POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen podcast

S07E02 - Televisieles voor tv-loze millennials

0:00
1:19:40
Spol 15 sekunder tilbage
Spol 15 sekunder frem

De meest voor de hand liggende collab is daar. Alex Mazareeuw en Michel Doodeman van de televisiepodcast Televisië geven Alexander en Ernst-Jan televisieles. De meest memorabele televisiefragmenten in de late geschiedenis van de Nederlandse televisie nemen ze onironisch door. Want achter The Passion, de Bauers en Lang Leve de Liefde zitten lessen verscholen over onze volksaard die we jullie niet willen onthouden.


🎲 Kans maken op de Bold Smart Cylinder ter waarde van 199,- euro? Haast je naar pom.show en lees daar hoe je kans maakt op deze fantastische prijs!


💙 Nog geen vriend van de show? Dan kan je, als je nu vriend wordt, ook gewoon meedoen met het promotionele kansspel. Er was nog nooit zoveel voordeel.


Shownotes

De podcast Televisië van Alex Mazareeuw en Michel Doodeman

Het koude Pannenkoeken debacle bij de Rijdende Rechter

Jeroen van de Boom die Louis van Gaal onironisch ophemelt in Hoge Bomen

Liefde als ultieme vorm van ongemaks-tv: Lang Leve de Liefde

Harry Mens op zijn enthousiast in Business Class

Spektakelstukken in een calvinistisch landje: The Passion

Waarom we zo graag kijken naar doorbraakdromers: Ik Geloof in Mij

Het besef dat wij net zo gewoon zijn als Frans Bauer: De Bauers


🥑 Deze aflevering wordt gesponsord door HelloFresh. Geen inspiratie welke gerechten je dit herfstseizoen op tafel kunt zetten? HelloFresh helpt je met meer dan 30 verschillende recepten per week en ze komen het ook nog eens vers naar je toe brengen. Ga naar hellofresh.nl en vul de code HELLOPODCASTOVERMEDIA in, Dan krijg 45 euro korting op de eerste drie boxen, én gratis verzending van de eerste box.


Ps. Volg je ons al op Twitter & Instagram?

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Flere episoder fra "POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen"

 • POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen podcast

  S07E07 - Op de redactievloer van The Economist

  1:11:48

  Wereldburger en briljant journalist Matt Steinglass opent de deuren van Alexanders lijfblad en geeft ons een kijkje in de keuken van The Economist. Alexander richt een monumentje op voor Addo Stuur, de schrijver door wie Alexanders fascinatie voor de media werd aangewakkerd. Ook in deze aflevering: de terugkeer van olijke duo’s Tim Ferriss & Balaji en Tim Hofman & Sywert.🎲 Win de in-ears van Sony ter waarde van €280 en geniet van je muziek als nooit tevoren. De WF-1000XM4-oordopjes tillen noise cancelling en audiokwaliteit naar een nog hoger niveau! Word vriend van de show en meld je hier aan op deze fantastische prijs van de Pfauthe Voordeelklöpping.Shownotes📚 Deze boekentips gaven Alexander en Ernst-Jan vorige week in de vriendenaflevering: Arriving Today van Christopher Mins (affiliate, of via je lokale boekhandel) The Ride of a Lifetime van oud Disney CEO Bob Iger (affiliate, of via je lokale boekhandel)🎧 Balaji bij Tim Ferris (een aflevering van 4,5 uur!)🎧 De POM-aflevering waarin Ernst-Jan en Alexander ruzie maken over Balaji 📝 Volg The Economist-journalist Matt Steinglass op Twitter🌍 Hier kun je de reisdagboek-fragmenten van Henry James over Nederland lezen 📝 De reflectie van Ernst-Jan op PubDAO 📺 Sywert en Camille van Gestel in de tweede aflevering van BOOS over de mondkapjesgate 🤓 Addo Stuur, de man die jong en oud leerde computeren (VK)📧 Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door Team ITG, de marketing agency die een unieke combinatie biedt tussen software en full-service. Speciaal voor iedereen die meer wil leren over data en data platforms hebben ze een e-book ontwikkeld. GRATIS. Download het e-book op www.teamitg.com/e-book.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
 • POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen podcast

  S07E06 - Van kunstenaar tot NFT-koning

  1:09:16

  De één bestiert onder de radar een wereldwijd tijdschriftenimperium en de ander casht een slordige 80.000 euro voor een NFT van zijn digitale kunst. Aan de podcasttafel ontmoeten bladenbaas Gert Jonkers en kunstenaar Rik Oostenbroek elkaar. Twee ogenschijnlijk totaal verschillende werelden - die van het tastbare, ouderwetse papier en die van de blockchainkunst - in gesprek over hoe je als maker succesvol blijft. Conclusie: hoe nicher hoe beter.🎲 Win een voucher van €200 van Iron Roots, de plasticvrije sportkleding. Goed voor het milieu en voor je gezondheid! Word vriend van de show en meld je hier aan op deze fantastische prijs van de Pfauthe Voordeelklöpping.Shownotes😷 De explainer aflevering van BOOS over Sywert🐣 Ernst-Jans tweet over de grondwet kopen met DAO🗞 Tijdschrift Fantastic Man🗞 Apartamento, het tijdschrift over interieurs📸 De covers van Time mag als NFT🎨 Hier vind je het werk van Rik op Open Sea🤖 De curated marktplaats Super Rare 🤖 Het Discordkanaal van Rik 📝 Mirror artikel van Ernst-Jan📧 Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door Team ITG, de trotse eigenaar van omnichannel marketing software CanopyDeploy. Hiermee krijg je alle belangrijkste e-mail metrics in één overzicht. Weten hoe jij ervoor staat ten opzichte van je concurrenten? Download de Email Benchmark 2021 op: www.email-benchmark.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
 • POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen podcast

  Gå ikke glip af nogen episoder af POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen - abonnér på podcasten med gratisapp GetPodcast.

  iOS buttonAndroid button
 • POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen podcast

  Welkom nieuwe luisteraar!

  10:27

  Welkom bij POM! Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen van Alexander Klöpping (de linker) en Ernst-Jan Pfauth (de rechter).Twijfel je of deze podcast iets voor jou is? Check dan deze trailer: een overzicht van de afleveringen tot nu toe. Met onder meer interviewlessen van Sara Berkeljon, een inspirerend gesprek met Sander Schimmelpenninck en de grootste ruzie in de geschiedenis van deze podcast tussen Alexander en Rob Wijnberg.Ontdek dat onze luisteraars ons het liefst zien creperen, want de best beluisterde aflevering is die met Marcel van Roosmalen, waarin hij ons met de grond gelijk maakt.Enthousiast geworden? Luister hier alle genoemde afleveringen terug. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
 • POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen podcast

  S07E05 - Booking en de blinde vlek van de Nederlandse techjournalistiek

  1:27:52

  Omdat Ernst-Jan zo lekker in zijn Radio1-flow zit, vloeien de onderwerpen in deze aflevering naadloos in elkaar over. Van Roel Maalderink die ons een blik achter de schermen gunt van zijn satirische tv-programma Plakshot, tot het bijzondere verhaal van Booking.com dat Stijn Bronzwaer en zijn collega's hebben opgetekend in hun boek De Machine. Met hem praten Ernst-Jan en Alexander over de blinde vlek van Nederlandse techjournalisten en of Alexander spijt heeft dat hij de media zo veel opzocht met Blendle.🎲 Win een Ketel inklapbare werktafel ter waarde van €125,49. Dit is de ideale werktafel om jouw klussen makkelijker en leuker te maken! Word vriend van de show en meld je hier aan op deze fantastische prijs van de Pfauthe Voordeelklöpping.​​🎄Wil jij het maximale uit de feestdagen halen met een ijzersterke marketingcampagne? Team ITG helpt je met het uitdenken van omnichannelcampagnes en het ontwerpen van converterende templates. Laat je inspireren door de campagnes voor de feestdagen op teamitg.com/feestdagenShownotes🎤 De Tim Ferriss podcast over zijn eigen podcast (lekker meta)📺 Kijk Plakshot terug op NPO Start🤡 Clown Jari op het Binnenhof🤖 De Machine, over Booking.com van Stijn Bronzwaer, Merijn Rengers en Joris Kooiman📰 Het Volkskrantartikel uit 2019 over Booking.com📰 Het Parool die in 2017 langsging bij Bookingps. Volg je ons al op Instagram en Twitter?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
 • POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen podcast

  S07E04 - Een toekomst zonder cash

  1:36:47

  Het spaarvarken van zijn zoon moest het ontgelden, maar het bracht Ernst-Jan vanaf zijn vakantieoord wel op een idee: wat gebeurt er als ons cash geld verdwijnt? En wat komt er dan voor in de plaats? Misschien wel stable coins, maar dan niet die ene die is gemaakt door de man achter Inspector Gadget. Crypto-kenner Bert Slagter vertelt welke crypto wel te vertrouwen is en of het 9% rendement dat Alexander ontvangt over zijn digitale geld te mooi is om waar te zijn. Verder in deze aflevering: de biceps van Jeffrey Bezos en Mark van Meta.🎲 Win een 5-daags verblijf in Oostenrijk ter waarde van €449 OF het Ons geld is stuk, het boek van Bert en Peter Slagter. Word vriend van de show en meld je hier aan op deze fantastische prijs van de Pfauthe Voordeelklöpping.ShownotesDie deepfake van Mark RutteTweets van Alexander over de deepfake van de CorrieOnze POM TelegramDe keynote van Meta (Facebook)Tweet Alexander over cash geld Tether artikel van BloombergOns geld is stuk: het boek van Bert en Peter SlagterModern Finance, de podcast van Kevin RoseBlockfi4000 weeks van Oliver BurkemanBlogpost over personal finance van ErnstLowkey cringe: dat vindt Gen-Z over FacebookJeff Bezos en zijn biceps Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
 • POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen podcast

  S07E03 - Een vlammende ode aan Loterijshow-tunes

  1:28:23

  Na het daverende succes van de Grote Nieuwstunes Show, komen ‘s lands televisietune-nerds weer bijeen voor een nieuwe editie. Victor Vlam en Alexander Klöpping nemen je mee op reis langs de meest legendarische spelshows die ons land gekend heeft. Van Miljoenenjacht tot Weekend Miljonairs, via de obscure Recordshow en De Kans van je Leven (favoriet van Alexander). Zet je schrap voor een rit langs neppe blazers, broodnodige orgels en ordinaire EDM. En passant ontsteekt Victor in een vurig pleidooi voor Henny Huisman en hij probeert Alexander te verleiden om samen ambassadeur te worden voor de Postcodeloterij. Wie weet, ooit.🎲 Wil jij ook de lucht in jouw huis vochtig houden én reinigen? Dat kan met de Boneco Luchtwasser W200. Word vriend van de show en meld je hier aan op deze fantastische prijs van de Pfauthe Voordeelklöpping ter waarde van 259 euro!Shownotes🚀 Meer weten van Victor? Luister naar zijn podcast De Communicado's📚 De biografie over Henny Huisman🥑 Deze aflevering wordt gesponsord door HelloFresh. Geen inspiratie welke gerechten je dit herfstseizoen op tafel kunt zetten? HelloFresh helpt je met meer dan 30 verschillende recepten per week en ze komen het ook nog eens vers naar je toe brengen. Ga naar hellofresh.nl en vul de code HELLOPODCASTOVERMEDIA in, Dan krijg 45 euro korting op de eerste drie boxen, én gratis verzending van de eerste box.Ps. Volg je ons al op Twitter&Instagram?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
 • POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen podcast

  S07E02 - Televisieles voor tv-loze millennials

  1:19:40

  De meest voor de hand liggende collab is daar. Alex Mazareeuw en Michel Doodeman van de televisiepodcast Televisië geven Alexander en Ernst-Jan televisieles. De meest memorabele televisiefragmenten in de late geschiedenis van de Nederlandse televisie nemen ze onironisch door. Want achter The Passion, de Bauers en Lang Leve de Liefde zitten lessen verscholen over onze volksaard die we jullie niet willen onthouden. 🎲 Kans maken op de Bold Smart Cylinder ter waarde van 199,- euro? Haast je naar pom.show en lees daar hoe je kans maakt op deze fantastische prijs!💙 Nog geen vriend van de show? Dan kan je, als je nu vriend wordt, ook gewoon meedoen met het promotionele kansspel. Er was nog nooit zoveel voordeel.ShownotesDe podcast Televisië van Alex Mazareeuw en Michel DoodemanHet koude Pannenkoeken debacle bij de Rijdende RechterJeroen van de Boom die Louis van Gaal onironisch ophemelt in Hoge BomenLiefde als ultieme vorm van ongemaks-tv: Lang Leve de LiefdeHarry Mens op zijn enthousiast in Business ClassSpektakelstukken in een calvinistisch landje: The Passion Waarom we zo graag kijken naar doorbraakdromers: Ik Geloof in Mij Het besef dat wij net zo gewoon zijn als Frans Bauer: De Bauers🥑 Deze aflevering wordt gesponsord door HelloFresh. Geen inspiratie welke gerechten je dit herfstseizoen op tafel kunt zetten? HelloFresh helpt je met meer dan 30 verschillende recepten per week en ze komen het ook nog eens vers naar je toe brengen. Ga naar hellofresh.nl en vul de code HELLOPODCASTOVERMEDIA in, Dan krijg 45 euro korting op de eerste drie boxen, én gratis verzending van de eerste box.Ps. Volg je ons al op Twitter & Instagram?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
 • POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen podcast

  S07E01 - Mis dit niet! De Pfauthe Voordeelklöpping

  1:08:36

  Och och och lieve luisteraar. We beginnen seizoen zeven met een KNALLER van een aflevering, al zeggen we het zelf. Alexander is terug van zijn sabbatical en heeft in de tussentijd niet stilgezeten wat POM betreft. Eindelijk komt zijn droom in vervulling van een eigen promotioneel kansspel. Met trots lanceren wij: de Pfauthe Voordeelklöpping. Een club waarmee je fantastische prijzen kunt winnen (hogedrukreiniger, anyone?) Uiteraard introduceert Alexander dit onder begeleiding van passende stockmuziek. Ernst-Jan heeft ook nog wat te melden. Hij reflecteert op de interviewlessen die hij heeft geleerd van zijn Jonge Jaren-uitstapje en beantwoordt jullie vragen over zijn vertrek bij De Correspondent.🎲 Kans maken op kaarten voor het Brainwash Festival of een hogedrukreiniger van Kärcher (ter waarde van €449,95)? Haast je naar pom.show en lees daar hoe je kans maakt op deze fantastische prijs.💙 Nog geen vriend van de show? Dan kan je, als je nu vriend wordt, ook gewoon meedoen met het promotionele kansspel. Er was nog nooit zoveel voordeel.Shownotes📚 Who Is Michael Ovitz? (affiliate)📚 Boek The Contrarian (affiliate) over Peter Thiel 🎧 De POM-aflevering over Gawker en Peter Thiel📺 Netflix documentaire: Nobody Speak: Trials of the Free Press📚 Conspiracy van Ryan Holiday (affiliate) 📚 De mannen van de Droomfabriek over de Postcodeloterij🎧 POM-aflevering waarin Alexander de churn-preventie van de Postcodeloterij doorneemt 🎹 KPM music library waar Alexander los mee is gegaan voor de Pfauthe Voordeelklopping 🎶 Shine on van Ray Dixie 💡 Interview Ernst-Jan met auteur Liz Gilbert over ideeën📚 Boek Everything Bad is Good For You 📺 Geweldige documentaire over 70 jaar breaking news NOS❓ Stel hier al je vragen aan Ernst-Jan en Alexander🚀 Nu we Whatsapp niet meer kunnen vertrouwen, wordt het misschien tijd om je aan te sluiten bij onze POM-TelegramZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
 • POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen podcast

  Jonge Jaren #7 - Matthijs van Nieuwkerk geeft carrièrelessen

  1:07:12

  Rondom Matthijs van Nieuwkerk - wereldberoemd in Nederland - hangt een mythe. Hij zou een golden boy zijn, een zondagskind, voor wie het geluk en het succes is aan komen waaien. Aan dat beeld heeft hij zelf eigenhandig meegewerkt door zich altijd heel bescheiden op te stellen. Maar geluk is een saai verhaal, zoals de presentator zelf graag zegt, dus Ernst-Jan vraagt hem om eens eerlijk te zijn over zijn carrière. Wat volgt is een DWDD-loos verhaal over nachtenlang werken aan een stuk, de drift om onderscheidend goed te zijn, de durf om jezelf omhoog te praten en de ambitie hebben om overal de boel te verbeteren. 💙 Als vriend van de show krijg je toegang tot exclusieve afleveringen, hoor je nooit meer reclame en ben je als eerste op de hoogte van ons binnenkort te verschijnen kansenspel en vriendenevenement! Word hier vriend voor 49 euro per jaar.🥑 Deze aflevering wordt gesponsord door HelloFresh. Geen inspiratie welke gerechten je dit herfsteizoen op tafel kunt zetten? HelloFresh helpt je met meer dan 30 verschillende recepten per week en ze komen het ook nog eens vers naar je toe brengen. Ga naar hellofresh.nl en vul de code HELLOPODCASTOVERMEDIA in, Dan krijg 45 euro korting op de eerste drie boxen, én gratis verzending van de eerste box.Shownotes📝 Het interview van de piepjonge Ernst-Jan met Matthijs dat de kiem legde voor deze serie📝 Van Nieuwskerk’s stuk over Netflix-hitserie The Queen’s Gambit  📺 Het nieuwe programma Chansons met Rob Kemps📻 Fragment van een 25-jarige Matthijs die op de radio plat Amsterdams praatZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
 • POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen podcast

  Jonge Jaren #6 - Typhoon over doelen uitspreken, gretig zijn en onderuit gaan

  1:01:56

  Hij kan zich nog goed zijn eerste concert in poppodium Hedon herinneren. Als 14-jarige stond Glenn de Randamie - beter bekend als Typhoon - te kijken naar Postmen en hij wist: daar ga ik ook staan. Makkelijk gezegd, maar de weg van Typhoon is hobbeliger dan dit begin doet vermoeden. Ja, zijn album Lobi da Basi werd een gigantisch succes en hij stond op de grootste festivals van Nederland maar de 37-jarige muzikant heeft er inmiddels ook twee burn-outs op zitten. In kleedkamer 1 van Hedon vertelt Typhoon over wensen uitspreken, hoe hij zijn energiebalans op peil houdt en dat hij nooit een show wil cancellen. 💙 Als vriend van de show krijg je toegang tot exclusieve afleveringen, hoor je nooit meer reclame en ben je als eerste op de hoogte van ons binnenkort te verschijnen kansenspel en vriendenevenement! Word hier vriend voor 49 euro per jaar.🥑 Deze aflevering wordt gesponsord door HelloFresh. Geen inspiratie welke gerechten je dit herfsteizoen op tafel kunt zetten? HelloFresh helpt je met meer dan 30 verschillende recepten per week en ze komen het ook nog eens vers naar je toe brengen. Ga naar hellofresh.nl en vul de code HELLOPODCASTOVERMEDIA in, Dan krijg 45 euro korting op de eerste drie boxen, én gratis verzending van de eerste box.Shownotes📚 Leonard Roggeveen - De ongelofelijke avonturen van Bram Vingerling 🔥 Sprokkeldagen van Typhoon💖 Typhoon en zijn vrouw Marie 🎺 New Cool Collective ft. Typhoon - Bumaye (2009)✨ Zo niet mij van TyphoonZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Få adgang til hele det store podcastunivers med gratisappen GetPodcast.

Abonnér på dine favoritpodcasts, lyt til episoder offline, og få spændende anbefalinger.

iOS buttonAndroid button
© radio.de GmbH 2021radio.net logo