Corydon & Co. podcast

Corydon & Co.

Børsen

Bjarne Corydon trækker på sin erfaring som finansminister og chefredaktør, når han hver onsdag inviterer kolleger og eksperter i studiet og vender ugen i politik og økonomi. Kontakt podcasten på joni@borsen.dk.

44 Episoden

 • Corydon & Co. podcast

  Ingen håndsrækning til arbejdsgivere

  21:39

  00.11: Det lyder relativt håndfast - manglen på arbejdskraft - men det er det faktisk ikke. Så selvom vismændene i denne uge slog fast, at der skal åbnes for arbejdskraft ude fra, er håndtagene glatte og svære, at dreje på. For Christiansborg vil ikke skære i satser eller forringe pensionsforholdene, der ellers kunne holde flere mennesker på arbejdsmarkedet. For man har prøvet at åbne op for udenlandsk arbejdskraft. Men hvor let er det at få mennesker til arbejdskraft til Danmark? Bjarne Corydon vender emnet med Børsens cheføkonom Steen Bocian og Børsens politiske kommentator Helle Ib. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
 • Corydon & Co. podcast

  Facebooks store deroute og statsministerens nye passion

  50:25

  00.11: Ugen startede elendigt, da Facebook oplevede sit til dato største sammenbrud og var nede i seks timer, hvor store dele af verdens kommunikation døde ud. Det gik fra ondt til værre, da en tidligere topprofil, Frances Haugen, udleverede en række belastende dokumenter i Wall Street Journal. Nu ligger bolden hos lovgivere i USA og EU – og har de modet til at regulere? Bjarne Corydon taler med Børsens korrespondent Louise With. 20.23: Et nyt folketingsår er netop startet – og tingene er så småt tilbage til normalen. Og dog – for statsministeren er gået fra gul til grøn – fra at tækkes Dansk Folkepartis vælgere med kød og diesel, til at løbe ind på den grønne bane. Men lykkedes transformationen? Det vender Corydon med politisk kommentator Helle Ib, politisk korrespondent Jesper Hvass og politisk redaktør Peter Søndergaard.  Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
 • Corydon & Co. podcast

  Verpasse keine Episode von Corydon & Co. und abonniere ihn in der kostenlosen GetPodcast App.

  iOS buttonAndroid button
 • Corydon & Co. podcast

  Forstå konsekvenserne af det tyske valg

  34:37

  De store magtpartier CDU og SPD er alvorligt svækkede, og for første gang nogensinde går Tyskland mod en ustabil trepartiregering med mange kokke, der ønsker hver deres retning for Europas største nation. Tysklandsekspert Lykke Friis gæster Børsens chefredaktør Bjarne Corydon til en debrief af valget samt de vanskelige og formentlig langstrakte regeringsforhandlinger, som kan få overvældende konsekvenser for EU – og Danmark.
 • Corydon & Co. podcast

  Dramaet om fædrebarsel og et muligt globalt kollaps med Evergrande

  51:14

  00.11: Diskussionen om fædrebarsel ramte Danmark med orkanstyrke og blæser fortsat i det politiske landskab. Og det sidste punkt er ikke sat i historien, da både S og V har meget på spil i forhold til deres vælgere, med statsminister Mette Frederiksen, der har gjort, hvad hun kunne for at nærme sig vælgergruppen, der er imod fædrebarsel. Alt imens kæmper Venstre en kamp med blå blok. Polariseringen er stor i befolkningen, der næsten er splittet 50-50. Bjarne Corydon tager snakken med kommentator Helle Ib og cheføkonom Steen Bocian. 24.40: Den kinesiske byggegigant Evergrande er den forgangne uge kommet på alle læber, hvor risikoen for en konkurs ville sende tanker tilbage til krakket af Lehman Brothers. Og spørgsmålet huserer stadigvæk - hvis Evergrande går konkurs tager den så hele den kinesiske økonomi og dermed verdensøkonomien med i frit fald? Og er Kommunistpartiet i Beijing, der styrer den finansielle sektor, i stand til at holde hånden under Evergrande? Corydon vender spørgsmålene med økonomisk redaktør Kenneth Praefke og Steen Bocian. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
 • Corydon & Co. podcast

  DF‘s kamp for overlevelse, Løkkes es i ærmet og radikal grundforvirring

  44:03

  00.11: To kriseramte partier holder "fest" i weekenden, hvor både DF og Radikale samler baglandet til landsmøder. Og særligt hos Dansk Folkeparti er krisen massiv og har udviklet sig til en regulær overlevelseskamp. Det vurderer Søs Marie Serup, tidligere spindoktor for Lars Løkke, der kender DF indgående.  Men også hos Radikale Venstre er der mere gravøl, end champagnepropper. Partiet tør ikke bruge sin indflydelse, er rundforvirret og aner ikke hvilke sager, partiet skal gribe efter. Den analyse kommer den mangeårige insider og tidl. partisekretær Lars Nielsen med.  36.06: Bjarne Corydon vender også Lars Løkkes nye parti Moderaterne, som netop er blevet opstillingsberettiget. Og Søs Marie Serup gætter på han får massiv medvind ved næste valg.  Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
 • Corydon & Co. podcast

  Mette F‘s kludetæppe og Tysklands kedeligste favorit

  50:56

  00.11: Regeringen fremlagde sit hidtil skrappeste forslag, da de tirsdag foreslog at skære i dimittendsatsen. Børsens lederskribenter vender reformforslaget, og hvorfor det beskedne beløb stadig gemmer på et markant nybrud for Socialdemokratiet - og hvorfor der skal væves kludetæpper for at få det gennem Folketinget.  28.45: Han har få visioner, er blottet for karisma, han taler lavt – og er formentlig snart den mest magtfulde mand i Europa. Socialdemokraten Olaf Scholz er ved at tage fusen på alle, og står nu til at blive kansler ved valget 26. september. Tysklandskenderen Lykke Friis gæster studiet og giver sit bud på, hvordan den næste tyske regering kommer til at se ud. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
 • Corydon & Co. podcast

  Lunken finanslovsfest og slagsmålet om rigets retning

  29:23

  00.11: Den er blevet kaldt verdens kedeligste finanslov, med en regering der signalerer, at økonomien skal holdes i et jerngreb af frygt for en overophedning. Men bag den forsigtige lancering, er der et slagsmål om retningen for dansk økonomi. Skal den være ildrød, lilla eller dybblå? Og skal regningen lægges hos udlændinge, studerende, pensionister eller en helt anden gruppe? Spørgsmålene er ubehagelige, løsningerne er svære, og de gode råd er dyre. Bjarne Corydon vender finansloven og de store slagsmål, der følger, med politisk redaktør Peter Søndergaard og Børsens cheføkonom Steen Bocian.  Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
 • Corydon & Co. podcast

  Mette F’s dyre reformdagsorden

  34:54

  00.11: Den nye politiske sæson er i gang, og hvilken sæson! Danmark er vågnet op til en hverdag efter ferien med langt mindre corona og langt flere reformer på dagsordenen. Men hvor vil regeringen sætte ind? Bjarne Corydon vender mulighederne sammen med Børsens skarpe analytikere. Og én ting holder alle fat i: Det er ikke sniksnak og overfladebehandlinger, regeringen barsler med. Det er store forandringer, der for store befolkningsgrupper ændrer livet markant. Og her er særligt to skrækscenarier, vurderer panelet - enten bliver det dyrt for rigets pengepung - eller dyrt for regeringens popularitet.  Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.
 • Corydon & Co. podcast

  Europas ledere i økonomisk famlen

  28:18

  00:12 EU-ekspert Lykke Friis gæster studiet, hvor hun, Bjarne Corydon og korrespondent Louise With tager en statusrapport på Europa. Og tilstanden ser noget ramponeret ud. For Europas ledere kan trods års coronahåndtering ikke blive enige om en fælles strategi, og kan i særdeleshed ikke blive enige om en fælles økonomisk politik, efter en krise der har ramt den europæiske økonomi hårdt - navnlig i de sydlige lande. Samtidig er der, set med Bruxelles-briller, sorte skyer over præsidentvalget i Frankrig, mens tyske kansler Merkel er 'dead woman walking'. Panelet vender det sidste topmøde, valgkampene og uenighed om alt fra økonomi til LGBTQ-lovgivning.   NB: Dette afsnit af Corydon & Co. er det sidste på denne side af sommerferien. Vi vender tilbage med nye afsnit om politik, økonomi og samfund i august. God sommer og tak fordi, I lytter med. 
 • Corydon & Co. podcast

  Boligmarkedets store hovedpine og inflationsfrygt

  41:48

  00.14: Boligmarkedet er fortsat gloende hedt efter et rekordår, hvor de færreste tør spå om, hvornår festen damper af. Og det skaber en klassisk hovedpine for politikere: på den ene side risikerer man en overophedning ved ikke at gøre noget, mens et politisk indgreb vil ramme førstegangskøbere og mindre bemidlede hårdt. Så hvad vil regeringen gøre? Og hvad er risikoen for boligejerne? Politisk kommentator Helle Ib, Bjarne Corydon og cheføkonom Steen Bocian vender den evigt varme kartoffel i dansk økonomi og politik. 22.11: 16.000 danskere kom i job i den sidste måned, hvilket igen sparker til rygter om en økonomi, der med de store hjælpepakker ser ud til at blive overophedet. Det sætter gang i spekulationer om inflation i Danmark og i EU. Hvad er op og ned? Og er der grund til bekymring, spørger Corydon Børsens økonomiredaktør Kenneth Praefke og Steen Bocian. Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver onsdag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter fra Børsens redaktion.

Hol dir die ganze Welt der Podcasts mit der kostenlosen GetPodcast App.

Abonniere alle deine Lieblingspodcasts, höre Episoden auch offline und erhalte passende Empfehlungen für Podcasts, die dich wirklich interessieren.

iOS buttonAndroid button
© radio.de GmbH 2021radio.net logo