Hard Gras Podcast podcast

Hard Gras Podcast

Hard Gras / Brocast Media

De Hard Gras Podcast gaat over voetbal en het schrijven erover aan de hand van de mooiste voetbalverhalen van de beste schrijvers. Besproken door Hugo Borst, Frank van der Lende, Matthijs van Nieuwkerk en Henk Spaan.

28 episodios

 • Hard Gras Podcast podcast

  Wordt de Hard Gras Podcast gecanceld?

  57:54

  In de nieuwe Hard Gras aflevering staat ditmaal de cancel culture centraal. Uiteraard worden er genoeg andere zaken besproken: een net wat enthousiaste Coen Moulijn imitator, ergernissen aan opgeklopte ‘derby’s’ en ook wordt de geuzennaam van Herman Brusselmans in twijfel getrokken. De podcast is trouwens ook te zien op YouTube, speciaal voor de visueel ingestelde mensen of diegene die benieuwd is hoe de schaterlach van Henk er in het echt uitziet. 
 • Hard Gras Podcast podcast

  Wat doet een derde assistent VAR scheidsrechter?

  53:42

  Er is weer een debutant in de selectie en wat voor één: sportjournalistiek talent van het jaar en aandeelhouder van Real Murcia. De Nations League is onderwerp van gesprek, maar ook het Nederlands Elftal wordt besproken. Ziet van Gaal zich als god of bondscoach en hoe wordt Frenkie wakker geschud?
 • Hard Gras Podcast podcast

  No te pierdas ningún episodio de Hard Gras Podcast. Síguelo en la aplicación gratuita de GetPodcast.

  iOS buttonAndroid button
 • Hard Gras Podcast podcast

  Over de tragiek van keepers

  53:49

  De gasten aan tafel huppen weer vrolijk van hot naar her. Zo gaat het over het mysterie van het WK-finale uit 1966, de aanval van wielrenner Colbrelli en de liefdadigheid van Feyenoord in het Oostblok. Er komen ook een rits aan profielschetsen van keepers langs. 
 • Hard Gras Podcast podcast

  Zielige trainers en zielige dieren

  1:01:08

  In deze jubileum podcast worden weer genoeg zijpaden bewandeld. Zo wisselen de tafelgasten hun routines uit om zo gevoelloos mogelijk het vliegtuig in te gaan en overdenken Hugo en Henk hun ossenhaas en steak tartaar. Bovendien heeft Henk een grote scoop in de slotseconden van de aflevering. 
 • Hard Gras Podcast podcast

  Wat hebben Cruijffs WK schoenen en een bierflesje met elkaar te maken?

  50:59

  De voetbalschoenen van Johan Cruijff waarop hij de WK finale van 1974 speelde, het shirt dat van Basten droeg tijdens de EK finale van 1988 en een anoniem bierflesje van Pierre van Hooijdonk. Dit zijn allemaal relikwieën die in het bezit zijn van een tafelgast en behoren in een nationaal voetbalmuseum. Alleen waarom is dat er nog niet? Schande!
 • Hard Gras Podcast podcast

  Marcel Boekhoorn en zijn gorilla appartement

  45:18

  De traditionele top drie van de Eredivisie wordt onder de loep genomen. Frans Thomése komt met een raar verhaal over gorilla’s in het kantoor van de geldschieter van NEC en de heren aan tafel zijn verrast over hun eigen mening betreffende Luuk de Jong.  
 • Hard Gras Podcast podcast

  Over het radicalisme van Cruijff

  52:07

  Na een broeierige voetbalavond heerst er een opperbeste stemming. Wordt het de laatste acht, vier of twee op het WK in Qatar? Simon Kuper schuift aan in de studio en legt uit waarom Willem II eigenlijk een grotere club is dan FC Barcelona, waar hij kortgeleden een boek over heeft geschreven.
 • Hard Gras Podcast podcast

  De onmogelijke keuze tussen Messi en Ton Kas

  48:19

  In alweer de derde aflevering van dit nieuwe podcastseizoen wordt weer genoeg besproken. Simon Kuper belt in vanuit Spanje om over zijn nieuwe boek te praten. Ook de beste zingende drummers worden uitgelicht, maar de hamvraag is: Messi of Ton Kas?
 • Hard Gras Podcast podcast

  Henk niet op de vlucht voor de ultra’s van Nice

  54:16

  Fans op het veld, slaan met te weinig intentie en verkeerde namen op shirts. Er is veel te bespreken in de podcast na een heftige week vol incidenten. Heeft Berghius de slapheid van het Feyenoord van vorig seizoen meegenomen naar Ajax? Thomése geeft Gert Müller nog een trap na en uiteraard wordt Louis van Gaal ook nog even besproken.
 • Hard Gras Podcast podcast

  De Hard Gras Podcast wekelijks te horen, wat een feest!

  56:44

  Groot nieuws! De Hard Gras Podcast is vanaf vandaag elke maandag te horen. In de eerste aflevering van dit nieuwe seizoen blikken we niet alleen terug naar de wedstrijden van de Eredivisie en andere competities, maar passeren ook George Michael, Bryan Roy en Der Bomber de revue. 

Descubre los mejores podcast en la aplicación gratuita de GetPodcast.

Suscríbete a tus podcast favoritos, escucha episodios cuando estés sin conexión y déjate sorprender por las recomendaciones personalizadas.

iOS buttonAndroid button