Yeni adıyla IR Quarterly (#IRQuarterly) dergisinin 43. sayısıyla devam ettiğimiz yeni serimizle birlikte aynı zamanda Paradigma'nın 100. bölümünü kutluyoruz! Bunu mümkün kılan tüm konuklarımıza ve dinleyicilerimize çok teşekkür ederiz!
Her ay derginin ilgili sayısındaki yazarların yazılarını anlattıkları bölümler düzenliyoruz. Bu özel sayıda Gazze Savaşı'nı konuşuyor ve meseleyi çeşitli açılardan değerlendirmeye çalışıyoruz. Sayıyı okumak için tıklayınız: https://usam.arel.edu.tr/wp-content/uploads/2024/02/IR-Quarterly-Vol-43.pdf
IR Quarterly Dergisi Künyesi:
Yönetici editör: Prof. Dr. Oktay Bingöl
Editör: Arş. Gör. Doğuş Sönmez
Öğrenci Editör: Nedime Günaçtı & Samiye Yüksel
Afiş Tasarım: Şura Öztürk
Bölümde yazılarını bizlerle paylaşan yazarlar ve biyografileri:
Hasret KUL
İstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) bölümü üçüncü ve Psikoloji bölümü ikinci sınıf öğrencisidir. IR Quarterly aylık bülteninde yazarlık yapmaktadır. İlgi alanları siyaset, psikoloji, güncel olaylar, insan hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliğidir.
Ferhat KARACA
İstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) bölümü 2. sınıf öğrencisidir. IR Quarterly aylık bülteninde yazarlık yapmaktadır. İlgi alanları Orta çağ sonrası siyasi-askeri-kültürel Avrupa tarihi ve devletler arası stratejik ilişkilerdir.
Samet ASAN İstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) bölümü ikinci sınıf öğrencisidir. IR Quarterly aylık bülteninde yazarlık yapmaktadır. İlgi alanları, Türkiye iç politikası, tarih ve insan haklarıdır.
Nedime GÜNAÇTI
İstanbul Arel Üniversitesi (İngilizce) 4. sınıf öğrencisidir. IR Quarterly aylık bülteninde editörlük yapmaktadır. İlgi alanları Latin Amerika, Batı Avrupa ilişkileridir.
Oytun ORHAN Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlayan Orhan, yüksek lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde “Kimliğin Suriye’nin Bölgesel Politikalarına Etkisi (1946-2000)” başlıklı tezi vererek tamamlamıştır. Orhan, doktora eğitimini ise Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler bölümünde “Suriye İç Savaşı’nın Yayılma Etkisi: Türkiye ve Lübnan’ın Karşılaştırmalı Analizi” başlık tez çalışması ile tamamlamıştır. 1999 yılında Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Ortadoğu Araştırmaları Masası’nda araştırmacı olarak çalışmaya başlayan Oytun Orhan, 2009 yılına kadar bu görevini sürdürmüştür. Orhan, 2009-2018 yılları arasında Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (ORSAM)’nde araştırmacı ve 2018 yılından sonra da Levant Çalışmaları Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir. Temel olarak Suriye ve Lübnan konularında çalışan Orhan’ın İsrail-Filistin, Irak, Ortadoğu ve Türkiye’nin Ortadoğu politikası konularında da çalışmaları yer almaktadır. Orhan, Suriye iç savaşının komşu ülkelere etkisi, Suriyeli mültecilerin komşu ülkelere etkisi ve Suriye iç savaşının Suriyeli azınlık gruplar üzerine etkisi gibi birçok proje yürütmüştür. Orhan’ın başta Suriye, Irak, Lübnan ve Ürdün olmak üzere Ortadoğu bölgesinde geniş bir saha tecrübesi vardır. Orhan çeşitli dergi ve haber sitelerine düzenli yazar olarak katkı vermektedir. Orhan, Türkiye’de tüm ulusal ve uluslararası alanda birçok televizyon kanalında yorumcu olarak yer almış, birçok ulusal ve uluslararası yazılı medya organında röportajları yayımlanmış, görüşlerine yer verilmiştir.
Weitere Episoden von „Paradigma“
Verpasse keine Episode von “Paradigma” und abonniere ihn in der kostenlosen GetPodcast App.