a Puliwood szerkesztői, mert kalapálnak a szomszédban

0:00
56:05
Rewind 15 seconds
Fast Forward 15 seconds

A Puliwood kéthetente jelentkező hírkibeszélő podcastje, a PuliCast legújabb adásában Zsombor vezérletével Tamás és Ati filmes témák hadát beszélik át, kezdve mindezt a jól megszokott boxoffice elemzéssel. Utána szóba kerül a Jake Gyllenhaal A bűnös remake, Kristen Stewart Diana-filmje és a Pókember: Nincs hazaút első előzetese.

Mindezek után a horror téma szerelmesei is örülhetnek, mert hosszas okfejtések születtek annak kapcsán, hogy a Netflixnél landoltak az új A texasi láncfűrészes mészárlás jogai, illetve, hogy Nosferatu-feldolgozást készít A világítótorony és A boszorkány rendezője. Végül pedig az elméletileg ezévben érkező negyedik Mátrix filmről is szó esett, ámbár a Puliszerkesztők nem voltak meggyőződve, hogy kellemes csalódás lesz a film.

00:30 Boxoffice elemzés
06:16 Ízelítőt kapott Jake Gyllenhaal remake-je, A bűnös
12:12 Előzetest kapott Kristen Stewart Diana-filmje
16:44 Pókember: Nincs hazaút első előzetes
25:34 A Netflixnél landoltak az új A texasi láncfűrészes mészárlás jogai
43:55 Nosferatu-feldolgozást készít A világítótorony és A boszorkány rendezője
47:57 Lilly Wachowski színt vallott a Mátrix 4-ről

More episodes from "PuliCast"

 • PuliCast podcast

  Még jobban megjósoljuk a 2022-es évet!

  1:12:20

  Az évkezdő jövőbetekintő jósadás olyan hosszúra sikeredett, hogy ketté kellett szelnem, így rögtön két adást kaptok, amiben Tomi és Zsombor átrágják magukat a 2022-es év filmpremierjein. Az előző blockbusterekre koncentráló adás után sor került a csemegékre is, amik ha pénztárakat nem is robbantanak, a szerkesztők tetszését nagy eséllyel elnyerhetik.
 • PuliCast podcast

  Megjósoljuk a 2022-es évet!

  1:13:54

  A Puliwood kéthetente jelentkező hírkibeszélő podcastjének legújabb adásában a jól megszokott hírkibeszéléstől eltérően Tamás és Zsombor a 2022-es premierekről csevegtek, illetve tippelték meg, hogy hova is helyezzük a lécet egy várt, vagy kevésbé várt film számára. A jóslásos adásban először a blockbustereket vette szemügyre a összeszokott duó, de miután csak ez a szegmens másfél órára sikeredett, úgy döntöttünk, hogy ketté vesszük az adást, ezért a kisebb volumenű, illetve indie filmek tárgyalása jövőhéten fog érkezni.
 • PuliCast podcast

  Don't miss an episode of PuliCast and subscribe to it in the GetPodcast app.

  iOS buttonAndroid button
 • PuliCast podcast

  2021 évösszegző

  1:16:16

  Nyáron indult útjának a Pulicast, a szerkesztőség szerelemprojektje, aminek keretein belül a hollywoodi híreket és azoknak a szerkesztőségi interpretációját akartuk átadni a hallgatóknak, mivel úgy láttuk, hogy ilyen filmes hírműsor nem igazán létezik a hazai podcastek tengerében. Illetve jó formátum ez arra, hogy személyesebben is megismerkedhessetek a Puliwood szerkesztőivel. Ahogy időbeosztásunk engedte, próbáltunk kéthetente hírkibeszélővel jelentkezni (több-kevesebb sikerrel), illetve a Filmklasszikus sorozatunkat is elindítottuk, ahol régebbi, meghatározó filmalkotásokat elemeztek ki a szerkesztők. Örömmel láttuk, hogy adásról adásra egyre nőtt a hallgatottság, és egyre többen követtek minket az egyes podcast applikácókban. Így az év végére pedig egy 2021 évösszegzővel készültünk nektek, ahol a Puliwood három szerkesztője, Ati, Tomi és Zsombor az idén debütált legjobb és legrosszabb filmekről, a moziélményekről és a puliwoodos élményekről számoltak be. Ha üzenetet akartok küldeni az adásba, akkor dobjatok egy emailt a [email protected] címre, vagy az anchor.fm alkalmazását használva küldjetek hangüzenetet.
 • PuliCast podcast

  A Golden Globe balhé: a Puliwood kritikusait is lefizetik?

  1:07:12

  A Puliwood kéthetente jelentkező hírkibeszélő podcastjének legújabb adása már biztonságérzetet kínáló megszokottsággal a box office eredmények kitárgyalásával kezdődik, de utána rögtön rátértünk néhány friss-ropogós előzetesre, hiszen a Legendás állatok: Dumbledore titkai, a Halo sorozat és az Pókember: Irány a Pókverzum! folytatása is kapott egy kedvcsinálót. Az adás utolsó felében pedig a három szerkesztő (ilyen is már régen volt, nehéz is volt a három mikrofonos setupot megcsinálni), Ati, Tomi és Zsombor őszinte ítéletet mondtak a Golden Globe díjátadó felett. Ha üzenetet akartok küldeni az adásba, akkor dobjatok egy emailt a [email protected] címre, vagy az anchor.fm alkalmazását használva küldjetek hangüzenetet. 00:00:59 Boxoffice elemzés 00:09:25 Varázslatos előzetesen a Legendás állatok: Dumbledore titkai 00:16:58 Megérkezett a Halo sorozat első teljes értékű előzetese 00:22:20 Megérkezett a Pókember: Irány a Pókverzum! folytatásának első kedvcsinálója 00:33:40 Denis Villeneuve újabb sci-fi eposzra készül 00:47:30 Megvannak az idei Golden Globe-jelölések
 • PuliCast podcast

  Reszkessetek, betörők (1990) - Filmklasszikusok

  44:20

  A Puliwood podcastjének különkiadásában a filmes hírek és a Hollywoodból áradó botrányok helyett a múltba révedünk, elismert filmklasszikusok kerülnek adásonként az asztalra. A Casablanca és az 1978-as Halloween után egy... milyen egy... a karácsonyi filmmel készültünk nektek, a Reszkessetek, betörők első részével. A Filmklasszikus részleg hangadó duója, Attila és Balázs átveszik, hogyan is készült el a karácsonyi filmek egyik legikonikusabb darabja, illetve azt is megpróbálják megfejteni, hogy-hogy ez az ünnepi tematikájú film lett ilyen világszinten felkapott.
 • PuliCast podcast

  Ridley Scott dühös, mert már Zorro is az okostelefonját nyomkodja

  1:07:46

  A Puliwood kéthetente jelentkező hírkibeszélő podcastjének legújabb adása már biztonságérzetet kínáló megszokottsággal a boxoffice eredmények kitárgyalásával kezdődik, de utána rögtön rátértünk arra, hogy igaza van-e a veterán rendezőnek, miszerint a mobilos generáció buktatta meg ezévi filmjét, Az utolsó párbajt. Majd ezek után a jól megszokott szerkesztőpáros, Zsombor és Tomi megtárgyalják most felröppent Mass Effect adaptáció hírét, kivesézik, miért öl a Disney 33 milliárd dollárt új tartalmakba, és miért van szükségünk egy modernesített Zorrora. 00:01:06 Boxoffice elemzés és élménybeszámoló 00:13:44 Ridley Scott a mobilos generációt okolja Az utolsó párbaj bukásáért 00:21:10 Az Amazon Mass Effect sorozatot készíthet 00:31:42 A Disney jövőre 33 milliárd dollárt tervez költeni új tartalomra 00:40:20 Jön a Zorro 2.0, amiben Zorro hacker lesz 00:48:16 Nálunk is bemutatásra kerül a Rocky IV rendezői változata 01:01:12 A Mátrix: Feltámadások új előzetese a déjà vu jelenségre koncentrál
 • PuliCast podcast

  Stílus VS Tartalom

  1:33:34

  A Puliwood kéthetente jelentkező hírkibeszélő podcastjének legújabb adásában a szokásos hírek és előzetesek mellett egy fajsúlyosabb témában is elmerül Zsombor és Tomi, a Pulicast két hangja, ez nem más, mint a stílus a tartalom felett, avagy csak külsőségek által lehet-e jó egy film? A jubileumi tizedik adásban az előbbi téma mellett a szokványos boxoffice elemzés is bekerült, ebben a szekcióban sok vélemény is elhangzott a tárgyalt filmekről. Terítékre került aztán a Morbius új előzetese, illetve az is, hogy filmre vinné a Harry Potter-történetek folytatását az első két film rendezője. Majd legvégül akad egy két keresetlen szavuk a szerkesztőknek Vin Dieselhez is, aki megpróbálta visszaédesgetni Dwayne Johnsont a Halálos Iramban 10-be. Ha üzenetet akartok küldeni az adásba, akkor dobjatok egy emailt a [email protected] címre, avagy az anchor.fm alkalmazását használva küldjetek hangüzenetet. 00:00:58 Boxoffice elemzés és élménybeszámoló 00:28:33 "Stílus a tartalom felett" műfajkibeszélő 01:11:48 Morbius előzetes 01:17:13 Új Harry Potter film készül 01:23:52 Vin Diesel megpróbálja visszaédesgetni Dwayne Johnsont a Halálos Iramban 10-hez
 • PuliCast podcast

  Halloween (1978) - Filmklasszikusok

  43:41

  A Puliwood podcastjének különkiadásában a filmes hírek és a Hollywoodból áradó botrányok helyett a múltba révedünk, elismert filmklasszikusok kerülnek adásonként az  asztalra. A múltkori horrorfilmes hírekkel telített adás után, a halloweeni hangulatból még nem kiszakadva, az egyik leghíresebb slasher filmet porolta le Attila és Balázs, az 1978-as Halloween – A rémület éjszakáját. A filmklasszikusokat célzó bónuszadásokat megpróbáljuk havonta produkálni a kéthetente érkező hírkibeszélők mellé, egy karácsony adást már fel is vettünk decemberre, nem nehéz kitalálni, melyik filmről lesz majd szó. Az ezt megelőző adásban az 1942-es Casablancáról volt szó, azt is érdemes lehet visszahallgatni, hiszen sosem késő egy-két infóval gazdagabbnak lenni egy meghatározó filmről.
 • PuliCast podcast

  Tudományosan megállapították a legijesztőbb horrort?

  52:59

  A Puliwood kéthetente jelentkező hírkibeszélő podcastjének legújabb adása már majdnem nevezhető Halloween tematikus különkiadásnak is, hiszen volt itt szó a legújabb Halloween filmről, az egy tűzoltó által a film ellen indított petícióról, majd a két öblös hang (jelen adásban Tomi és Zsombor) megtárgyalták, mit érdemes levonni egy kutatásból, ami pulzusszám alapján mérte fel, melyik a legijesztőbb horrofilm. A kéthetente jelentkező adásokkal néha megcsúszunk, hiszen nem mindig jó két, vagy több kollégának egy időpont, ilyenkor a következő hétfőre toljuk az adást. Ha egy Pulicast rajongó minden második hétfő reggel rohanva fut a podcast appjához, és még sincs adás emiatt, elnézést kérünk mindannyiótoktól. Illetve ha szeretnétek kérdést intézni a Pulicast stábjához, amit élő adásokban megválaszolunk, regisztráljatok be az Anchor androidos vagy iphone-os appjában, és küldjetek nekünk hangüzenetet valamilyen aktuális, vagy kevésbé aktuális filmes téma kapcsán. puliwood.hu 00:20 Boxoffice elemzés 09:30 Halloween VS tűzoltók 14:56 Gyilkos Halloween élménybeszámoló 21:36 Blackphone előzetes 23:51 Legijesztőbb horrorfilm felmérés 33:40 Előzetes szemle
 • PuliCast podcast

  Sztárokkal interjúzni, fesztiválokon filmmaraton? Vendégünk: Tóth Csaba

  49:43

  A Puliwood kéthetente jelentkező hírkibeszélő podcastjének legújabb adásában nem a megszokott legfrissebb hírekkel jelentkezünk, de helyette a filmes újságírói szakma egy veteránját hoztuk el nektek. Tóth Csaba a VOX mozimagazin főszerkesztő-helyettese, illetve az nlc.hu újságírója, akit azért ültettünk vallatószékünkbe, hogy megtudjuk, milyenek a leghíresebb filmfesztiválok, és milyen rajtuk részt venni. Egy olyan sok éves tapasztalattal rendelkező újságírónak, mint Csabának, volt mit mesélnie, milyen fárasztó de egyben felvillanyozó egyik filmről szaladni a másik filmre egy-egy fesztiválon. Ezen kívül szóba került a sztárokkal való interjú készítés, kiket sikerült mikrofon végre kapni, és melyik színésszel hogy sültek el a beszélgetések.

Get the whole world of podcasts with the free GetPodcast app.

Subscribe to your favorite podcasts, listen to episodes offline and get thrilling recommendations.

iOS buttonAndroid button
© radio.de GmbH 2022radio.net logo