Tjena Chefen! podcast

Tjena Chefen!

Filip Strömbäck

I en tid där vi ständigt påminns om att förverkliga oss själva och starta eget bjuder Filip Strömbäck i ”Tjena Chefen!” på personliga samtal med några av Sveriges mest framgångsrika karriärer. De har spenderat sina liv åt att verkställa planer och genomföra grejer för ett högre syfte än sin egen framgång. Lyssnarna får lära känna starka ledare från näringslivet, kultursverige, föreningsliv och statlig förvaltning med den gemensamma nämnaren att alla är eller har varit anställda tjänstemän i någon form.


Förutom att podda så arbetar Filip Strömbäck till vardags med att bygga en tech-startup inom rekrytering - det digitala och anonyma matchningsverktyget Exparang.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

19 episodios

 • Tjena Chefen! podcast

  19. Marta Karlqvist

  39:16

  Filip träffar Marta Karlqvist, som är chef för den nyligen sammanslagna kommunikationsbyrån Burson Cohn & Wolfe. Marta har drivit Cohn & Wolfe-delen sen 2010 och varit med om en otrolig tillväxtresa under dessa år. Ett samtal som handlar om att slå ihop två olika företagskulturer, hur det är att driva ett förhållandevis litet kontor i en stor global koncern och hur den lite intensiva enstöringen från landet lyckas få med sig folk genom att inte tillåta skitsnack.Tjena Chefen leds av Filip Strömbäck, som till vardags utvecklar den digitala och anonyma matchningstjänsten Exparang. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tjena Chefen! podcast

  18. Antje Jackelén

  42:00

  I detta avsnitt träffar Filip vår nuvarande ärkebiskop Antje Jackelén. Vi får en inblick i styrning av Svenska Kyrkan samt en intressant beskrivning av vilka typer av ledarskap som gömmer sig bakom präst-rollen. Naturligtvis ställs också frågan - Hur är Gud som chef? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tjena Chefen! podcast

  No te pierdas ningún episodio de Tjena Chefen!. Síguelo en la aplicación gratuita de GetPodcast.

  iOS buttonAndroid button
 • Tjena Chefen! podcast

  17. Daniel Lindström

  42:04

  I veckans avsnitt träffar modechefen på Café Magazine, Daniel Lindström. De pratar om att det inte riktigt finns budget för regnmaskiner på modefotograferingar längre... och om utmaningen i att vara chef men inte ha någon fast personal utan istället vara kravställare på en massa frilansare. Prenumerera! Ge feedback! Tipsa! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tjena Chefen! podcast

  16. Jan Olsson

  41:26

  "If everything seems under control, you're not going fast enough" sa den legendariske racerföraren Mario Andretti. Det är ett citat som lätt går att applicera på veckans gäst, Jan Olsson. Han basar över Deutsche Banks nordiska verksamhet sedan lång tid tillbaka och lever ett liv med en bra bit över 300 resdagar om året. Lär känna en extrem relationsperson med till synes ändlös energi och intresse för affärer. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tjena Chefen! podcast

  15. Anna Hägg-Sjöquist

  40:31

  Med ca 35 års erfarenhet från två internationella hjälporganisationer är Anna Hägg-Sjöguist en av landets mest erfarna ledare i ideell sektor. Hon har bland annat ansvarat för att etablera och leda PLAN International i Sverige som Generaldirektör under 18 år. Ett samtal om att bedriva ledarskap i en verksamhet med mycket hjärta. Tjänar man några pengar i ideell sektor? Kan man sätta mål? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tjena Chefen! podcast

  14. Bengt Baron

  39:45

  Vad är det i det finspångska dricksvattnet som fört fram två OS-medaljörer i simning samma år? Kan man använda sig av samma målbilder man har i idrotten även i näringslivet? Varför ska man inte omge sig av gnällspikar? Det är några av frågorna som Bengt Baron besvarar i veckans avsnitt. Kommentera! Rekommendera! Prenumerera! Däremot måste det vara helt omöjligt att klaga på LJUDET den här gången. Mycket nöje! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tjena Chefen! podcast

  13. Hannes Holm

  40:14

  Filmregissören Hannes Holm delar med sig av mångåriga bakgrund som regissör, och faktiskt linjechef. I ett samtal om berättandet som drivkraft och om hur direkt och hierarkiskt ett regisserande ledarskap kan vara får vi lära känna en av Sveriges främsta och mest namnkunniga regissörer. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tjena Chefen! podcast

  12. Helene Barnekow

  41:29

  Filip träffar Telia Sveriges avgående VD, Helene Barnekow, i ett samtal om internationell erfarenhet och hur man får utväxling av den på hemmaplan. Samt om fördelar och nackdelar att vara i solklar minoritet som ledare i andra kulturer, och om hur man lyckas skapa förtroende som ekonom och marknadsförare i ett företag till breddan fyllt av ingenjörsgubbar. Och mycket mer naturligtvis. Lyssna! Prenumerera! Tyck till! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tjena Chefen! podcast

  11. Anna Storåkers

  41:00

  Filip träffar Nordeas avgående Sverigechef, tillika ansvarig för alla bankens privatkunder. Det är ett samtal som kretsar mycket kring transformationen från top tier investment bank och strategikonsult-livet till att bli operativ linjechef i ett nordiskt bolag. Kan man direktöversätta alla slides och rapporter man producerat på McKinsey när man kliver in i rollen som linjechef? Var kommer drivet ifrån? Vad ska Anna göra när hon slutat på Nordea? Det och mer! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tjena Chefen! podcast

  10. Håkan Nyberg

  45:12

  Veckans gäst är Ikano Banks nuvarande VD, Håkan Nyberg. Som yngst av sex syskon gick han sin egen väg och blev ingenjör, samt sedermera bank-VD. Håkan har lång erfarenhet från ledarskap i finansbranschen, och var innan Ikano Bank VD för Nordnet. Samtalet kretsar kring obekväma beslut, behovet av tydlighet för att skapa trygghet samt mångfaldsbehovet. Samt mycket mer förstås! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Descubre los mejores podcast en la aplicación gratuita de GetPodcast.

Suscríbete a tus podcast favoritos, escucha episodios cuando estés sin conexión y déjate sorprender por las recomendaciones personalizadas.

iOS buttonAndroid button