POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen podcast

S06E34 - Ronald Prins waarschuwt voor economische spionage - Deel I

0:00
48:57
Spol 15 sekunder tilbage
Spol 15 sekunder frem

Niet privacygevoelige data in de handen van Facebook is de grootste zorg van cyberheld Ronald Prins. Nee, hij ligt 's nachts wakker van economische spionage: Chinezen die onze kennis over zaadjes en windmolenparken jatten zodat wij dat niet meer kunnen exporteren. in dit eerste deel vertelt Ronald hoe dit probleem de pan uit rijst en doet hij een oproep aan de overheid. 'Ik zou heel graag zien dat onze inlichtingendiensten uiteindelijk tot hun takenpakket hebben om proactief economische spionage te stoppen.'


Deze aflevering is op 23 juli jl. opgenomen.


💙 Ben jij al onze vriend van de show? Voor 49 euro per jaar krijg je toegang tot extra afleveringen, nieuwsbrieven, (online) evenementen en binnenkort de kortingsclub.


Shownotes

📰 De DNS-storing bij Akamai die vorige week voor veel problemen zorgde

🎧 Cyberhelden, de podcast van Ronald Prins

🚀 Volg Ronald, aka cryptoron op Twitter

💬 Je bent van harte welkom in onze Telegramchat

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Flere episoder fra "POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen"

 • POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen podcast

  S07E02 - Televisieles voor tv-loze millennials

  1:19:40

  De meest voor de hand liggende collab is daar. Alex Mazareeuw en Michel Doodeman van de televisiepodcast Televisië geven Alexander en Ernst-Jan televisieles. De meest memorabele televisiefragmenten in de late geschiedenis van de Nederlandse televisie nemen ze onironisch door. Want achter The Passion, de Bauers en Lang Leve de Liefde zitten lessen verscholen over onze volksaard die we jullie niet willen onthouden. 🎲 Kans maken op de Bold Smart Cylinder ter waarde van 199,- euro? Haast je naar pom.show en lees daar hoe je kans maakt op deze fantastische prijs!💙 Nog geen vriend van de show? Dan kan je, als je nu vriend wordt, ook gewoon meedoen met het promotionele kansspel. Er was nog nooit zoveel voordeel.ShownotesDe podcast Televisië van Alex Mazareeuw en Michel DoodemanHet koude Pannenkoeken debacle bij de Rijdende RechterJeroen van de Boom die Louis van Gaal onironisch ophemelt in Hoge BomenLiefde als ultieme vorm van ongemaks-tv: Lang Leve de LiefdeHarry Mens op zijn enthousiast in Business ClassSpektakelstukken in een calvinistisch landje: The Passion Waarom we zo graag kijken naar doorbraakdromers: Ik Geloof in Mij Het besef dat wij net zo gewoon zijn als Frans Bauer: De Bauers🥑 Deze aflevering wordt gesponsord door HelloFresh. Geen inspiratie welke gerechten je dit herfstseizoen op tafel kunt zetten? HelloFresh helpt je met meer dan 30 verschillende recepten per week en ze komen het ook nog eens vers naar je toe brengen. Ga naar hellofresh.nl en vul de code HELLOPODCASTOVERMEDIA in, Dan krijg 45 euro korting op de eerste drie boxen, én gratis verzending van de eerste box.Ps. Volg je ons al op Twitter & Instagram?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
 • POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen podcast

  S07E01 - Mis dit niet! De Pfauthe Voordeelklöpping

  1:08:36

  Och och och lieve luisteraar. We beginnen seizoen zeven met een KNALLER van een aflevering, al zeggen we het zelf. Alexander is terug van zijn sabbatical en heeft in de tussentijd niet stilgezeten wat POM betreft. Eindelijk komt zijn droom in vervulling van een eigen promotioneel kansspel. Met trots lanceren wij: de Pfauthe Voordeelklöpping. Een club waarmee je fantastische prijzen kunt winnen (hogedrukreiniger, anyone?) Uiteraard introduceert Alexander dit onder begeleiding van passende stockmuziek. Ernst-Jan heeft ook nog wat te melden. Hij reflecteert op de interviewlessen die hij heeft geleerd van zijn Jonge Jaren-uitstapje en beantwoordt jullie vragen over zijn vertrek bij De Correspondent.🎲 Kans maken op kaarten voor het Brainwash Festival of een hogedrukreiniger van Kärcher (ter waarde van €449,95)? Haast je naar pom.show en lees daar hoe je kans maakt op deze fantastische prijs.💙 Nog geen vriend van de show? Dan kan je, als je nu vriend wordt, ook gewoon meedoen met het promotionele kansspel. Er was nog nooit zoveel voordeel.Shownotes📚 Who Is Michael Ovitz? (affiliate)📚 Boek The Contrarian (affiliate) over Peter Thiel 🎧 De POM-aflevering over Gawker en Peter Thiel📺 Netflix documentaire: Nobody Speak: Trials of the Free Press📚 Conspiracy van Ryan Holiday (affiliate) 📚 De mannen van de Droomfabriek over de Postcodeloterij🎧 POM-aflevering waarin Alexander de churn-preventie van de Postcodeloterij doorneemt 🎹 KPM music library waar Alexander los mee is gegaan voor de Pfauthe Voordeelklopping 🎶 Shine on van Ray Dixie 💡 Interview Ernst-Jan met auteur Liz Gilbert over ideeën📚 Boek Everything Bad is Good For You 📺 Geweldige documentaire over 70 jaar breaking news NOS❓ Stel hier al je vragen aan Ernst-Jan en Alexander🚀 Nu we Whatsapp niet meer kunnen vertrouwen, wordt het misschien tijd om je aan te sluiten bij onze POM-TelegramZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
 • POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen podcast

  Gå ikke glip af nogen episoder af POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen - abonnér på podcasten med gratisapp GetPodcast.

  iOS buttonAndroid button
 • POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen podcast

  Jonge Jaren #7 - Matthijs van Nieuwkerk geeft carrièrelessen

  1:07:12

  Rondom Matthijs van Nieuwkerk - wereldberoemd in Nederland - hangt een mythe. Hij zou een golden boy zijn, een zondagskind, voor wie het geluk en het succes is aan komen waaien. Aan dat beeld heeft hij zelf eigenhandig meegewerkt door zich altijd heel bescheiden op te stellen. Maar geluk is een saai verhaal, zoals de presentator zelf graag zegt, dus Ernst-Jan vraagt hem om eens eerlijk te zijn over zijn carrière. Wat volgt is een DWDD-loos verhaal over nachtenlang werken aan een stuk, de drift om onderscheidend goed te zijn, de durf om jezelf omhoog te praten en de ambitie hebben om overal de boel te verbeteren. 💙 Als vriend van de show krijg je toegang tot exclusieve afleveringen, hoor je nooit meer reclame en ben je als eerste op de hoogte van ons binnenkort te verschijnen kansenspel en vriendenevenement! Word hier vriend voor 49 euro per jaar.🥑 Deze aflevering wordt gesponsord door HelloFresh. Geen inspiratie welke gerechten je dit herfsteizoen op tafel kunt zetten? HelloFresh helpt je met meer dan 30 verschillende recepten per week en ze komen het ook nog eens vers naar je toe brengen. Ga naar hellofresh.nl en vul de code HELLOPODCASTOVERMEDIA in, Dan krijg 45 euro korting op de eerste drie boxen, én gratis verzending van de eerste box.Shownotes📝 Het interview van de piepjonge Ernst-Jan met Matthijs dat de kiem legde voor deze serie📝 Van Nieuwskerk’s stuk over Netflix-hitserie The Queen’s Gambit  📺 Het nieuwe programma Chansons met Rob Kemps📻 Fragment van een 25-jarige Matthijs die op de radio plat Amsterdams praatZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
 • POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen podcast

  Jonge Jaren #6 - Typhoon over doelen uitspreken, gretig zijn en onderuit gaan

  1:01:56

  Hij kan zich nog goed zijn eerste concert in poppodium Hedon herinneren. Als 14-jarige stond Glenn de Randamie - beter bekend als Typhoon - te kijken naar Postmen en hij wist: daar ga ik ook staan. Makkelijk gezegd, maar de weg van Typhoon is hobbeliger dan dit begin doet vermoeden. Ja, zijn album Lobi da Basi werd een gigantisch succes en hij stond op de grootste festivals van Nederland maar de 37-jarige muzikant heeft er inmiddels ook twee burn-outs op zitten. In kleedkamer 1 van Hedon vertelt Typhoon over wensen uitspreken, hoe hij zijn energiebalans op peil houdt en dat hij nooit een show wil cancellen. 💙 Als vriend van de show krijg je toegang tot exclusieve afleveringen, hoor je nooit meer reclame en ben je als eerste op de hoogte van ons binnenkort te verschijnen kansenspel en vriendenevenement! Word hier vriend voor 49 euro per jaar.🥑 Deze aflevering wordt gesponsord door HelloFresh. Geen inspiratie welke gerechten je dit herfsteizoen op tafel kunt zetten? HelloFresh helpt je met meer dan 30 verschillende recepten per week en ze komen het ook nog eens vers naar je toe brengen. Ga naar hellofresh.nl en vul de code HELLOPODCASTOVERMEDIA in, Dan krijg 45 euro korting op de eerste drie boxen, én gratis verzending van de eerste box.Shownotes📚 Leonard Roggeveen - De ongelofelijke avonturen van Bram Vingerling 🔥 Sprokkeldagen van Typhoon💖 Typhoon en zijn vrouw Marie 🎺 New Cool Collective ft. Typhoon - Bumaye (2009)✨ Zo niet mij van TyphoonZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
 • POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen podcast

  Jonge Jaren #5 - De geheime formule van alleskunner Wilfried de Jong

  59:37

  Theatermaker, meesterinterviewer, schrijver, columnist, jazz-kenner, programmamaker... Wilfried de Jong is het allemaal en ook nog eens op topniveau. Een carrière waar Ernst-Jan jaloers op is en dus probeert hij te achterhalen hoe Wilfried het allemaal flikt. In de kleedkamer van Het Nieuwe Luxor theater in Rotterdam ontrafelt Ernst-Jan de formule De Jong terwijl de alleskunner vertelt over zijn twijfelachtige twintiger jaren, stoppen op het goede moment en een waanzinnig verhaal over hoe hij het leger ontsnapte.💙 Als vriend van de show krijg je toegang tot exclusieve afleveringen, hoor je nooit meer reclame en ben je als eerste op de hoogte van ons binnenkort te verschijnen kansenspel en vriendenevenement! Word hier vriend voor 49 euro per jaar.🥕 Deze aflevering wordt gesponsord door BUNNI: de software voor ZZP’ers die niet kunnen boekhouden. BUNNI is nog in bèta, dus ze zoeken proefkonijnen. Iedereen die BUNNI nu uitprobeert, krijgt de eerste maand gratis én levenslang korting. Via bunni.nl/pom krijg je daarbovenop nog twee extra maanden cadeau, als je het na je proefmaand officieel maakt. Shownotes👬 Het legendarische theaterduo Waardenberg en de Jong is weer terug in de theaters📺 Aflevering van Brommer op Zee met dichter Alfred de Jong🏍 Nico Haasbroek, oud-hoofdredacteur van RTV Rijnmond over het motorprogramma van Wilfried 📰 'Boekenprogramma Brommer op Zee trekt amper bekijks' (AD)📰 Sociaaldemocratisch blad Het Vrije Volk📸 Het fotoprogramma van Wilfried: Fotostudio de Jong 📚 De verhalenbundel Aal van Wilfried de Jong 📻 'Wilfried struikelt bijna over zijn woorden.' Fragment uit de Taalstaatps. Zit jij al in onze supergezellige Telegram-app?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
 • POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen podcast

  Jonge Jaren #4 - Ontwerper Claes Iversen over opvallen zonder opscheppen

  1:22:55

  In het atelier van Claes Iversen praat Ernst-Jan met de beroemde modeontwerper, die de jurken van Chantal Janzen ontwierp voor het Songfestival. De man die sinds 2015 regelmatig aan de telefoon hangt met Koningin Máxima en haar in zijn creaties hijst, heeft zijn indrukwekkende carrière te danken aan talent, doorzettingsvermogen en een zetje van zijn toenmalige vriend die hem overtuigde de Kunstacademie te doen. Hoewel zijn label qua bedrijf naar eigen zeggen een nobody is, valt hij duidelijk op in de keiharde modewereld. Dat doet hij niet door op te scheppen, maar door zijn werk voor zich te laten spreken. Een boeiend gesprek over ondernemen, zijn bizarre lockdown hobby's en zijn droom om ooit aan het roer te staan van Dior.🥦Deze aflevering wordt gesponsord door HelloFresh. Nu de dagelijkse drukte zich weer aandient, is het een mooi moment om de maaltijdboxen van HelloFresh uit te proberen. Met de kortingscode HELLOPODCASTOVERMEDIA krijg je €45,00 korting op de eerste drie boxen en je hoeft geen verzendkosten te betalen voor je eerste box. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
 • POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen podcast

  Jonge Jaren #3 - Kunstenaar Sarah van Sonsbeeck gebruikt weerstand als motor

  1:03:51

  Ze was opgeleid als architect maar gaf daar binnen een jaar weer de brui aan en schreef zich tegen de adviezen van haar ouders en baas in voor de kunstacademie. Zonder voorbeelden om zich heen hield kunstenaar Sarah van Sonsbeeck voet bij stuk om te worden wat altijd een wens was geweest, maar waar ze nooit het vertrouwen in had. De geluidsoverlast van haar buren leidde tot haar afstudeerwerk. Sindsdien onderzoekt ze stilte. Met Ernst-jan praat ze over data-stilte, een anti-drone tent en hoe de weerstand van buitenaf juist zorgde voor minder twijfels. 'Mijn beste werken zijn eigenlijk allemaal mislukt.'🎵 Oh en denk niet dat Alexander ons op zijn sabbatical links laat liggen, hij heeft zich bekommerd over de tijdelijke nieuwe tune van deze special. Hij schreef een opdracht uit voor een Americana-geïnspireerde tune bij Fiverr en dit is het resultaat. Zo is Alexander er toch een beetje bij.🥕 Deze aflevering wordt gesponsord door BUNNI: de software voor ZZP’ers die niet kunnen boekhouden. BUNNI is nog in bèta, dus ze zoeken proefkonijnen. Iedereen die BUNNI nu uitprobeert, krijgt de eerste maand gratis én levenslang korting. Via bunni.nl/pom krijg je daarbovenop nog twee extra maanden cadeau, als je het na je proefmaand officieel maakt.Shownotes⛺️ Hier vind je het werk van Sarah⭐️ Volg Sarah op InstagramZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
 • POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen podcast

  Jonge Jaren #2 - Marjolein Moorman over waarom betrokkenheid het van cynisme moet winnen

  1:07:27

  De Amsterdamse wethouder Onderwijs Marjolein Moorman maakte een grote indruk op veel kijkers van de documentairereeks Klassen. In het tijdperk van politici als managers, kwam Moorman in die serie over ongelijkheid in het onderwijs over als een bevlogen bestuurder die er alles aan doet om alle kinderen een gelijke kans te geven. Ernst-Jan - licht cynisch over de politiek - vraagt Moorman in deze tweede aflevering van POM Jonge Jaren waar die gedrevenheid en het geloof in de politiek vandaan komt. Ze vertelt over haar rode opvoeding in het liberale Wassenaar, het vroege overlijden van haar ouders en waarom ze op haar zesendertigste voor de politiek koos. Een gesprek vanuit haar werkkamer als medicijn tegen tegen het cynisme. 🥗 Deze aflevering wordt gesponsord door HelloFresh. Nu de dagelijkse drukte zich weer aandient, is het een mooi moment om de maaltijdboxen van HelloFresh uit te proberen. Met de kortingscode HELLOPODCASTOVERMEDIA krijg je €45,00 korting op de eerste drie boxen en je hoeft geen verzendkosten te betalen voor je eerste box. Shownotes🎥 Bekijk de documentairereeks Klassen bij de NPO http://www.npostart.nl/speellijst/klassen➡️ Marjolein op Twitter en Instagram🇳🇿 Artikel in The New Yorker over Amerikaanse miljardairs die bunkers bouwen in Nieuw-Zeeland Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
 • POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen podcast

  Jonge Jaren #1 - Nasrdin Dchar over moed tonen als het ertoe doet

  1:15:03

  We trappen Jonge Jaren af met Nasrdin Dchar, gevierd acteur en theatermaker. Bij het grote publiek vooral bekend van zijn rol als Potlood in Mocro Maffia en zijn Gouden Kalf voor zijn rol in Rabat. Maar wat ging daaraan vooraf? Ernst-Jan zoomt in op sleutelmomenten uit zijn carrière als beginnend acteur. Over de schoolmusical, afgewezen worden door de de Toneelschool en spelen voor mensen die M&M's tegen zijn hoofd gooiden. 'Waar ik echt trots op ben is dat ik een weg heb gekozen die vrij uniek is. 99% maakt het niet af, die trekt het niet.'🎭Nasrdin speelt vanaf 11 september door het hele land met zijn oeuvre-voorstelling Familiekroniek. Tickets koop je hier.💙 Na afloop praatten Ernst-Jan, Botte en Bianca nog even na over het interview met Nasrdin. Je vindt hem in je vriendenfeed. Als je nog geen vriend bent, word je dat hier!🥕Deze aflevering wordt gesponsord door BUNNI: de software voor ZZP’ers die niet kunnen boekhouden. BUNNI is nog in bèta, dus ze zoeken proefkonijnen. Iedereen die BUNNI nu uitprobeert, krijgt de eerste maand gratis én levenslang korting. Via bunni.nl/pom krijg je daarbovenop nog twee extra maanden cadeau, als je het na je proefmaand officieel maakt.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
 • POM - Een podcast over media, cultuur, technologie en ondernemen podcast

  S06E35 - Het is wachten op de ramp - Deel II

  56:52

  Wat nou als die digitale ramp komt, waar nerdbaas Ronald Prins bang voor is, wat gebeurt er dan? Met deze onheilspellende vraag trekken we een blik aan rampscenario's open (Schiphol en de havens plat, geen eten meer in de supermarkten) en verdwijnen we in de rabbit hole van individuele risicoanalyse. Ernst-Jan heeft zijn pakken Bar-le-duc klaarstaan, Alexander heeft zijn data zoveel mogelijk beschermd, en wat doet Ronald Prins? Die focust zich op de grotere zaken en pleit voor een rampenplan van de overheid.Deze aflevering is op 23 juli jl. opgenomen.💙 We hopen dat iedereen tevreden is over zijn of haar vriend van de show-lidmaatschap. Wil jij nou ook toegang krijgen tot extra afleveringen waarin Alexander en Ernst-Jan veel persoonlijker zijn dan ze zelf willen? Word dan voor 49 euro per jaar vriend.Shownotes🗞 The New Yorker artikel over rijke preppers👨‍💻 Het netwerk tooltje van Ronald: Fing🎧 Cyberhelden, de podcast van Ronald PrinsVolg Ronald, aka cryptoron op TwitterVolg ons op Twitter & Instagram.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Få adgang til hele det store podcastunivers med gratisappen GetPodcast.

Abonnér på dine favoritpodcasts, lyt til episoder offline, og få spændende anbefalinger.

iOS buttonAndroid button
© radio.de GmbH 2021radio.net logo