George Buhnici | #IGDLCC podcast

Ce poate învăța România de la Danemarca? - Søren Jensen #PODCAST #IGDLCC NEW E122

0:00
1:18:57
Spola tillbaka 15 sekunder
Spola framåt 15 sekunder

Avem norocul că ne aflăm pe un continent numit Europa, și spre deosebire de ce se întâmplă în capătul celălalt al lumii, Uniunea Europeană și-a făcut un scop comun ca oricare țară membră să învețe din greșelile dar și din planurile de viitor pe care le-au pus în practică cei care nu au avut asupra lor mâna grea a comunismului. Avem diferențele noastre cu celelalte popoare europene, tocmai de aceea ar trebui să învățăm meserie de la cei care o fac mai bine decât noi. Tocmai ca să putem spune pe viitor că am devenit mai buni. Nu este nici o rușine să fii mai bun decât ”sensei-ul” tău, ba chiar este o mândrie.

Îl am astăzi alături de mine pe Søren Jensen, ambasadorul Danemarcei în România, într-un interviu plin de idei bune și de soluții la problemele actuale. Ce mi-a plăcut cel mai mult la el, este că nu are în vocabular expresia: nu se poate. Dimpotrivă, știe că unele lucruri au nevoie de mai mult timp, însă experiența de peste 30 de ani în securitate și diplomație îi întăresc cuvintele și principiile. Nu discutăm despre ”dacă” ci despre ”când”. Vorbim despre infrastructură, despre orașe și despre digitalizare cu reprezentantul țării care a demonstrat că în 30 de ani se pot face multe lucruri, care, în final ne vor economisi nouă timp și bani. Până la urmă noi suntem cei care plătim fiecare greșeală politică și egoistă a celor pe care i-am ales.

Fler avsnitt från "George Buhnici | #IGDLCC"

 • George Buhnici | #IGDLCC podcast

  CE AM ÎNVĂȚAT DIN 2021 - Prof. Dumitru Borțun - #PODCAST #IGDLCC #E0127

  1:03:40

  Bine v-am regăsit la un nou #IGDLCC cu invitatul nostru preferat, Domnul Borțun Olteanu. Suntem la început de an, și sper că și voi sunteți bine acolo unde sunteți. Nu am venit să stricăm distracția, astăzi suntem pe pozitiv!Privim puțin de sus anul care a trecut și vedem ce putem învăța din greșelile pe care le-am făcut, dar și ce lucruri bune putem repeta până se transformă în obiceiuri. Este nevoie de doar 30 de zile pentru un lucru făcut zilnic să se transforme într-un obicei pe termen lung. Cam așa e și cu sportul, și cred că e o idee bună pentru început de an, să avem grijă mai mult de noi și de cei din jurul nostru.
 • George Buhnici | #IGDLCC podcast

  CARE ESTE VIITORUL ROMÂNIEI? - MIRCEA GEOANĂ - #PODCAST #IGDLCC SPECIAL E126

  1:39:30

  Bine te-am regăsit la un nou podcast, unul special de data aceasta, potrivit pentru cea de-a doua zi de crăciun. Astăzi îl am alături de mine pe primul politician care nu mi-a cerut întrebările înainte, și unul dintre puținii care au ajuns la masa de #IGDLCC. Vorbim astăzi cu Micrea Geoană, omul care a atins cea mai înalt nivel politic și diplomatic al generației noastre și este acum al doilea om în NATO, Secretar General Adjunct al celei mai mari coaliții militare de până acum. ”Suntem bine” cum spune și el, suntem în echipa căștigătoare.Sunt multe lucruri de vorbit despre ce se întâmplă în România dar și în Europa, lucruri despre care oamenii și politicienii evită să discute, hai să vedem ce răspunsuri putem obține în acest sens.
 • George Buhnici | #IGDLCC podcast

  Missa inte ett avsnitt av George Buhnici | #IGDLCC och prenumerera på det i GetPodcast-appen.

  iOS buttonAndroid button
 • George Buhnici | #IGDLCC podcast

  CUM SĂ FIM MAI PUȚIN PROȘTI - IULIAN FOTA -#PODCAST #IGLDLCC E125

  1:40:49

  Bine te-am regăsit la un nou episod IGDLCC cu Iulian Fota, acum în funcția oficială de Director general al Institutului Diplomatic Român. Vorbim astăzi despre cât de mult ne doare prostia și cum putem să fim mai puțin proști. Prostia ca și corupția sunt vulnerabilități ale unui individ dar și ale unei instituții sau organizații. Acum, prin prosite mă refer în primul rând la incompetență. Faptul că cineva nu este capabil să ducă la bun sfârșit un lucru pe care s-a angajat să îl facă este notat ca și incompetență. Așadar, cum rezolvi cu incompetența? Mai ales atunci când greșelile unui singur om afectează mersul întregii țări?
 • George Buhnici | #IGDLCC podcast

  CUM ÎȚI SCHIMBI VIAȚA ÎN 2022 - PAUL OLTEANU - #PODCAST #IGDLCC E124

  2:48:29

  Am ajuns la 40 de ani și abia acum îmi dau seama că știu prea puține despre cum funcționează lumea cu adevărat. Îmi dau seama că am nevoie să vorbesc cu și mai mulți oameni ca să pot deveni eu mai bun cu mine, cu familia, mai performant și mai eficient în ceea ce fac, și desigur mai profitabil. Ce este mai interesant e că anul acesta am fost plecat cel mai mult din țară, în vacanță. Vreo 20% din timp am fost să vizitez locuri de care eram curios, și să revizitez locuri care mi-au plăcut ”în tinerețe”. Sunt sigur acum că datorită acestui aspect am luat decizii mai potrivite pentru familie și pentru carieră, și știu că se poate și mai bine.Bine te-am regăsit la un nou podcast cu Paul Olteanu, un nou episod despre următorul nostru episod din viață. Indiferent cum îți faci planurile de viitor, pe un an sau pe mai mulți, Paul este unul din oamenii pe care trebuie să îi asculți ca să poți lua deciziile cele mai bune. El este cel care știe diferența dintre obiceiuri și gândire rațională, ”elefant și călăreț” este expresia lui preferată pentru a defini aceste două caracteristici ale fiecărui om. Iar pentru că nu am avut timp nici unul dintre noi să ne vedem în timpul săptămânii am decis ca acest episod să fie LIVE, duminică seara. În felul acesta răspundem și la o parte din întrebările voastre și vă dăm sfaturi gratis despre lucruri care costă.
 • George Buhnici | #IGDLCC podcast

  CUM ȘI UNDE CĂLĂTOREȘTI ÎN PANDEMIE - PONTURI - Răzvan Pascu - #PODCAST #IGDLCC E123

  1:44:28

  Stăm de aproape doi ani între patru pereți, și cred că singurul gând al fiecăruia dintre noi este unde să plece de Crăciun, de Revelion sau poate chiar o lună două la începutul anului. În 2020 eu am lipsti din țară mai bine de două luni cumulat, și sunt sigur că ți-ai dori să știi cum am făcut asta și ce m-a determinat să merg la capătul lumii pentru o lună și ceva. Și nu sunt singurul, Răzvan Pascu, invitatul meu din această seară la podcast face asta ca și meserie. Călătorește cu familia și cu clienții săi mai bine de patru luni pe an în cele mai exotice destinații cu cele mai rezonabile oferte și prețuri.Tocmai de aceea l-am chemat, să ne împărtășească din experiența lui de călătorie, să vedem cum lucrează și cum te poate ajuta și pe tine să te detașezi complet pentru trei-patru săptămâni într-o vacanță pe care nu o vei uita. Ba chiar să îți dea idei de locații unde te poți muta pentru o perioadă mai lungă, mai ales dacă serviciul tău îți permite acest lucru. Acesta este un podcast pe care nu vrei să îl ratezi!
 • George Buhnici | #IGDLCC podcast

  Ce poate învăța România de la Danemarca? - Søren Jensen #PODCAST #IGDLCC NEW E122

  1:18:57

  Avem norocul că ne aflăm pe un continent numit Europa, și spre deosebire de ce se întâmplă în capătul celălalt al lumii, Uniunea Europeană și-a făcut un scop comun ca oricare țară membră să învețe din greșelile dar și din planurile de viitor pe care le-au pus în practică cei care nu au avut asupra lor mâna grea a comunismului. Avem diferențele noastre cu celelalte popoare europene, tocmai de aceea ar trebui să învățăm meserie de la cei care o fac mai bine decât noi. Tocmai ca să putem spune pe viitor că am devenit mai buni. Nu este nici o rușine să fii mai bun decât ”sensei-ul” tău, ba chiar este o mândrie.Îl am astăzi alături de mine pe Søren Jensen, ambasadorul Danemarcei în România, într-un interviu plin de idei bune și de soluții la problemele actuale. Ce mi-a plăcut cel mai mult la el, este că nu are în vocabular expresia: nu se poate. Dimpotrivă, știe că unele lucruri au nevoie de mai mult timp, însă experiența de peste 30 de ani în securitate și diplomație îi întăresc cuvintele și principiile. Nu discutăm despre ”dacă” ci despre ”când”. Vorbim despre infrastructură, despre orașe și despre digitalizare cu reprezentantul țării care a demonstrat că în 30 de ani se pot face multe lucruri, care, în final ne vor economisi nouă timp și bani. Până la urmă noi suntem cei care plătim fiecare greșeală politică și egoistă a celor pe care i-am ales.
 • George Buhnici | #IGDLCC podcast

  ÎȘI BAT JOC! EMIGRĂM SAU MAI LUPTĂM? #BORTUN #IGDLCC E121

  1:09:14

  De ceva vreme am aceleași gânduri ca acum zece ani. Mai stau în țară? Sau îmi găsesc un locșor doar al meu, poate pe alt continent unde corupția și nepăsarea nu sunt atât de mari încât să te omoare. Serios acum, corupție și interes politic există peste tot, dar în unele țări nu se fură din buzunarul morților. Sper că am fost suficient de specific despre subiectul de astăzi pe care îl vom discuta cu domnul profesor Borțun Olteanu.Este al doilea episod din seria noastră, a doua lună când îl avem invitat pentru a dezbate problemele noastre, ale poporului Român, și poate găsim și o rezolvare penru ele că eu unul nu mai pot. Mă doare sufletul când văd ignoranță, mai ales când e vorba de viața noastră. Nu le pasă decât de banii din mandat și să fie cât mai comozi la ei în căsoaie și în SUV-urile cu care străbat această țară pe care o conduc, probabil odată pe an.
 • George Buhnici | #IGDLCC podcast

  Celebru pe YouTube până la 22 de ani - Maximilian Ioan - #PODCAST #IGDLCC E120

  1:57:49

  Maximilian Ioan aka Max și Altele este unul dintre cei mai populari creatori de conținut de pe YouTube-ul Românesc. E drept, gaming-ul ne atrage pe toți într-o măsură sau alta, însă nu pot să nu mă minunez câtă energie are Max ca să posteze trei clipuri în fiecare zi pentru comunitatea sa. E drept, în ultima vreme au trecut mai multe luni de când am văzut un gameplay de la Maximilian Ioan și tocmai de aceea am fost curios ce s-a întâmplat cu acea energie. Ei bine, școala de gamign pentru copii este unul din planurile sale de viitor, iar pe restul vă las să le descoperiți în cadrul acestui podcast.
 • George Buhnici | #IGDLCC podcast

  Ce trebuie să știe Antreprenorul Viitorului - Cristian Onețiu - #PODCAST #IGDLCC NEW E119

  1:41:33

  Antreprenoriatul viitorului presupune înțelegerea economiei, a tehnologiei, a asset-urilor prezente și viitoare în economia viitorului, și înțelegerea comportamentului uman în schimbare. Noul antreprenoriat presupune să ai expertiză în toate și să reușești să creezi ecosisteme care să răspundă acestor tendințe și a acestor noi realități economice.Aproape nici un business nu mai poate funcționa fără să înțeleagă comportamentul consumatorului, noile tehnologii, blockchain, și toate lucrurile care au schimbat lumea în ultimii ani de zile. Nu mai există business care poate spune că nu se poate schimba, nu poate fi afectat de nimic în viitor.
 • George Buhnici | #IGDLCC podcast

  Cine este Șerban Copoț? - ”Hiena Animal X, Prezentator iUmor - #IGDLCC NEW E118

  1:52:14

  Cine este de fapt Șerban Copoț? Dacă ești de aceeași vârstă ca mine, sau poate mai mic cu vreo doi sau trei ani, îl știi drept Hiena de la Animal X. Dacă ești mult mai tânăr atunci îl asociezi cu prezentatorul de la iUmor, cea mai celebră emisiune de televiziune din online-ul românesc. În spatele prezenței de scenă a lui Șerban, se ascunde însă mult mai multă pasiune pentru a îi ajuta pe cei mici. Și aici mă refer la copii crescuți pe asfalt, ca mine și ca tine. Cei care nu au descoperit încă pădurea, muntele, nodurile marinărești și cuțitele de vânătoare.  Te inviti așadar să cunoști o altă latură a lui Șerban Copoț și vei descoperi un om de care te vei atașa mai repede decât crezi.

Kom åt alla poddsändningar i gratisappen GetPodcast.

Prenumerera på dina favoritpoddar, lyssna på avsnitt offline och få spännande rekommendationer.

iOS buttonAndroid button