Folkehelsepodden podcast

Folkehelsepodden

Medievakt FHI

En podkast fra Folkehelseinstituttet (FHI). Her nerder vi om folkehelse med fagfolk og forskere.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

35 avsnitt

 • Folkehelsepodden podcast

  Folkehelsen etter covid-19 i Norge

  28:08

  Pandemien har gått inn i en ny fase, og etter ett og et halvt år med pandemihåndtering er det på tide å gjøre opp foreløpig status. Hva har gått bra, hva har gått mindre bra, og hvorfor har pandemien rammet skjevt i Norge? I denne episoden av Folkehelsepodden møter du direktør Camilla Stoltenberg og fagdirektør Frode Forland i samtale med programleder Hilde Holsten. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Folkehelsepodden podcast

  Demens

  32:33

  Litt vanskelig å huske navn? Stadige samme spørsmål igjen og igjen? Vanskelig å lære nye ting? Vanskelig å huske dagligdagse ting? Over 100.000 lever med demens i Norge i dag. Innen 2050 forventer vi at dobbelt så mange får denne diagnosen. Det er ikke gode nyheter for de som rammes, deres nærmeste og samfunnet. Hva er egentlig demens? I denne podkasten har programleder Torunn Gjerustad i FHI samlet eldreforsker Heine strand ved FHI og forskningssjef og professor Aldring og helse Geir Selbæk. NB! Se også fagmøte om samme tema i fjor: https://www.youtube.com/watch?v=R2730JyOSnc See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Folkehelsepodden podcast

  Missa inte ett avsnitt av Folkehelsepodden och prenumerera på det i GetPodcast-appen.

  iOS buttonAndroid button
 • Folkehelsepodden podcast

  Koronavaksine og bivirkninger

  26:56

  Hva er en bivirkning, og hva er forskjellen på de som er vanlige og forbigående, kontra de uvanlige og alvorlige? I denne utgaven av Folkehelsepodden snakker vaksineekspert og farmasøyt Gro Evensen fra Folkehelseinstituttet og overlege Sigurd Hortemo fra Legemiddelverket med programleder Torunn Gjerustad fra FHI om temaet. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Folkehelsepodden podcast

  Vaksineeffekt

  26:58

  Hva vil det si at en vaksine har effekt og hva er egentlig forskjellen på 95 v.s 60 % effekt. Hvorfor anbefales ulike vaksine til ulike grupper? Dette og flere effekt- og anbefalingsspørsmål vil vi snakke om i denne utgaven av Folkehelsepodden. Her møter du vaksineekspertene Sara Viksmoen Watle og Are Stuwitz Berg i samtale med programleder Torunn Gjerustad. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Folkehelsepodden podcast

  Smittesporing

  27:20

  CSI? Gammeldags detektivarbeid? Eller rett og slett mye prating i telefonen? Bli med inn i smittesporingens verden i denne utgaven av Folkehelsepodden. Her møter du Emily Macdonald og Umaer Naseer fra det nasjonale smittesporingsteamet i FHI i samtale med programleder Torunn Gjerustad. Hvordan jobber de? Har de eget helikopter? Og hvordan finner man ut hva som faktisk er en nærkontakt? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Folkehelsepodden podcast

  Koronavaksine

  19:31

  Når kommer vaksinen mot korona til Norge, hvordan virker den eller de, og hvem bør få vaksine først? Velkommen til en episode av Folkehelsepodden hvor du får vite alt du trenger å vite, og alt du kanskje trodde du ikke trengte å vite, om vaksiner :-) Gjester denne gang er direktør i Legemiddelverket Audun Hågå og leder for koronavaksinasjonsprogrammet på FHI Geir Bukholm. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Folkehelsepodden podcast

  Mutasjon i koronaviruset

  16:41

  Hva betyr det at vi har oppdaget en mutasjon av koronaviruset i Norge? Kan flere bli smittet, og må vi ha andre tiltak enn de vi har nå? I denne episoden møter du avdelingsdirektør Line Vold og seksjonsleder Karoline Bragstad i samtale med Kjetil Berg Veire. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Folkehelsepodden podcast

  Skabb

  14:34

  Hvorfor får stadig flere skabb, og hva kan vi gjøre med det? I denne podkasten møter du medisinskfaglig ansvarlig lege Marius Johansen i Sex og samfunn og seniorrådgiver Horst Bentele fra Folkehelseinstituttet. Denne podkasten ble tatt opp 24. februar 2020, men ble ikke publisert da vi ble tatt av koronaen. Temaet er dessverre fortsatt aktuelt mange steder i landet. God lytt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Folkehelsepodden podcast

  Influensasesongen 2020/2021

  10:43

  Hvordan blir årets influensasesong, hvem bør ta vaksinen, og når kommer den? I Folkehelsepodden denne gang snakker vi med overlege Siri Helene Hauge og seniorrådgiver og farmasøyt Kjersti Rydland om hva som kommer til høsten. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Folkehelsepodden podcast

  Cøliaki

  15:05

  Hva vet vi om cøliaki? Lars Christian Stene og Ketil Størdal ved Folkehelseinstituttet er blant forskerne som prøver å finne ut av mysteriet og gåten om hvorfor stadig flere får påvist sykdommen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Kom åt alla poddsändningar i gratisappen GetPodcast.

Prenumerera på dina favoritpoddar, lyssna på avsnitt offline och få spännande rekommendationer.

iOS buttonAndroid button