WMN BESZÉLNÜNK KELL! podcast

Beszélnünk kell! – A párkapcsolati kommunikációról

0:00
56:46
Spola tillbaka 15 sekunder
Spola framåt 15 sekunder
Miről veszekszünk valójában, amikor veszekszünk? Mitől függ, ki hogyan reagál egy konfliktusos helyzetben? És hogyan tanulhatjuk meg kezelni a párkapcsolati konfliktusainkat? D. Tóth Kriszta és Orvos-Tóth Noémi többek közt ezekre a kérdésekre keresi a választ a Beszélnünk kell! eheti adásában.

Fler avsnitt från "WMN BESZÉLNÜNK KELL!"

 • WMN BESZÉLNÜNK KELL! podcast

  Beszélnünk kell! – A szülői mintákról: újraéled vagy átírod őket? (ÉVADZÁRÓ)

  1:01:06

  "Meséld el, hogyan szerettek, és elmondom, hogyan szeretsz" - mondja a sokat idézett terapeuta, Esther Perel. A szeretetre való képességet élményeken, tapasztalatokon keresztül sajátítjuk el kisgyermekkorban. Ezek hihetetlen mélységekbe, sejtszinten íródnak belénk, és meghatározzák, kivé válunk; hogyan kapcsolódunk, kit és hogyan szeretünk. D.Tóth Kriszta és Orvos-Tóth Noémi a Beszélnünk kell! záróepizódjában a legmeghatározóbb élményünk, a szülői minták hatásairól beszlégetnek.
 • WMN BESZÉLNÜNK KELL! podcast

  Beszélnünk kell! - A féltékenységről és az irigységről

  55:04

  Féltékenység és irigység – univerzális érzések, amelyek egyidősek az emberiséggel. És mégis, hihetetlenül nehezen vagyunk képesek magunkénak vallani őket; nemcsak beszélni tabu róluk a saját magunk viszonylatában, hanem szinte még érezni is. De miért van ez? Mennyire szólnak ezek az érzések rólunk, és mennyiben másokról? Honnan gyökereznek, és mit lehet kezdeni velük? D. Tóth Kriszta és Orvos-Tóth Noémi a Beszélnünk kell! e heti adásában az emberi működés két legtermészetesebb, mégis legdémonizáltabb érzéseiről beszélgetnek.
 • WMN BESZÉLNÜNK KELL! podcast

  Missa inte ett avsnitt av WMN BESZÉLNÜNK KELL! och prenumerera på det i GetPodcast-appen.

  iOS buttonAndroid button
 • WMN BESZÉLNÜNK KELL! podcast

  Beszélnünk kell! – Az extrovertált és introvertált személyiségtípusokról

  50:31

  Extrovertált és introvertált személyiség – két külön világ…legalábbis szeretünk rájuk így tekinteni. Holott a valóság – mint oly sok esetben – nem ennyire fekete-fehér. Egy introvertált ember is képes például extrovertáltan viselkedni, míg extrovertáltan is lehet valaki szégyenlős, vágyhat néha a befelé fordulásra. De mit jelentenek számunkra ezek a címkék? Miért ANNYIRA fontos tudnunk, melyik személyiségtípushoz tartozunk? Egyáltalán, mi alakítja a személyiségünket: mitől leszünk mi mi? D. Tóth Kriszta és Orvos-Tóth Noémi ezen a héten egy igazi slágertémáról beszélgetnek – átfogóan és a sztereotípiáktól elrugaszkodva.
 • WMN BESZÉLNÜNK KELL! podcast

  Beszélnünk kell! – Az örökbefogadásról (Grecsó Krisztiánnal)

  1:06:16

  A Beszélnünk kell! történetének rendhagyó adásában most nem ketten, hanem hárman ülnek a stúdióban: Grecsó Krisztián író, szerkesztő, apuka mesél D.Tóth Krisztának és Orvos-Tóth Noéminek őszintén arról, mit él meg, milyen folyamatokon megy keresztül egy örökbefogadó szülő, mire megérkezik az, akire mindennél jobban vágyott.
 • WMN BESZÉLNÜNK KELL! podcast

  Beszélnünk kell! – Az apasebekről, a mérgező apákról

  52:47

  "Az apa hiánya nehezebben megdolgozható, mint az, ha rosszul van jelen. A létező rosszhoz ugyanis lehet valamifajta érzelmi viszonyt kialakítani, a nincshez, a hiányhoz viszont nagyon nehéz." Az apánkkal való kapcsolatunkban sokféle módon sérülhetünk; ezek a sebek pedig mélyre mennek és nagyon nehezen gyógyulnak. Itt a Beszélnünk kell! e heti adása D. Tóth Krisztával és Orvos-Tóth Noémivel a mérgező anyák után a másik nagy taburól: a mérgező apákról, az apasebekről.
 • WMN BESZÉLNÜNK KELL! podcast

  Beszélnünk kell! – A párkapcsolati kommunikációról

  56:46

  Miről veszekszünk valójában, amikor veszekszünk? Mitől függ, ki hogyan reagál egy konfliktusos helyzetben? És hogyan tanulhatjuk meg kezelni a párkapcsolati konfliktusainkat? D. Tóth Kriszta és Orvos-Tóth Noémi többek közt ezekre a kérdésekre keresi a választ a Beszélnünk kell! eheti adásában.
 • WMN BESZÉLNÜNK KELL! podcast

  Beszélnünk kell! – Az imposztor-szindrómáról

  55:10

  Ti is éreztétek már, hogy bármit is csináljatok, nem vagytok elég jók? Hogy a sikereitek nem magatoknak – a tehetségeteknek vagy szorgalmatoknak – köszönhetőek, hanem a szerencsének, esetleg más külső tényezőnek? Hogy valójában csak idő kérdése, mikor derül ki mások számára, hogy rosszul ítélnek meg benneteket? Az imposztor-szindróma sokkal több embert érint, mint azt sejtenénk, mégsem beszélünk róla nyíltan. Épp ezért a Beszélnünk kell! podcastsorozat legújabb epizódjában D. Tóth Kriszta és Orvos-Tóth Noémi ehhez a tabutémához nyúlnak, ami alapjaiban határozhatja meg, hogyan viszonyulunk saját magunkhoz.
 • WMN BESZÉLNÜNK KELL! podcast

  Beszélnünk kell! - Mi marad belőlünk a Covid után? (ÉVADPREMIER)

  52:53

  Annak ellenére, hogy a világjárvány kollektív élmény, nagyon is egyedül vagyunk benne a veszteségeinkkel, amikből fájóan sok van. Akármerre nézünk, bárhová nyúlunk, veszteséget találunk; nincs biztonság, illúzió az egyensúly, elvesztek a hosszútávú tervek, gyászoljuk a szeretteinket, a munkahelyünket, az egzisztenciánket... Nemcsak egyéni, hanem társadalmi szinten is a legfontosabb kérdés most: mi marad belőlünk a Covid után? Mit kezdünk a járvány mentális, egzisztenciális és társadalmi következményeivel – egyszóval: mi lesz velünk? Erre próbál válaszokat keresni D. Tóth Kriszta és Orvos-Tóth Noémi a Beszélnünk kell! podcastsorozat második évadának premieradásában, amely a veszteségeinkről és a megküzdésről szól.
 • WMN BESZÉLNÜNK KELL! podcast

  Beszélnünk kell! – A szexről (ÉVADZÁRÓ)

  59:22

  Szexuális lényként jövünk a világra, mégsem ismerjük, nem merjük megélni a saját szexualitásunkat. Miért színleljük az orgazmust? Miért szexelünk? Mi a szexuális együttlét célja? Hogyan segít a maszturbálás önmagunk megismerésében? – ezekre a kérdésekre sokunknak egy életen át nincsenek válaszai. D. Tóth Kriszta és Orvos-Tóth Noémi a Beszélnünk kell! podcast-sorozat évadzáró epizódjában nem finomkodnak: tabuk nélkül beszélgetnek az életünk egy fontos és elidegeníthetetlen, ám szégyenérzettel, elhallgatásokkal teli területéről: a szexről. Hallgassátok meg - bátran!
 • WMN BESZÉLNÜNK KELL! podcast

  Beszélnünk kell! – A párkapcsolati erőszakról

  1:00:49

  Egy bántalmazó kapcsolat összetett rendszerében az erőszaknak számos arca van. A bántalmazó eszközei sokszor annyira kifinomultak, hogy mire az áldozat észreveszi, hogy mi történik vele, már alig-alig tud szabadulni. A Beszélnünk kell! podcast eheti epizódjában D. Tóth Kriszta és Orvos-Tóth Noémi a kapcsolati erőszak témáját járja körül... és a beszélgetésben egy mélyen személyes vallomás is elhangzik.

Kom åt alla poddsändningar i gratisappen GetPodcast.

Prenumerera på dina favoritpoddar, lyssna på avsnitt offline och få spännande rekommendationer.

iOS buttonAndroid button