Radio Gyldendal podcast

Harald Dag Jølle om «Nansen. Utfordreren»

0:00
41:58
Spol 15 sekunder tilbage
Spol 15 sekunder frem
Kritikerne var svært begeistret da Harald Dag Jølles biografi om Nansen kom ut tidligere i høst. «Nansen-portrett står som en påle», skrev Sindre Hovdenakk i VG. Hør forfatteren i samtale med sin redaktør, om polarhelten og vitenskapsmannen Fridtjof Nansen.

Flere episoder fra "Radio Gyldendal"

 • Radio Gyldendal podcast

  Hanna Dahl om romanen "Kraft"

  27:56

  I midten av september kom romanen «Kraft» av Hanna Dahl. Det er historien om Olav, en 75 år gammel norsk Waffen-SS-veteran. 50 år etter krigen forsøker han å gjenoppvekke minnene og fortelle sin historie. Leif Tore Sædberg i Stavanger Aftenblad skrev for få dager siden om boka. «Sånn skal det gjerast! Du er eit førebilete for alle som skriv i denne sjangeren, Hanna Dahl!» Hør Hanna Dahl i samtale med sin redaktør Trude Rønnestad.
 • Radio Gyldendal podcast

  Aasne Linnestå om "Dagny"

  41:51

  Aasne Linnestå debuterte som forfatter med diktsamlingen "Små, hellige løgner" i 2000, og har siden skrevet flere diktsamlinger og romaner, dramatikk og librettoer. I vår er hun aktuell med romanen "Dagny", en humoristisk, mørk og absurd fortelling om å våge å leve, midt i tiden, og om å finne sine veier ut av det som iblant lukker seg, og som truer med å stenge alt. Hør henne i samtale med redaktør Espen Dahl.
 • Radio Gyldendal podcast

  Gå ikke glip af nogen episoder af Radio Gyldendal - abonnér på podcasten med gratisapp GetPodcast.

  iOS buttonAndroid button
 • Radio Gyldendal podcast

  Monica Isakstuen om "Mine venner"

  25:32

  Under pandemien savner de fleste sosial omgang. Men ikke alt sosialt liv er like idyllisk. I Monica Isakstuens nye roman "Mine venner" undersøker hun vennskapets skyggesider. Og denne undersøkelsen har gått sin seiersgang hos norske anmeldere de siste ukene. Møt henne i samtale med sin redaktør Trude Rønnestad.
 • Radio Gyldendal podcast

  Alex Schulman om «Overleverne»

  44:24

  Alex Schulman er en kritikerrost svensk forfatter og journalist. Han skriver fast for avisen Expressen, og sammen med Sigge Eklund står han bak en av Sveriges største podkaster, Alex & Sigge. Alex Schulman har utgitt en rekke selvbiografiske bøker, og boken Glem meg, som omhandler morens alkoholisme, ble kåret til Årets bok i Sverige i 2017 og utkom på norsk samme år. Nå er han aktuell med sin første roman med tittelen «Overleverne». Dette er en sterk beretning om tre brødre som gjenopplever barndommen sin, om det å huske hendelser ulikt og om hvordan voksenlivet blir formet av fortidige opplevelser. Hør ham i samtale med redaktør Anne Louise Morseth-Nordbryhn.
 • Radio Gyldendal podcast

  Zeshan Shakar om «Gul bok»

  27:18

  Zeshan Shakar debuterte i 2017 med romanen «Tante Ulrikkes vei». For denne ble han tildelt Tarjei Vesaas’ debutantpris, og romanen ble en av de seneste årenes mest omtalte bøker. Denne høsten er han aktuell med sin andre roman,«Gul bok». Det er en fortelling om hvor man kommer fra og hvor man er på vei. Om klasse og tilhørighet. Det er langt fra Haugenstua til Y-blokka. Hør Zeshan Shakar i samtale med sin redaktør Espen Dahl.
 • Radio Gyldendal podcast

  Helene Uri om "Katalog over mine menn"

  31:10

  Er det språket som skaper karakterer, eller er det karakterene som former språket. Dette er ett av spørsmålene forfatter og språkmenneske Helene Uri snakker med sin redaktør Kari Marstein om i denne episoden av Radio Gyldendal. Helene Uri kom tidligere i år med romanen "Katalog over mine menn", en roman som også er bygget rundt menneskets bankende, røde hjerte.
 • Radio Gyldendal podcast

  Bjørn Ivar Fyksen om "Almuens opera"

  30:32

  Alf Prøysen debuterte som romanforfatter for 70 år siden i disse dager med "Trost i taklampa", en roman som ble en overdådig salgssuksess. Prøysens posisjon som visesanger, barnetimeonkel og radiokjendis har kanskje kommet litt i veien for vår oppmerksomhet for forfatteren Alf Prøysen, som i tillegg til alle visene også har et betydelig prosaforfatterskap. Det er denne delen av Prøysens virke Bjørn Ivar Fyksen, litteraturviter og kritiker i Klassekampen, retter søkelyset mot i boka "Almuens opera. Om Trost i taklampa og litterære klasseskiller i Alf Prøysens forfatterskap." Hør Bjørn Ivar Fyksen i samtale med forlagsredaktør Morten Moi.
 • Radio Gyldendal podcast

  Ingrid Nielsen leser dikt fra "Den andre Jakobsstigen"

  12:15

  Ingrid Nielsen debuterte i 2016 med diktsamlingen «Hemmelig, men aldri som en tyv». Diktene i hennes andre diktsamling «Den andre Jakobsstigen», leter seg frem til sprekker i den synlige verden, utålmodige etter å finne utganger og nye muligheter for liv og sansning – for en annerledes frihet. Diktene kan forflytte seg fra ekornøyets svarte blunk i en skog, via et skrått ord i en trappeoppgang til et gatekapell i Italia. Her er kjærlighetsdikt om en sekundlang drøm, om å gå seg vill i Manchesters gigantiske haller; og her er dikt der ulike stemmer fletter seg sammen og åpner glemte minner, håp om redning, ord som bærer. Dette er en samling dikt som trekkes mot forbindelsene mellom et liv her og nå og de andre stedene som viser seg, i drømmer og bilder, og i andres stemmer. Kort sagt: Dikt som sirkler omkring steder der en Jakobsstige kunne ha vært reist. Her hører du Ingrid Nielsen lese noen av sine dikt, fra «Den andre Jakobsstigen».
 • Radio Gyldendal podcast

  Øivind Hånes om romanen "Det kan jeg ikke si"

  28:46

  Øivind Hånes debuterte som forfatter i 1991 med romanen "som vil deg isbre for isbre". Han har utgitt romaner, noveller og dikt, og var nominert til Nordisk Råds litteraturpris for romanen "Pirolene i Benidorm" som kom i 2005. Han har også ført i pennen en rekke sakprosabøker om mat og drikke, og er virksom som musiker og komponist. I disse dager er han ute med sin roman nummer elleve, som heter "Det kan jeg ikke si". Hør Øivind Hånes i samtale med forlagsredaktør Morten Moi om denne romanen.
 • Radio Gyldendal podcast

  Harald Dag Jølle om «Nansen. Utfordreren»

  41:58

  Kritikerne var svært begeistret da Harald Dag Jølles biografi om Nansen kom ut tidligere i høst. «Nansen-portrett står som en påle», skrev Sindre Hovdenakk i VG. Hør forfatteren i samtale med sin redaktør, om polarhelten og vitenskapsmannen Fridtjof Nansen.

Få adgang til hele det store podcastunivers med gratisappen GetPodcast.

Abonnér på dine favoritpodcasts, lyt til episoder offline, og få spændende anbefalinger.

iOS buttonAndroid button
© radio.de GmbH 2021radio.net logo