Fortell meg om! podcast

Fortell meg om!

Fortell meg om!

Fortell meg om er podkasten for alle barn som vil vite mer om hvordan verden henger sammen. Still et spørsmål - og vips - så får du en radioreise inn i det du lurer på. Podkasten er laget av Tine Eide og gis ut i samarbeid med Deichmanske bibliotek.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

100 avsnitt

 • Fortell meg om! podcast

  Hvorfor er det så godt å klemme?

  13:18

  Klem, kos - kos og klem, så godt det kan føles å holde på med sånne ting. Men, hvorfor er det så godt å klemme, egentlig? Det lurer Pelle på. En episode om hormoner, medisin hvis du har gjort noe dumt, en del kule dyr og fem klemmetips. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Fortell meg om! podcast

  Hvorfor har ikke mennesker skall som krabben?

  10:55

  Landkrabbe og havkrabbe, alle krabber har skall, men hvorfor har ikke mennesker det, egentlig? Det lurer Sofia på. En episode om en praktisk trylledrikk, evolusjonen, lukten av regn og undervannslyder. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Fortell meg om! podcast

  Missa inte ett avsnitt av Fortell meg om! och prenumerera på det i GetPodcast-appen.

  iOS buttonAndroid button
 • Fortell meg om! podcast

  Hva skjer om et land ikke har statsminister, president, konge eller dronning?

  11:50

  Hvem er det egentlig som skal bestemme, om vi ikke har statsminister, president, konge eller dronning? Og hva skjer i et sånt land? Det lurer Brage på. En episode om å være lenge alene hjemme, om anarki, valg og en vanskelig oppgave helt til slutt. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Fortell meg om! podcast

  Hvorfor må vi gå på skole?

  16:12

  Klasserom, bokstaver, friminutt og matpakke - hvorfor må vi gå på skole, egentlig? Det lurer Ales på. En episode om å slippe å reparere sko, om kjærlighet og en kul lov alle barn burde vite om. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Fortell meg om! podcast

  Hva hadde skjedd om dette ikke hadde skjedd?

  11:22

  Hva hadde skjedd om du ikke hadde satt på denne episoden av Fortell meg om? Det er det ingen som vet! Og Edmund lurer på hva det kunne vært som hadde skjedd om dette som skjer ikke hadde skjedd. Blir du svimmel nå? En episode om å tisse ute, steder å være til rett tid, Hitler og Jesus. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Fortell meg om! podcast

  Hvorfor trenger jorden planter og trær?

  13:30

  Hestehov, løvetann, bjørketre, busk i brann, hvorfor trenger jorden planter og trær, egentlig? Det lurer Mathea på. En episode om månen, tørste røtter, lunger og å klemme noen som er veldig lang og ganske ruglete. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Fortell meg om! podcast

  Hvorfor lyser reflekser i mørket?

  8:29

  Se - og bli sett - er lett, hvis en har et blikk som fungerer + refleks. Men, hvordan har det seg at reflekser kan lyse i mørket, egentlig? Det lurer Leikny på. En episode om kjeks, små glasskuler og retrorefleksjoner som lager krøll på tunga. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Fortell meg om! podcast

  Hvorfor smaker ting forskjellig?

  12:27

  Tomat, salat, spinat - hvorfor smaker alt forskjellig, egentlig? Det lurer Jonas og Sondre på. En episode om fem smaker, sure sitroner og kule mammaer. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Fortell meg om! podcast

  Hva er kjærester, egentlig?

  15:46

  På søndag er det den store kjærlighetsdagen! Og morsdagen, pluss bolledagen. Men størst av alt er kjærligheten, liker voksne å si til hverandre, og så kysser de kanskje. Æsj.. Da passer det bra å høre en gammel Fortell meg om-episode om hva kjærester er, for om du ikke vet det, er dette dagen å finne ut av det på. Hurra for kjærlighetsdagen, suss, suss! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Fortell meg om! podcast

  HVorfor har vi kjæledyr?

  13:03

  Voff, mjau, iihihihih og pip pip. Hvorfor har vi kjæledyr, egentlig? Det lurer Aurora på. En episode om 50 000 år gamle ulver, kosegriser, pølser og firbente turkamerater. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Kom åt alla poddsändningar i gratisappen GetPodcast.

Prenumerera på dina favoritpoddar, lyssna på avsnitt offline och få spännande rekommendationer.

iOS buttonAndroid button