Balsam for sjælen - alt om gravel cykling podcast

Balsam for sjælen - alt om gravel cykling

Dean Strange & Anders Milwertz

Denne podcast tager udgangspunkt i gravel cykling og bike adventure. Her finder du nyt gear, lir, tips og tricks samt fede ruter og masser af anekdoter fra grusvejene. I hvert afsnit får vi besøg af spændende gæster, der på den ene eller anden måde har snuden godt nede i gruset og fingeren på pulsen.

23 Episodes

 • Balsam for sjælen - alt om gravel cykling podcast

  Vis mig din baghave - Sydøstsjælland

  1:25:21

  I dette afsnit af "Vis mig din baghave" er vi taget til Stevns syd for Køge for at kigge nærmere på nogle af de mange skønne gravelruter der gemmer sig i Sydøstsjælland. Stevns er et naturskønt område i ren Morten Korch stil med masser af gammel dansk landidyl. Stevns er især kendt for Stevns Klint som strækker sig langs kysten mellem Køge og Faxe bugt, og stierne langs klinten byder på helt fantastiske udsigter. Vi tager dig med ud på cyklen sammen med stifter af Facebook gruppen Gravel cykling Sydøstsjælland Ulrik Vadstrup, som viser os rundt i sin baghave. Der er også masser af gode tips til bikepacking på Lolland, Falster og Møn. Og så har vi inviteret TV vært og cykelentusiast Bubber med på turen. 
 • Balsam for sjælen - alt om gravel cykling podcast

  Silk Road Mountain Race - verdens hårdeste cykelløb!

  1:56:01

  I dette afsnit tager vi dig med ud i den storslåede og barske natur i Kirgisistan, hvor verdens hårdeste unsupportede cykelløb finder sted. I de storslåede Tian Shan bjergkæder kæmper de modige ryttere sig vej gennem et utilgiveligt terræn med stejle stigninger, brutale nedkørsler, vandløb, stenskred og ruter der forsvinder i det sumpede marsklandskab. Og som om det ikke er nok, så skal deltagerne også igennem sne, hagl, regn og bagende solskin alt i mens de forsøger at klare løbets 1.800 km og 34.000 højdemeter inden for tidsgrænsen! Mød de to eneste dansker, der har gennemført Silk Road Mountain Race. Jakob Carlsen og Kenneth Bruun Jørgensen fortæller i dette afsnit om deres oplevelser i 2021 udgaven af verdens hårdeste cyklløb.
 • Balsam for sjælen - alt om gravel cykling podcast

  Don't miss an episode of Balsam for sjælen - alt om gravel cykling and subscribe to it in the GetPodcast app.

  iOS buttonAndroid button
 • Balsam for sjælen - alt om gravel cykling podcast

  Hansens Cykelløb - gravel, is og masser af gøgl!

  2:03:29

  Hansens Cykelløb er blevet et af de mest populære danske gravelløb. Cykelløbet bærer sit navn fra Hansens Is som står bag det folkekære løb. Siden 2016 har løbet tiltrukket gravel ryttere - fra Danmark og fra udlandet - som har fået øjnene op for det noget anderledes gravel løb. Med udgangspunkt fra Hansens Ismejeri i Lyngerup ved Jægerspris på Sjælland kommer rytterne ud på en 143 km lang gravel rute fyldt med lækker grus og overfyldte depoter med frisk Hansens is, fadøl, pasta, burgere, kaffe, Horn Musik og meget mere! Hansens Cykelløb er et overflødighedshorn med alt det bedste et cykelløb har at byde på. I dette afsnit tager vi dig med ud på ruten sammen med Hansens brødrene Rasmus og Anders, som er fjerde generation i Hansens Is.
 • Balsam for sjælen - alt om gravel cykling podcast

  Vi er tilbage med ny mekaniker duo (Del 2) Fremtiden inden for gravel cykling!

  1:15:36

  Her i del 2 af vores snak med Jacob Lindsel fra Rule No. 4 og Lisa Morgen fra Thunderfist cykler taler vi om udviklingen inden for gravel cykling. Product Manager Paul Sollenberger fra CeramicSpeed kommer også med friske input til den rivende udvikling som sker lige nu! 
 • Balsam for sjælen - alt om gravel cykling podcast

  Vi er tilbage med ny mekaniker duo (Del 1) Gode gravel dæk og tips til opgraderinger!

  1:13:06

  Mød vores nye mekaniker duo Jacob Lindsel fra Rule No. 4 og Lisa Morgen fra Thunderfist cykler.  De kommer med gode bud på gravel dæk til efterår og vinter, og så kigger vi også på opgraderinger til cyklen i både den billige og dyre ende af skalaen.  I del 2 (Afsnit 20) fortsætter vi snakken, men her kigger vi på udviklingen inden for gravelcykling lige nu, hvor vi bl.a. får indspark fra CeramicSpeeds Product Manager Paul Sollenberger om de nye tendenser.
 • Balsam for sjælen - alt om gravel cykling podcast

  Vis mig din baghave - Bornholm

  2:00:23

  Bornholm er en sand perle, når det kommer til cykeloplevelser, hvad enten det gælder cykelferier, landevejscykling, MTB og ikke mindst gravelcykling. Bornholm har nemlig det hele! Men hvor finder man de gode gravelruter? Hvad er forskellen på Nord- og Sydbornholm? Kan en rokkesten på over 30 tons virkelig rokke? Og er det muligt at cykle op af Jons Kapel? I dette afsnit bliver vi klogere på Bornholm og noget af øens vidunderlige historie, og så er vi på guidet tur sammen med den lokale vært Bo Bjødstrup fra Hotel Skovly. 
 • Balsam for sjælen - alt om gravel cykling podcast

  Vis mig din baghave - Køge

  1:23:07

  I dette første afsnit af serien "Vis mig din baghave" er vi taget til Køge. Dagens lokale vært er Michael Braunstein, som ejer og driver mikrobryggeriet Braunstein samt cykelklubben BCC med næsten 500 medlemmer. Michael viser os rundt i sin smukke baghave, som rummer alt fra middelalderlige handelstorv, moderne havnebyggeri, adelige slotte og herregårde, vikingeborge og ikke mindst et uspoleret historisk istidslandskab. Med på turen er vært på Aftenshowet Mark Stokholm, som kører sin første graveltur nogensinde!
 • Balsam for sjælen - alt om gravel cykling podcast

  BenBen Cykler - specialbyggede cykler i stål og titanium

  1:52:54

  Gravel cykler i stål og titanium bliver stadig mere og mere populære. Stål og titanium er nemlig begge eftergivende materialer, som absorberer de små stød i cyklen fra det ujævne underlag, og så er de samtidig robuste. Men der er både fordele og ulemper! I dette afsnit har vi besøg af de to cykelbrødre Ben og Ari Rosenzweig fra BenBen cykler, som laver nogle af de fineste stål og titanium cykler i Danmark. 
 • Balsam for sjælen - alt om gravel cykling podcast

  Kvinder og gravel

  1:23:53

  I dagens afsnit har vi besøg af to kvinder, som elsker gravelcykling. Rikke Cedervall Laursen ejer cykelcafeen Capito i Klampenborg, som også fungerer som klubhus for et af Danmarks største cykelhold for kvinder, Charlie Cycling. Rikke er regerende verdensmester i landevejscykling for kvinder mellem 50-55 år, en titel hun håber at skulle forsvare i år. Signe Ravn Strandvig er tidligere elite MTB rytter og arbejder nu som idrætsansvarlig konsulent for cykling under DGI. Signe er en rigtig livsnyder, der elsker at blande motion og friluftsliv. Selv om Rikke og Signe begge er konkurrenceryttere, så nyder de at udforske naturen på deres gravelcykler, og gerne i selskab med en god sandwich og en kold øl i baggagen.
 • Balsam for sjælen - alt om gravel cykling podcast

  Frosne tæer i soveposen , Sebastian Fini i VM land og Chris Anker med opråb!

  2:09:35

  Hvad kalder man et afsnit der både handler om at overleve bikepacking i vinterkulden, og om Sebastian Finis første VM forsøg i cyklecross og Chris Ankers appel til de danske grusmotionister? Ja, vi ved det simpelthen ikke selv, men det er absolut et lyt værd! Mange af de danske skove er under et stort pres fra de mange motionister og fodgængere, der i øjeblikket bruger grusstierne under coronaepidemien. Sidste del af dette afsnit er dedikeret til netop den snak, og hvis du ligesom os frygter det værste, så tag hørebøfferne på og lyt godt efter. Rigtig god fornøjelse! 

Get the whole world of podcasts with the free GetPodcast app.

Subscribe to your favorite podcasts, listen to episodes offline and get thrilling recommendations.

iOS buttonAndroid button
© radio.de GmbH 2022radio.net logo