Kinderpodcasts Podcast podcast

Kinderpodcasts Podcast

kinderpodcasts

Dit is dé podcastserie voor makers, leraren, ouders en media-opvoeders die aan de slag gaan met kinderpodcasts. Scherm opzij, oortjes in en luisteren maar!

2 Episoden

 • Kinderpodcasts Podcast podcast

  Nieuw tijdperk media-educatie: "Maak podcasts voor, met én door kinderen."

  27:19

  In deze eerste podcast over kinderpodcasts is oprichter Tjeerd van den Elsen in gesprek met groepsleerkracht Rob van de Sande en podcastmaker Lisa Roozen. Ook Omroep Brabant presentator Koen Wijn en freelance journalist Maarten van den Hoven praten mee over het belang, het gevaar en de kansen van media in de klas. Schoolradio en kinderpodcasts worden uitgebreid besproken na de radio- en podcastdag op vrijdag 15 november 2019 op BS De Vijf Hoeven in Tilburg. Media-educatie krijgt een nieuwe betekenis in een tijdperk waarin iedereen media maakt voor én met kinderen. 01.27 Radio en podcasts maken met kinderen tijdens de radio- en podcastdag. 04.50 Word podcastleraar. 06.55 Prikkel verbeeldingskracht bij kinderen. 08.01 Filosofische gesprekken met kinderen; de afwezigheid van beeld is een bron van potentiële creativiteit. 09.22 Podcast is veel intenser en stimuleert een ultieme vorm van leren. 10.04 Betrek kinderen als maker bij de productie van media. 10.52 Na 100 jaar radio start er een nieuw tijdperk; maak met kinderen en jongeren radio en podcast. 11.30 Kinderen die naar kinderen luisteren zijn meer betrokken. 12.10 Onderzoek wijst uit dat leergedrag toeneemt na het beluisteren van een podcast. 13.25 Kinderpodcasts; grote kansen, maar ook gevaren. 13.45 Hoe triggert podcast interactie? 14.28 Hoe luister je als leraar met kinderen naar een podcast? 15.50 Kinderpodcasts: De kansen voor het onderwijs. 16.40 Wildgroei of beredeneerd aanbod? Hoe maak je het betekenisvol in de klas? 18.52 Waar moeten makers rekening mee houden? 21.03 Denk vanuit doelen én middelen. 22.41 Makers bereiken kind en doel. En dat kan ook zonder de leraar. 23.34 Het platform kinderpodcasts als potentiële bron voor het onderwijs. 23.53 Filosoofje.nl als voorbeeld 'gesprekken voeren'. 26.21 Vooruitblik aflevering 2. 26.47 Afsluiting
 • Kinderpodcasts Podcast podcast

  Trailer: Wat kun je met kinderpodcasts?

  2:05

  In deze trailer hoor je een aantal audiosnacks dat een weerspiegeling geeft van wat het platform kinderpodcasts is én wordt. Je hoort Marciano, Evi en Janna van BS De Vijf Hoeven in Tilburg over hun mediagebruik en wat ze willen. Verder hoor je Rob van de Sande (leraar basisonderwijs) Koen Wijn (journalist, Omroep Brabant), Lisa Roozen (Podcastproducent, Filosoofje.nl) en Maarten van den Hoven (freelance journalist, NOS, RTL, BNR). De serie start op 1 januari 2020.
 • Kinderpodcasts Podcast podcast

  Verpasse keine Episode von Kinderpodcasts Podcast und abonniere ihn in der kostenlosen GetPodcast App.

  iOS buttonAndroid button

Hol dir die ganze Welt der Podcasts mit der kostenlosen GetPodcast App.

Abonniere alle deine Lieblingspodcasts, höre Episoden auch offline und erhalte passende Empfehlungen für Podcasts, die dich wirklich interessieren.

iOS buttonAndroid button
© radio.de GmbH 2021radio.net logo