Krimtimmen podcast

18. Top 5: seriemördare

0:00
53:57
Spol 15 sekunder tilbage
Spol 15 sekunder frem

I det sista avsnittet av Krimtimmen för denna säsong pratar vi om 5 stycken seriemördare. Adeline berättar om Ed Gein och Albert Fish. Och Becky pratar om Ed Kemper och seriemördar duon Fred och Rose West. 

Flere episoder fra "Krimtimmen"

 • Krimtimmen podcast

  11. Att arbeta med förövare inom våld i nära relation

  53:59

  I dagens avsnitt av Krimtimmen gästas vi av Mick, som är utbildad socionom och som bland annat jobbat med förövare inom våld i nära relation. Vi diskuterar hur det faktiskt är att arbeta med dessa typer av förövare, om det finns några skillnader och vad som är viktigt att veta om yrkesrollen Mick haft och har idag.
 • Krimtimmen podcast

  10. De som lever gömda

  54:40

  I veckans avsnitt av Krimtimmen lyfter vi ett ämne som en av våra kära lyssnare har önskat oss prata om; de som utsätts för våld i nära relation och därför måste leva gömda på ett eller annat sätt. Vi diskuterar skyddat boende och hur processen går till, om skyddade personuppgifter, skyddad identitet och andra viktiga skyddsåtgärder. Adde tipsar om instagramkontot “gömda kvinnor” och Becky pratar om preventivmedel.
 • Krimtimmen podcast

  Gå ikke glip af nogen episoder af Krimtimmen - abonnér på podcasten med gratisapp GetPodcast.

  iOS buttonAndroid button
 • Krimtimmen podcast

  9. Vad säger lagen om våld i nära relation?

  45:42

  I veckans avsnitt av Krimtimmen pratar vi om vad lagen säger kring våld i nära relation. Vi berör vilka straff som kan utdömas sett till detta brott samt hur lagstiftningen ser ut kring ämnet. Utöver detta pratar Becky om ett uppmärksammat våldtäktsfall och Adde snackar om sin förbannade förkylning.
 • Krimtimmen podcast

  8. Partnervåld med dödligt utfall.

  53:10

  I veckans avsnitt av Krimtimmen diskuterar vi vår magisteruppsats.  Vi ger er tips, pratar om svårigheterna med att skriva på engelska och mycket mer. Becky har dessutom en meltdown efter poddandet när hon inser att mikrofonen är av. Häng med!
 • Krimtimmen podcast

  7. Vem blir utsatt för våld i nära relation?

  48:44

  I dagens avsnitt sv Krimtimmen fortsätter vi prata om våld i nära relation, och mer specifikt vilka som utsätts för våld i nära relation. Vi diskuterar om det finns något svar på vilka som utsätts eller kommer att utsättas för våld i nära relation. Och ställer frågan "går detta att förutspå eller ej?"
 • Krimtimmen podcast

  6. Vem är en våldsutövare?

  35:23

  I veckans avsnitt av Krimtimmen diskuterar vi våldsutövaren inom en nära relation. Vem är våldsutövaren? Vad finns det för karaktärsdrag? Och vad för arbete görs det gentemot en våldsutövare?
 • Krimtimmen podcast

  5. Dessa varningstecken bör du se upp för!

  58:46

  I veckans avsnitt av Krimtimmen diskuterar vi vilka varningstecken som kan vara bra att vara uppmärksam på när en ny relation inleds eller när ens vän dejtar någon som en inte tycker om. Becky inser att flera varningstecken går att appliceras på hennes liv när hon har mens. Och Adeline trycker på vikten att vara uppmärksam i en relation.
 • Krimtimmen podcast

  4. "Min vän har utsatts för våld i nära relation"

  1:00:22

  I veckans avsnitt av Krimtimmen fortsätter vi diskutera vad Adeline varit med om. Men, vi pratar också om hur det känns att stå bredvid. Becky öppnar upp om hur det är att vara en nära vän till någon som utsatts för våld i nära relation.
 • Krimtimmen podcast

  3. "Jag har blivit utsatt för våld i nära relation"

  49:04

  I veckans avsnitt av Krimtimmen öppnar Adeline upp sig om något som hon blivit utsatt för. Avsnittet är känslosamt och jobbigt att dela, men det är också väldigt viktigt att ni får höra hennes historia. 
 • Krimtimmen podcast

  2. Vad är våld i nära relation?

  35:26

  I veckans avsnitt av Krimtimmen fördjupar vi oss i vad våld i nära relation är. Vi har tidigare pratat om ämnet men tycker det är viktigt att fräscha upp våra minnen inför den kommande specialsäsongen vi har framför oss. I avsnittet lyfter Becky en ny lag som trädet kraft och Adeline diskuterar det psykiska våldet som ofta glöms bort när man diskuterar våld inom relationer.

Få adgang til hele det store podcastunivers med gratisappen GetPodcast.

Abonnér på dine favoritpodcasts, lyt til episoder offline, og få spændende anbefalinger.

iOS buttonAndroid button
© radio.de GmbH 2021radio.net logo