Pengarna & Livet podcast

Äggdynamik och aktier

0:00
23:43
Spol 15 sekunder tilbage
Spol 15 sekunder frem

Américo och Kristin har aldrig varit gladare och de är som barn på julafton när ämnet aktier kommer på tal. Gästen Emelie Sjöberg är sparaexpert och jobbar som ”rådgivaren bakom alla rådgivare”. Hon delar med sig av sina bästa tips.

Hur vet du om ett bolag är bra för din portfolio? Vilka olika aspekter ska du tänka på? Och hur kan du känna dig bekväm med att det bli rätt beslut? 

Och kom ihåg. Att köpa aktier innebär en risk. Du kanske inte får tillbaka dina insatta pengar.

Flere episoder fra "Pengarna & Livet"

 • Pengarna & Livet podcast

  Prata ekonomi innan skilsmässan är ett faktum

  21:44

  Det är naturligt att nykära par inte tänker på de ekonomiska konsekvenserna av en framtida skilsmässa eller separation. Samtidigt finns det goda skäl till att vara förberedd. I veckans avsnitt går Américo Fernández och Susanne Eliasson igenom de viktigaste sakerna att tänka på när du gifter dig eller blir sambo.  I avsnittet nämns SEB:s verktyg för att beräkna hur deltidsarbete påverkar din ekonomi. Du hittar verktyget här. 
 • Pengarna & Livet podcast

  Så slipar du dina börskunskaper

  27:12

  I dagens avsnitt tar Américo och Isabelle hjälp av placeringsstrateg Roger Törnkvist för att djupdyka i vad du kan tänka på när du är på börsen. Vilka är de viktigaste nyckeltalen? Vad är bra att hålla utkik efter och vilka fällor finns?  Och kom ihåg. Att investera i fonder och aktier innebär en risk. Du kanske inte får tillbaka dina pengar.
 • Pengarna & Livet podcast

  Gå ikke glip af nogen episoder af Pengarna & Livet - abonnér på podcasten med gratisapp GetPodcast.

  iOS buttonAndroid button
 • Pengarna & Livet podcast

  Så tänker en mörkgrön fondförvaltare

  18:37

  Fondförvaltarna Mirella Zetoun och Sofia Wärmlöf Helmrich gästar podden för att ge en inblick i hur det går till att förvalta en mörkgrön fond. Vilka bolag får vara med och vilka är kraven som ställs? Dessutom: en spaning från höstens rapportperiod. Och kom ihåg. Att investera i fonder och aktier innebär en risk. Du kanske inte får tillbaka dina pengar.
 • Pengarna & Livet podcast

  Så navigerar du bland hållbarhetsfonderna

  26:40

  Hur vet man om en fond verkligen är hållbar? Vad är skillnaden mellan ljus- och mörkgröna fonder? Och är hållbarhetsfonder dyrare eller billigare än andra fonder? I dagens avsnitt diskuterar Américo Fernández detta tillsammans med sin nya podd-partner Isabelle Tibbelin. [Och kom ihåg. Att investera i fonder och aktier innebär en risk. Du kanske inte får tillbaka dina pengar.]
 • Pengarna & Livet podcast

  Bygg en pengamaskin och sluta jobba tidigt – är det möjligt?

  23:11

  Américo och Susanne djupdyker i FIRE-rörelsen, Financial Independence, Retire Early, som handlar om att bygga ett stort sparkapital för att kunna dra ner på jobbandet. För vem är det möjligt och hur mycket sparpengar krävs? Dessutom: Veckans börskoll med SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall. [Och kom ihåg. Att investera i fonder och aktier innebär en risk. Du kanske inte får tillbaka dina pengar.]
 • Pengarna & Livet podcast

  Rally eller tvärnit - så blir bostadsmarknaden i höst

  29:03

  Bostadsmarknaden är i fokus under veckans avsnitt. Kommer priserna fortsätta stiga? Vad gäller för amorteringar framöver? Och varför har Américo funderat på att flytta? Dessutom introduceras ”Veckans börskoll” med SEBs aktiestrateg Esbjörn Lundevall. Och kom ihåg. Att investera i fonder och aktier innebär en risk. Du kanske inte får tillbaka dina pengar.
 • Pengarna & Livet podcast

  Special: Student och ekonomi

  24:45

  Är du eller har du en student? I höstterminens första avsnitt får Américo hjälp av sin nya programledarkollega Susanne Eliasson att reda ut vad man bör tänka på som student - både under och efter studietiden. Och så får du reda på vad Susanne odlar i trädgården.
 • Pengarna & Livet podcast

  Säsongsavslutning: Börssnackisar och födelsedagsfirande

  55:05

  Pengarna & Livet fyller 2 år. Kristin och Américo blir nostalgiska när de väljer ut klipp från sina favoritavsnitt. Bränna 50 000 kronor på aktier, pricka rätt i småbolagsuniversum, jämställda pensioner och varför fattar smarta personer osmarta beslut? Och är bitcoin en bubbla eller framtiden, enligt trendspanaren Johan Javeus. Det är några höjdpunkter från poddens historia. Dessutom släpper Kristin en överraskning som heter duga. Och kom ihåg. Att investera i fonder och aktier innebär en risk. Du kanske inte får tillbaka dina pengar.
 • Pengarna & Livet podcast

  Vaccinera din plånbok

  23:08

  Köp till sillen och sälj till kräftorna. Sell in May and go away - nej, tack! Kristin och Américo dissar gamla börsordspråk och pratar istället om budgettänk till sommaren. Vilka saving hacks finns det och hur ska du tänka kring din investeringsstrategi? De tar även tempen på börsen. Och kom ihåg. Att investera i fonder och aktier innebär en risk. Du kanske inte får tillbaka dina pengar.    
 • Pengarna & Livet podcast

  Kosläpp på alla håll och kanter

  30:00

  Hur är det aktuella läget i världsekonomin idag och vad kan hända i framtiden? Det frågar sig Kristin och Américo, och bjuder in börsens Clark Kent - ekonomijournalisten och analytikern Henrik Mitelman. Utan att avslöja för mycket kan vi säga att gästens favoritord är kosläpp, Vietnam ligger honom varmt om hjärtat och hans investeringsfilosofi baseras på hård disciplin. Han ser hellre glaset halvfullt än halvtomt och genom sin nya bok ”Framgångsresan” lyfter han fram verkliga framgångsresor från några av jordens alla hörn. Och kom ihåg! Att handla med aktier och fonder innebär en risk. Du kanske inte får tillbaka dina insatta pengar.

Få adgang til hele det store podcastunivers med gratisappen GetPodcast.

Abonnér på dine favoritpodcasts, lyt til episoder offline, og få spændende anbefalinger.

iOS buttonAndroid button
© radio.de GmbH 2021radio.net logo