Llibres podcast

Marta Nadal: "No es pot parlar de la literatura dels segles 20 i 21 si no parlem de les escriptores"

0:00
4:42
Retroceder 15 segundos
Avanzar 15 segundos
La filòloga i critica literària Marta Nadal publica "Baules", que recull 21 entrevistes que va fer a escriptores, cronistes i traductores catalanes. Anna Murià, Maria Aurèlia Capmany, Marta Pessarrodona, Montserrat Roig, Carme Riera, Maria Barbal, Dolors Miquel, Núria Cadenes o Irene Solà en són algunes. Hi apareixen temes comuns com la llengua, la situació dels Països Catalans, la identitat i els referents i es aquí on es reivindica autores oblidades.

Otros episodios de "Llibres"

 • Llibres podcast

  Jonathan Franzen torna a retratar la família americana a "Cruïlles"

  12:39

  "Cruïlles", de Jonathan Franzen (Empúries/Salamandra); "Figura d'assaig", de Joan Fuster (Comanegra), i "La parábola de los talentos", d'Octavia Butler (Capitán Swing), són les tres novetats que ens porta el nostre llibreter de capçalera: Lluís Ruiz.
 • Llibres podcast

  Bèsties i bitxopoemes: la imaginació libèrrima de Leire Bilbao i Jaume Subirana

  1:20:10

  Parlem amb la poeta Leire Bilbao del llibre "Bèsties, poemes i altres bitxos" (Kalandraka), segon lliurament d'un projecte poètic al servei d'una fabulació infinita. En parlem amb ella des d'Euskadi i amb el poeta Jaume Subirana a l'estudi, que n'ha fet l'adaptació al català. Adolf Beltran aborda l'adaptació del poema de Guilgameix, rei d'Uruk, en conversa amb Jeroni Rubió Rodon, autor de l'adaptació que ara publica Poncianes. Míriam Cano ens porta dues veus que narren els marges, amb els llibres "Remei d'amor", de Louise Erdrich (Quaderns Crema), i "Borderlands: la frontera", de Gloria Anzaldúa (Capitán Swing). I la Sherman celebra figures com el "pop Paul", Carlo Collodi, Mahalia Jackson i la cantant Alma Cogan.
 • Llibres podcast

  No te pierdas ningún episodio de Llibres. Síguelo en la aplicación gratuita de GetPodcast.

  iOS buttonAndroid button
 • Llibres podcast

  Guilgameix, rei d'Uruk

  12:50

  La ficció més antiga del món, en una edició magnífica i assequible: És "El poema de Guilgameix, rei d'Uruk" en la versió que la companyia La Perla 29 va representar al Teatre Grec i que ara publica Edicions Poncianes. Impossible no commoure's amb aquesta història d'amor i mort, déus, herois i monstres, pensa l'Adolf Beltran, que ha entrevistat l'autor de l'adaptació, Jeroni Rubió Rodon.
 • Llibres podcast

  Erdrich i Anzaldúa

  12:05

  Míriam Cano llegeix i glosa "Remei d'amor", de Louise Erdrich (Quaderns Crema) i "Borderlands: la frontera", de Gloria Anzaldúa (Capitán Swing).
 • Llibres podcast

  De Collodi al tango esquimal

  19:47

  La Sherman celebra figures com el pop Paul, Carlo Collodi, Mahalia Jackson i la cantant Alma Cogan. Aborda assumptes com el suïcidi i el cant de Tarta Relena, l'editorial Karwán, recomanacions que es manifesten 5 anys després, peticions d'entrevista post mortem a Víctor Català, el Molagate i Terenci Moix havent dormit dues hores, més despert que tots nosaltres.
 • Llibres podcast

  Marc Moreno i Sara Medina: les vivències personals com a material literari

  4:52

  L'editor i escriptor Marc Moreno publica el seu llibre més personal, "Després de la vergonya", editat per Llibres del Delicte, que ens parla d'un home que es troba amb una vida molt diferent després d'haver estat 4 anys en coma. Per la seva banda, Sara Medina publica a Rosa dels Vents i Ediciones B "No em busquis", la recerca d'una mare del seu fill desaparegut. Darrere el nom de Sara Medina hi ha dos escriptors: David Cirici i Carmen Fernández Villalba, que l'han escrit a quatre mans. Els dos thrillers beuen d'experiències pròpies.
 • Llibres podcast

  Literatura de l'íncube

  1:07:33

  Avui abordem una de les expressions més antigues de l'art d'explicar històries, la por i el terror, amb una llarga tradició narrativa en clau gòtica, fantasmagòrica, de suspens psicològic i fins i tot de gore. En parlem, a les portes de Tots Sants, amb Jordi Puntí, Anna Ballbona, Xènia Dyakonova i Adolf Beltran, que repassa l'estètica de l'horror del Lovecraft assagista.
 • Llibres podcast

  "Eroica", la memòria i els horitzons de Cristina Masanés

  1:05:44

  Rebem la filòsofa i escriptora Cristina Masanés per parlar del llibre "Eroica" (L'accent), el relat en forma dietari d'un confinament fet d'evocacions familiars, vitalisme i la companyia omnipresent de Beethoven. Adolf Beltran recupera els retrats literaris del primer Pierre Michon a "Vides minúscules" (Amsterdam), en la nova traducció d'Adrià Pujol Cruells. I Àlex Gutiérrez repassa músiques creades, inspirades o parides en la primavera confinada del 2020.
 • Llibres podcast

  "Vides minúscules"

  8:17

  Arriba en català el primer llibre de Pierre Michon, gran clàssic de les lletres franceses. L'autor rescata de l'oblit els seus ancestres i altres personatges del món rural occità, i parlant d'ells parla també de la seva vocació d'escriptor, en què la literatura és qüestió de vida o mort. L'Adolf Beltran celebra que Michon en sortís victoriós, com demostra aquesta excel·lent traducció de l'Adrià Pujol per a Amsterdam Llibres.
 • Llibres podcast

  Música confinada

  32:44

  Àlex Gutiérrez repassa músiques creades, inspirades o parides durant el confinament del 2020, de la cúmbia al rock més indie.

Descubre los mejores podcast en la aplicación gratuita de GetPodcast.

Suscríbete a tus podcast favoritos, escucha episodios cuando estés sin conexión y déjate sorprender por las recomendaciones personalizadas.

iOS buttonAndroid button