Corydon & Co. podcast

Facebooks store deroute og statsministerens nye passion

0:00
50:25
15 Sekunden vorwärts
15 Sekunden vorwärts

00.11: Ugen startede elendigt, da Facebook oplevede sit til dato største sammenbrud og var nede i seks timer, hvor store dele af verdens kommunikation døde ud. Det gik fra ondt til værre, da en tidligere topprofil, Frances Haugen, udleverede en række belastende dokumenter i Wall Street Journal. Nu ligger bolden hos lovgivere i USA og EU – og har de modet til at regulere? Bjarne Corydon taler med Børsens korrespondent Louise With.

20.23: Et nyt folketingsår er netop startet – og tingene er så småt tilbage til normalen. Og dog – for statsministeren er gået fra gul til grøn – fra at tækkes Dansk Folkepartis vælgere med kød og diesel, til at løbe ind på den grønne bane. Men lykkedes transformationen? Det vender Corydon med politisk kommentator Helle Ib, politisk korrespondent Jesper Hvass og politisk redaktør Peter Søndergaard. 

Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.

Weitere Episoden von „Corydon & Co.“

 • Corydon & Co. podcast

  Bramsens ansvar i spionsag og danske topchefers frygt for Kina

  57:32

  00.07: Spionsagen om Forsvarets Efterretningstjeneste ruller fortsat og kan få alvorlige konsekvenser for regeringen. I denne uge gæster forsker Rasmus Mariager Bjarne Corydon og fortæller om den historiske mistillid, der hersker mellem det politiske lag og sikkerhedstjenesterne. Han giver sit bud på, hvordan forholdet er endt på frysepunktet, og hvor sagen står fremadrettet.  34.02: Store danske selskaber har svært ved at finde benene at stå på i forhold til verdens næststørste økonomi, Kina. For hvordan agerer man i et land, som kunder, medarbejdere og borgere ser skævt til - og som samtidig er verdens produktionshal? Børsens anden chefredaktør Niels Lunde har undersøgt, hvordan virksomheder agerer. På et punkt er han klar: topchefer må i brechen og forklare sig. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver fredag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
 • Corydon & Co. podcast

  En rullende spionskandale og radikal sabelrysten

  58:03

  00.07: Corydon & Co. er tilbage i det nye år og ligger fra land med spionskandalen om Forsvarets Efterretningstjeneste og sigtelsen af FE. Graverjournalist Thomas Svaneborg har undersøgt sagen nærmere og talt med en række kilder tæt på historien. Han forklarer sagen og giver et bud på, hvad den hemmeligholdte sag, drejer sig om, og hvad der er op og ned i den kulørte sag. 26.22: Den politiske sæson tog fart, da den radikale leder Sofie Carsten Nielsen lagde året ud med at slå fast, at hun ikke vil pege på en socialdemokratisk mindretalsregering efter næste valg, og at valget kan falde på en blå statsminister. Det er startskuddet til et chicken race frem mod næste valg, der kan ende i radikal triumf, eller koste Carsten Nielsen jobbet som partileder. Det vurderer Bjarne Corydon, politisk kommentator Helle Ib og politisk korrespondent Jesper Hvass. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver fredag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
 • Corydon & Co. podcast

  Verpasse keine Episode von Corydon & Co. und abonniere ihn in der kostenlosen GetPodcast App.

  iOS buttonAndroid button
 • Corydon & Co. podcast

  Reformerne der aldrig ankom og regeringens bævende kurs

  52:13

  00.07: Regeringen landede i denne uge en lille finanslov – og igen stod det klart, at regeringen presser de store sværdslag til langt ud i horisonten. For trods tilsagn om store reformer, der skal fremtidssikre dansk erhvervsliv, er det småt med egentlige tiltag. Bjarne Corydon analyserer med Børsens politiske kommentator Helle Ib og cheføkonom Steen Bocian den nye finanslov – og ikke mindst alt det, den ikke indeholder. 28.27: Med en EU-venlig præsidentkandidat på spil i Frankrig og en ny kansler i Tyskland, er der snart fuld kul på EU-toget. Men den danske regering er vævende, og de fleste er i tvivl om, hvor regeringen og danske politikere egentlig står på afgørende spørgsmål. Og det rammer os på den politiske kapital, vurderer Børsens EU-korrespondent Louise With. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver fredag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
 • Corydon & Co. podcast

  Minkkommissionen indefra

  28:05

  00.07: Minkkommissionen kører frem mod sit store klimaks, når statsministeren i næste uge skal foretræde. Men hvad er der egentlig foregået i rummet? Og hvad kan vi allerede nu konkludere ud fra kommissionens arbejde? De spørgsmål vender Børsens ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon med avisens ansvarlige for dækningen af minkkommissionen, Signe Furbo Vestergaard. Hun har siddet med ved stort set alle afhøringer og mødedage i minkkommissionen og giver sin analyse af arbejdet og belastningen af regeringen. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver fredag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
 • Corydon & Co. podcast

  S’s hovedpine med vælgerhavet og ny mand i Kanzleramt

  1:02:28

  00.07: Der er røre i vælgerhavet, og Bjarne Corydon forsøger i denne uge at finde svaret på Socialdemokratiets elendige kommunalvalg. For vælgerne har tilsyneladende fået helt andre prioriteter, hvilket skaber problemer for S. Til at opklare spørgsmålet  kommer en af ophavsmændene bag S’s skifte i udlændingepolitikken og en nøglespiller i udviklingen af Arne-pensionen – statistiker Jesper Claus Larsen.   33.50: Tyskland har fået ny regering, og der er nye boller på suppen. Fri cannabis, et stort fokus på grøn omstilling og en turbo i digitaliseringen. Bag det står tre umage faddere til regeringen i form af SPD, De Grønne og det liberale FDP. Lykke Friis gæster studiet og fortæller om den nye regering, og den nye regerings mulighed for succes.   Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
 • Corydon & Co. podcast

  Konklusion på kriseuge for S: Danmarks dyreste makrelmad

  45:55

  00.11: Ugens politiske krise blev godt returneret, da statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen blev afhørt i minkkommissionen. Alligevel står krisen ikke som aflivet, mener Børsens politiske korrespondent, Jesper Hvass og politiske kommentator Helle Ib. For pilen peger nu på statsministeren, som har haft nøgleroller under minksagen. 24.37: Kommunalvalget var en vaskeægte katastrofe for regeringspartiet, der lige nu har strategiske tømmermænd efter en årelang kinddans med DF, der tilsyneladende har skræmt andre vælgergrupper væk. “Danmarks dyreste makrelmad” kalder Helle Ib læren fra kommunalvalget med henvisning til statsministerens adfærd på sociale medier. I den anden ende af spektret står, foruden Konservative, Venstre overraskende nok som valgets vinder. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
 • Corydon & Co. podcast

  Biden i stiv modvind og et comeback til sikkerhedspolitik

  1:03:23

  00.11: Verden er på vej mod en ny orden, hvor usikkerhed dominerer, hvor frihandel er på retræte, og hvor vi i stigende grad må forholde os til sikkerhedstrusler på samme niveau som under Den Kolde Krig – blot med en digital karakter. Den analyse kommer tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste Thomas Ahrenkiel med, da ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon tager samtalen med ham, om den stigende konflikt mellem USA og Kina, og hvad den betyder for danske borgere og danske virksomheder. 29.25: Joe Biden kom godt fra start, da han for 12 måneder siden blev valgt til præsident. Sidenhen er billedet imidlertid mere mudret, hvor tilbagetrækningen fra Afghanistan, usikkerhed om amerikansk økonomi og coronahåndteringen har ført til modgang. Alligevel kan den aldrende præsident sætte fluehak ved en række store politiske sejre. Corydon tager temperaturen på et splittet Amerika med Børsens USA-korrespondent Lasse Ladefoged og USA-ekspert Mette Nøhr Claushøj. OBS.: I indslaget om Biden omtales det store tilskud til køb af elbiler som vedtaget politik. Det er ikke stemt i gennem. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
 • Corydon & Co. podcast

  Mink-sagen og sms-krisens slid på statsministeren

  57:49

  00.11: Minkkrisen og den efterfølgende sms-sag rider Mette Frederiksen som en mare og tegner sig. selv efter pressemødet, til at blive en krise regeringen får svært ved at kaste af sig. For selvom støttepartierne i første ombæring har været forholdsvis tilfredse med Mette Frederiksens udtalelser, er sagen langt fra slut. Den vurdering kommer ugens politiske panel i form af Bjarne Corydon, politisk kommentator Helle Ib og politisk korrespondent Jesper Hvass med, efter en af de mest dramatiske uger i dansk politik i flere år. 26.28: Bjarne Corydon får også besøg af en af ugens centrale personer - professor emeritus Jørgen Grønnegaard Christensen, der stod for arbejdet med den første coronakommission. Corydon tager samtalen om embedsværkets rolle under minkkrisen, og om tiden er ved at løbe fra det apolitiske, stående embedsværk. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.  
 • Corydon & Co. podcast

  Ingen håndsrækning til arbejdsgivere

  21:39

  00.11: Det lyder relativt håndfast - manglen på arbejdskraft - men det er det faktisk ikke. Så selvom vismændene i denne uge slog fast, at der skal åbnes for arbejdskraft ude fra, er håndtagene glatte og svære, at dreje på. For Christiansborg vil ikke skære i satser eller forringe pensionsforholdene, der ellers kunne holde flere mennesker på arbejdsmarkedet. For man har prøvet at åbne op for udenlandsk arbejdskraft. Men hvor let er det at få mennesker til arbejdskraft til Danmark? Bjarne Corydon vender emnet med Børsens cheføkonom Steen Bocian og Børsens politiske kommentator Helle Ib. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
 • Corydon & Co. podcast

  Facebooks store deroute og statsministerens nye passion

  50:25

  00.11: Ugen startede elendigt, da Facebook oplevede sit til dato største sammenbrud og var nede i seks timer, hvor store dele af verdens kommunikation døde ud. Det gik fra ondt til værre, da en tidligere topprofil, Frances Haugen, udleverede en række belastende dokumenter i Wall Street Journal. Nu ligger bolden hos lovgivere i USA og EU – og har de modet til at regulere? Bjarne Corydon taler med Børsens korrespondent Louise With. 20.23: Et nyt folketingsår er netop startet – og tingene er så småt tilbage til normalen. Og dog – for statsministeren er gået fra gul til grøn – fra at tækkes Dansk Folkepartis vælgere med kød og diesel, til at løbe ind på den grønne bane. Men lykkedes transformationen? Det vender Corydon med politisk kommentator Helle Ib, politisk korrespondent Jesper Hvass og politisk redaktør Peter Søndergaard.  Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.

Hol dir die ganze Welt der Podcasts mit der kostenlosen GetPodcast App.

Abonniere alle deine Lieblingspodcasts, höre Episoden auch offline und erhalte passende Empfehlungen für Podcasts, die dich wirklich interessieren.

iOS buttonAndroid button
© radio.de GmbH 2022radio.net logo