En Gratis Bier Voor Iedereen | BNR podcast

En Gratis Bier Voor Iedereen | BNR

BNR Nieuwsradio

In de podcast ‘…én gratis bier voor iedereen’ gaan we voorbij aan de politieke verkiezingsstrijd en duikt hoogleraar overheidsfinanciën Bas Jacobs dieper in de cijfers die de partijen ons voorschotelen. 

Onder toeziend oog van journalist en econoom Esther van Rijswijk staat elke aflevering een belangrijk verkiezingsonderwerp centraal. Waarbij elke keer het uitgangspunt is om erachter te komen wat de politieke partijen met ons geld gaan doen. Hierbij schuift een expert aan van - journalist tot hoogleraar - die diep in het onderwerp zit. Daarnaast schuift elke aflevering de financieel woordvoerder van een partij aan die toelicht hoe zij hebben gebudgetteerd. En ieder keer rekent Jacobs even mee. 

‘…én Gratis bier voor iedereen’ is de financiële kieswijzer van BNR, in samenwerking met de VU, ECB en het Instituut voor Publieke Economie. 

Over de makers: 

Esther van Rijswijk is opgeleid als econoom en werd journalist en ondernemer. Ze begon haar carrière bij het ministerie van Financiën en schreef bijna tien jaar voor Elsevier. Ook was Van Rijswijk correspondent in Londen voor Elsevier en RTL-Nieuws en presenteerde een debatprogramma voor BNR. 

Prof. dr. Bas Jacobs is hoogleraar economie en overheidsfinanciën aan de School of Business and Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is essayist voor Vrij Nederland en publiceert regelmatig in Nederlandse kranten over economie en economisch beleid. Daarnaast is hij lid van het BNR-economenpanel. Eerder was Jacobs gastonderzoeker aan de Universiteiten van Chicago, Berkeley, Oxford en München en was hij consultant voor de Wereldbank en het IMF. 

 

10 Episoden