Corydon & Co. podcast

Dramaet om fædrebarsel og et muligt globalt kollaps med Evergrande

0:00
51:14
15 Sekunden vorwärts
15 Sekunden vorwärts

00.11: Diskussionen om fædrebarsel ramte Danmark med orkanstyrke og blæser fortsat i det politiske landskab. Og det sidste punkt er ikke sat i historien, da både S og V har meget på spil i forhold til deres vælgere, med statsminister Mette Frederiksen, der har gjort, hvad hun kunne for at nærme sig vælgergruppen, der er imod fædrebarsel. Alt imens kæmper Venstre en kamp med blå blok. Polariseringen er stor i befolkningen, der næsten er splittet 50-50. Bjarne Corydon tager snakken med kommentator Helle Ib og cheføkonom Steen Bocian.

24.40: Den kinesiske byggegigant Evergrande er den forgangne uge kommet på alle læber, hvor risikoen for en konkurs ville sende tanker tilbage til krakket af Lehman Brothers. Og spørgsmålet huserer stadigvæk - hvis Evergrande går konkurs tager den så hele den kinesiske økonomi og dermed verdensøkonomien med i frit fald? Og er Kommunistpartiet i Beijing, der styrer den finansielle sektor, i stand til at holde hånden under Evergrande? Corydon vender spørgsmålene med økonomisk redaktør Kenneth Praefke og Steen Bocian.

Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.

Weitere Episoden von „Corydon & Co.“

 • Corydon & Co. podcast

  Minkkommissionen indefra

  28:05

  00.07: Minkkommissionen kører frem mod sit store klimaks, når statsministeren i næste uge skal foretræde. Men hvad er der egentlig foregået i rummet? Og hvad kan vi allerede nu konkludere ud fra kommissionens arbejde? De spørgsmål vender Børsens ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon med avisens ansvarlige for dækningen af minkkommissionen, Signe Furbo Vestergaard. Hun har siddet med ved stort set alle afhøringer og mødedage i minkkommissionen og giver sin analyse af arbejdet og belastningen af regeringen. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
 • Corydon & Co. podcast

  S’s hovedpine med vælgerhavet og ny mand i Kanzleramt

  1:02:28

  00.07: Der er røre i vælgerhavet, og Bjarne Corydon forsøger i denne uge at finde svaret på Socialdemokratiets elendige kommunalvalg. For vælgerne har tilsyneladende fået helt andre prioriteter, hvilket skaber problemer for S. Til at opklare spørgsmålet  kommer en af ophavsmændene bag S’s skifte i udlændingepolitikken og en nøglespiller i udviklingen af Arne-pensionen – statistiker Jesper Claus Larsen.   33.50: Tyskland har fået ny regering, og der er nye boller på suppen. Fri cannabis, et stort fokus på grøn omstilling og en turbo i digitaliseringen. Bag det står tre umage faddere til regeringen i form af SPD, De Grønne og det liberale FDP. Lykke Friis gæster studiet og fortæller om den nye regering, og den nye regerings mulighed for succes.   Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
 • Corydon & Co. podcast

  Verpasse keine Episode von Corydon & Co. und abonniere ihn in der kostenlosen GetPodcast App.

  iOS buttonAndroid button
 • Corydon & Co. podcast

  Konklusion på kriseuge for S: Danmarks dyreste makrelmad

  45:55

  00.11: Ugens politiske krise blev godt returneret, da statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen blev afhørt i minkkommissionen. Alligevel står krisen ikke som aflivet, mener Børsens politiske korrespondent, Jesper Hvass og politiske kommentator Helle Ib. For pilen peger nu på statsministeren, som har haft nøgleroller under minksagen. 24.37: Kommunalvalget var en vaskeægte katastrofe for regeringspartiet, der lige nu har strategiske tømmermænd efter en årelang kinddans med DF, der tilsyneladende har skræmt andre vælgergrupper væk. “Danmarks dyreste makrelmad” kalder Helle Ib læren fra kommunalvalget med henvisning til statsministerens adfærd på sociale medier. I den anden ende af spektret står, foruden Konservative, Venstre overraskende nok som valgets vinder. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
 • Corydon & Co. podcast

  Biden i stiv modvind og et comeback til sikkerhedspolitik

  1:03:23

  00.11: Verden er på vej mod en ny orden, hvor usikkerhed dominerer, hvor frihandel er på retræte, og hvor vi i stigende grad må forholde os til sikkerhedstrusler på samme niveau som under Den Kolde Krig – blot med en digital karakter. Den analyse kommer tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste Thomas Ahrenkiel med, da ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon tager samtalen med ham, om den stigende konflikt mellem USA og Kina, og hvad den betyder for danske borgere og danske virksomheder. 29.25: Joe Biden kom godt fra start, da han for 12 måneder siden blev valgt til præsident. Sidenhen er billedet imidlertid mere mudret, hvor tilbagetrækningen fra Afghanistan, usikkerhed om amerikansk økonomi og coronahåndteringen har ført til modgang. Alligevel kan den aldrende præsident sætte fluehak ved en række store politiske sejre. Corydon tager temperaturen på et splittet Amerika med Børsens USA-korrespondent Lasse Ladefoged og USA-ekspert Mette Nøhr Claushøj. OBS.: I indslaget om Biden omtales det store tilskud til køb af elbiler som vedtaget politik. Det er ikke stemt i gennem. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
 • Corydon & Co. podcast

  Mink-sagen og sms-krisens slid på statsministeren

  57:49

  00.11: Minkkrisen og den efterfølgende sms-sag rider Mette Frederiksen som en mare og tegner sig. selv efter pressemødet, til at blive en krise regeringen får svært ved at kaste af sig. For selvom støttepartierne i første ombæring har været forholdsvis tilfredse med Mette Frederiksens udtalelser, er sagen langt fra slut. Den vurdering kommer ugens politiske panel i form af Bjarne Corydon, politisk kommentator Helle Ib og politisk korrespondent Jesper Hvass med, efter en af de mest dramatiske uger i dansk politik i flere år. 26.28: Bjarne Corydon får også besøg af en af ugens centrale personer - professor emeritus Jørgen Grønnegaard Christensen, der stod for arbejdet med den første coronakommission. Corydon tager samtalen om embedsværkets rolle under minkkrisen, og om tiden er ved at løbe fra det apolitiske, stående embedsværk. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.  
 • Corydon & Co. podcast

  Ingen håndsrækning til arbejdsgivere

  21:39

  00.11: Det lyder relativt håndfast - manglen på arbejdskraft - men det er det faktisk ikke. Så selvom vismændene i denne uge slog fast, at der skal åbnes for arbejdskraft ude fra, er håndtagene glatte og svære, at dreje på. For Christiansborg vil ikke skære i satser eller forringe pensionsforholdene, der ellers kunne holde flere mennesker på arbejdsmarkedet. For man har prøvet at åbne op for udenlandsk arbejdskraft. Men hvor let er det at få mennesker til arbejdskraft til Danmark? Bjarne Corydon vender emnet med Børsens cheføkonom Steen Bocian og Børsens politiske kommentator Helle Ib. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
 • Corydon & Co. podcast

  Facebooks store deroute og statsministerens nye passion

  50:25

  00.11: Ugen startede elendigt, da Facebook oplevede sit til dato største sammenbrud og var nede i seks timer, hvor store dele af verdens kommunikation døde ud. Det gik fra ondt til værre, da en tidligere topprofil, Frances Haugen, udleverede en række belastende dokumenter i Wall Street Journal. Nu ligger bolden hos lovgivere i USA og EU – og har de modet til at regulere? Bjarne Corydon taler med Børsens korrespondent Louise With. 20.23: Et nyt folketingsår er netop startet – og tingene er så småt tilbage til normalen. Og dog – for statsministeren er gået fra gul til grøn – fra at tækkes Dansk Folkepartis vælgere med kød og diesel, til at løbe ind på den grønne bane. Men lykkedes transformationen? Det vender Corydon med politisk kommentator Helle Ib, politisk korrespondent Jesper Hvass og politisk redaktør Peter Søndergaard.  Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
 • Corydon & Co. podcast

  Forstå konsekvenserne af det tyske valg

  34:37

  De store magtpartier CDU og SPD er alvorligt svækkede, og for første gang nogensinde går Tyskland mod en ustabil trepartiregering med mange kokke, der ønsker hver deres retning for Europas største nation. Tysklandsekspert Lykke Friis gæster Børsens chefredaktør Bjarne Corydon til en debrief af valget samt de vanskelige og formentlig langstrakte regeringsforhandlinger, som kan få overvældende konsekvenser for EU – og Danmark.
 • Corydon & Co. podcast

  Dramaet om fædrebarsel og et muligt globalt kollaps med Evergrande

  51:14

  00.11: Diskussionen om fædrebarsel ramte Danmark med orkanstyrke og blæser fortsat i det politiske landskab. Og det sidste punkt er ikke sat i historien, da både S og V har meget på spil i forhold til deres vælgere, med statsminister Mette Frederiksen, der har gjort, hvad hun kunne for at nærme sig vælgergruppen, der er imod fædrebarsel. Alt imens kæmper Venstre en kamp med blå blok. Polariseringen er stor i befolkningen, der næsten er splittet 50-50. Bjarne Corydon tager snakken med kommentator Helle Ib og cheføkonom Steen Bocian. 24.40: Den kinesiske byggegigant Evergrande er den forgangne uge kommet på alle læber, hvor risikoen for en konkurs ville sende tanker tilbage til krakket af Lehman Brothers. Og spørgsmålet huserer stadigvæk - hvis Evergrande går konkurs tager den så hele den kinesiske økonomi og dermed verdensøkonomien med i frit fald? Og er Kommunistpartiet i Beijing, der styrer den finansielle sektor, i stand til at holde hånden under Evergrande? Corydon vender spørgsmålene med økonomisk redaktør Kenneth Praefke og Steen Bocian. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
 • Corydon & Co. podcast

  DF‘s kamp for overlevelse, Løkkes es i ærmet og radikal grundforvirring

  44:03

  00.11: To kriseramte partier holder "fest" i weekenden, hvor både DF og Radikale samler baglandet til landsmøder. Og særligt hos Dansk Folkeparti er krisen massiv og har udviklet sig til en regulær overlevelseskamp. Det vurderer Søs Marie Serup, tidligere spindoktor for Lars Løkke, der kender DF indgående.  Men også hos Radikale Venstre er der mere gravøl, end champagnepropper. Partiet tør ikke bruge sin indflydelse, er rundforvirret og aner ikke hvilke sager, partiet skal gribe efter. Den analyse kommer den mangeårige insider og tidl. partisekretær Lars Nielsen med.  36.06: Bjarne Corydon vender også Lars Løkkes nye parti Moderaterne, som netop er blevet opstillingsberettiget. Og Søs Marie Serup gætter på han får massiv medvind ved næste valg.  Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.

Hol dir die ganze Welt der Podcasts mit der kostenlosen GetPodcast App.

Abonniere alle deine Lieblingspodcasts, höre Episoden auch offline und erhalte passende Empfehlungen für Podcasts, die dich wirklich interessieren.

iOS buttonAndroid button
© radio.de GmbH 2021radio.net logo