SztereoTrip - Az utazási podcast podcast

Rózsahegyi Márton - Csillagles és űrturizmus

0:00
1:12:21
Spola tillbaka 15 sekunder
Spola framåt 15 sekunder

SztereoTrip Facebook csoport, extra tartalmak, beszélgetés az adások után. Gyertek, csatlakozzatok!

Patreon oldalunkon már tudtok minket támogatni. Minden egyes támogatói szinthez jár is valami!

-----------------------------------------------

Magyar Csillagászati Egyesület

Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont

BP: Polaris Csillagvizsgáló, Svábhegyi Csillagvizsgáló, Hosszúlépés séta

Vidék: Pannon Csillagda, Gothard Asztrofizikai Obszervatórium, Szegedi Csillagvizsgáló, Bajai Csillagvizsgáló, Balaton Csillagvizsgáló

Könyv, film: Kozmosz: Történetek a világegyetemről, Carl Sagan: Kapcsolat, Korok és démonok, Milliárdok és milliárdok, Big Bang Theory, Richard P. Feynman, Apollo 13,  Isaac Asimov: Hold tragédiája, Műholdvevő a birkák közt

App, weblap: skysafari, stellarium, nightsky, starwalk, csillagaszat.hu, urvilag.hu, Heavens Above, Csillagászat-kedvelők FB csoport

------------------------------------------------
Ha tetszett ez az adás, akkor iratkozz fel a csatornánkra és értékelj minket! Két hét múlva kedden jön a következő rész.

Ha kérdésed, javaslatod van, akkor írj nekünk a Facebook/Instagram oldalunkon.

Fler avsnitt från "SztereoTrip - Az utazási podcast"

 • SztereoTrip - Az utazási podcast podcast

  Moroncsik Ádám & Zoltai András - Dokumentarista fotózás

  1:46:12

  A mai epizódot a 2. évad 8. epizódjában megismert Moroncsik Ádám készítette.  Akkor a balkáni kalandozásairól mesélt, amelyek részben visszaköszönnek a mai adásban is, de az interjú során jártunk Örményországban, a Krím-félszigeten és Északkelet-Indiában is. Nem lepődtünk meg a témaválasztásán sem,  de erről Ádám mesélt többet is:'Zoltai András dokumentarista fotográfus. Öt éve vagyunk barátok. Öt éve figyelem, hogyan fotóz az utazásai során és mindig inspirált, hogy olyan mélységig megy egy-egy témában, ami ritka manapság. Nem csak odamegy és kattint, hanem akár évekig visszajár a kiválasztott helyzethez, körbejárja, vizsgálja, majd a végén kattint. Ez a tempó a hosszúra nyúlt utazásaira és a fotósorozataira is jellemző.'András oldala:https://zoltaiandras.com/Egyéb hivatkozott kortárs magyar dokumentarista fotósok:https://robertbacsi.com/http://www.beladoka.com/SztereoTrip Facebook csoport, extra tartalmak, beszélgetés az adások után. Gyertek, csatlakozzatok!Patreon oldalunkon tudtok minket támogatni. Minden egyes támogatói szinthez jár is valami!Ha tetszett ez az adás, akkor iratkozz fel a csatornánkra és értékelj minket! Két hét múlva kedden jön a következő rész.Ha kérdésed, javaslatod van, akkor írj nekünk a Facebook/Instagram oldalunkon.
 • SztereoTrip - Az utazási podcast podcast

  Balog Peti & Starr Session Varga & Ana Cuchi Gracia: Hungarians through the eyes of expats living in Budapest

  1:00:55

  Peter Balog, the interviewer is a well-known figure of the Hungarian freelancer scene. He is also the organizer of TedX Békéscsaba and a local patriot. You can reach his professional website here and the interview where he talks about the digital nomad lifestyle here (in Hungarian).Why Peter chose this topic? 'Showing around international friends in Budapest is one of my favourite things to do as I get to experience the city I love from a fresh perspective. It allows me to gain a better understanding and a deeper appreciation for our wonders. This is why I was interested to hear Ana's and Starr's thoughts on life in Hungary as an expat. I hope that by opening up to these stories, maybe we Hungarians will learn a bit about ourselves, and who knows, even appreciate more what we have!'Starr's blog:www.Blackgirlinbudapest.comInstagram.com/blackgirlinbudapestFacebook.com/blackgirlinbudapestEbook: Book is launching in Winter 2020. Get on the waitlist at Blackgirlinbudapest.com to receive your copy of "Black Girls' Guide To Budapest"Ana's website:www.anacuchigracia.comInstagram.com/mybirthstoryabroadFacebook.com/mybirthstoryabroadSztereoTrip Facebook group - join the community and all events.Our Patreon page where you support us, thank you!You can always subscribe and rate us and if you have any questions, please message us through our Facebook/Instagram page.
 • SztereoTrip - Az utazási podcast podcast

  Missa inte ett avsnitt av SztereoTrip - Az utazási podcast och prenumerera på det i GetPodcast-appen.

  iOS buttonAndroid button
 • SztereoTrip - Az utazási podcast podcast

  Bede Márton & Markó Ferenc - Dél-Szudán

  1:49:44

  A mai epizódot Bede Márton készítette. Márton a 444.hu újságírója, az utazós közönség a Khívától Keletre és a Panamericana blogok által ismerte meg jobban.  A '444 jó hely Magyarországon' című könyv megírásában is aktív szerepet vállalt, amire idén egy ország alapozta a belföldi helyek megismerését. Nem (csak) utazós FB oldalát itt tudjátok követni, a vele készült előző interjúnkat pedig itt tudjátok meghallgatni.Hogy miért ezt a témát választotta?'Markóferkónak, azaz Markó Ferencnek a hobbim a munkája: a világ egy nagyon érdekes helyén tölt sok időt. A világ legfiatalabb országában, Dél-Szudánban dolgozik, és jut el olyan helyekre, ahova tényleg csak nagyon-nagyon kevesen. A munkájának köszönhetően sokkal, de sokkal többet tud az országról, mint egy egyszerű turista, ami mondjuk annak fényében nem nagy szám, hogy Dél-Szudánban gyakorlatilag nincsenek turisták. Ráadásul tudtam róla, hogy értelmesen és szórakoztatóan tud egészen változatos témákról beszélni, úgyhogy evidens volt, hogy tőle szeretnék minél többet kérdezni.'------------------------------------------------SztereoTrip Facebook csoport, extra tartalmak, beszélgetés az adások után. Gyertek, csatlakozzatok!Patreon oldalunkon tudtok minket támogatni. Minden egyes támogatói szinthez jár is valami!Ha tetszett ez az adás, akkor iratkozz fel a csatornánkra és értékelj minket! Két hét múlva kedden jön a következő rész.Ha kérdésed, javaslatod van, akkor írj nekünk a Facebook/Instagram oldalunkon.
 • SztereoTrip - Az utazási podcast podcast

  Benedek Gergő & Börzsönyi Organikus Kert - Hazahozni a tudást

  1:10:11

   Ez az epizód pedig ettől is eltér, hiszen Benedek Gergő még nem volt a SztereoTrip vendége.  Gergő viszont már akkor podcastelt, amikor erről a műfajról itthon még szinte senki sem hallott, így nem volt kérdés, hogy ebben a fordított évadban neki is helye van.  Nem mellesleg szabadúszó szövegíró, a Freelancerblog.hu egyik alapítója, aki szintén önellátásra törekszik a Börzsönyben, így kézenfekvő volt a témaválasztása. Mit csinálnak a hazatérő világutazók, avagy az első magyarországi téma a SztereoTripben! Gergő a saját szavaival így mutatta be a Börzsönyi Organikus Kertet:'Eszter és András, ez a két budapesti bölcsész arc világutazás közben, önkéntes munkákkal összeszedett tudásból dolgozott ki egy saját szisztémát, amivel most 30 környékbeli családot és a Dunakanyar egyik legmenőbb éttermét látják el biozöldséggel, egy teljesen hétköznapi méretű falusi kert terméséből, a Börzsöny külső oldalán. A SztereoTrip megtisztelő meghívása remek alkalmat adott arra, hogy egy koranyári estén leüljünk pár sörrel a kertjükben. Nem kellett csalódnom, igazi kora-XXI. századi történet az övék, aminek számos eleme ismerős, de jópár sajátos kanyar is van benne, szenegáli rabszolgákkal, Skócia eldugott szigeteivel, portugáliai középkori vásárokkal, és a kalandos külsőségek mögött jópár súlyos megfejtéssel.'------------------------------------------------SztereoTrip Facebook csoport, extra tartalmak, beszélgetés az adások után. Gyertek, csatlakozzatok!Patreon oldalunkon tudtok minket támogatni. Minden egyes támogatói szinthez jár is valami!Ha tetszett ez az adás, akkor iratkozz fel a csatornánkra és értékelj minket! Két hét múlva kedden jön a következő rész.Ha kérdésed, javaslatod van, akkor írj nekünk a Facebook/Instagram oldalunkon.
 • SztereoTrip - Az utazási podcast podcast

  Plankó Gergő & Barnás Ferenc - Indonézia

  40:37

  Elsőként Plankó Gergő Barnás Ferenc íróval készített interjúját hallhatjátok. Gergőt a méltán népszerű Vifon Beach blog által ismerte meg az utazós közönség, nem titkolt kedvenc régiója Indonézia keleti része. Nálunk pedig a 2. évad 4. epizódjában hallhattátok az amerikai útjáról mesélni.Barnás Ferenc 5 éve él Jakartában, itt fejezte be legújabb könyvét, az Életünk végéig című regényt.------------------------------------------------SztereoTrip Facebook csoport, extra tartalmak, beszélgetés az adások után. Gyertek, csatlakozzatok!Patreon oldalunkon tudtok minket támogatni. Minden egyes támogatói szinthez jár is valami!Ha tetszett ez az adás, akkor iratkozz fel a csatornánkra és értékelj minket! Két hét múlva kedden jön a következő rész.Ha kérdésed, javaslatod van, akkor írj nekünk a Facebook/Instagram oldalunkon.
 • SztereoTrip - Az utazási podcast podcast

  Rózsahegyi Márton - Csillagles és űrturizmus

  1:12:21

  SztereoTrip Facebook csoport, extra tartalmak, beszélgetés az adások után. Gyertek, csatlakozzatok!Patreon oldalunkon már tudtok minket támogatni. Minden egyes támogatói szinthez jár is valami!-----------------------------------------------Magyar Csillagászati EgyesületCsillagászati és Földtudományi KutatóközpontBP: Polaris Csillagvizsgáló, Svábhegyi Csillagvizsgáló, Hosszúlépés sétaVidék: Pannon Csillagda, Gothard Asztrofizikai Obszervatórium, Szegedi Csillagvizsgáló, Bajai Csillagvizsgáló, Balaton CsillagvizsgálóKönyv, film: Kozmosz: Történetek a világegyetemről, Carl Sagan: Kapcsolat, Korok és démonok, Milliárdok és milliárdok, Big Bang Theory, Richard P. Feynman, Apollo 13,  Isaac Asimov: Hold tragédiája, Műholdvevő a birkák köztApp, weblap: skysafari, stellarium, nightsky, starwalk, csillagaszat.hu, urvilag.hu, Heavens Above, Csillagászat-kedvelők FB csoport------------------------------------------------Ha tetszett ez az adás, akkor iratkozz fel a csatornánkra és értékelj minket! Két hét múlva kedden jön a következő rész.Ha kérdésed, javaslatod van, akkor írj nekünk a Facebook/Instagram oldalunkon.
 • SztereoTrip - Az utazási podcast podcast

  Perger István - Az 'isztánok'

  1:28:45

  SztereoTrip Facebook csoport, extra tartalmak, beszélgetés az adások után. Gyertek, csatlakozzatok!Patreon oldalunkon már tudtok minket támogatni. Minden egyes támogatói szinthez jár is valami!-----------------------------------------------István blogja:A Keletiből HongkongbaMagyar Nemzeti Múzeum, Vámbéry Ármin, Stein Aurél, Silk Road dokumentumfilm, Vámos Magda: Resid efendi, Mappy, Yandex, Indriver, Konzinfo Utazom------------------------------------------------Ha tetszett ez az adás, akkor iratkozz fel a csatornánkra és értékelj minket! Két hét múlva kedden jön a következő rész.Ha kérdésed, javaslatod van, akkor írj nekünk a Facebook/Instagram oldalunkon.
 • SztereoTrip - Az utazási podcast podcast

  Baranyai Kata - You can do it - Mexikó & USA

  1:12:51

  MA ESTE! Hallgatni Arany - Mire jó a podcast? - online eseménySztereoTrip Facebook csoport, extra tartalmak, beszélgetés az adások után. Gyertek, csatlakozzatok!Patreon oldalunkon már tudtok minket támogatni. Minden egyes támogatói szinthez jár is valami!-----------------------------------------------Kata blogja Facebook oldalaA biciklitúra szervezőinek oldalaFilm Katáék biciklitúrájárólA Mexikói Nagykövetség programjaiDallas étterem, Reborn on the Run, Letter from Masanjia, Into the Wild, Futni születtünk, HappyCow, Expat.com, Meetup.com------------------------------------------------Ha tetszett ez az adás, akkor iratkozz fel a csatornánkra és értékelj minket! Két hét múlva kedden jön a következő rész.Ha kérdésed, javaslatod van, akkor írj nekünk a Facebook/Instagram oldalunkon.
 • SztereoTrip - Az utazási podcast podcast

  Overlandsite - 'A Bamako Rally keményebb volt, mint amire számítottunk.'

  1:13:32

  SztereoTrip élő beszélgetések kéthetente csütörtökön onlineSztereoTrip Facebook csoport, extra tartalmak, beszélgetés az adások után. Gyertek, csatlakozzatok!Patreon oldalunkon már tudtok minket támogatni. Minden egyes támogatói szinthez jár is valami!------------------------------------------------Overlandsite, Youtubehttps://outdoors.hu/Budapest-Bamako Rally teljes filmhttp://ioverlander.com/Autós világutazók FB csoportOverlanders HandbookRonny DahlExpedition Overland4x OverlandLifestyle Overland------------------------------------------------Ha tetszett ez az adás, akkor iratkozz fel a csatornánkra és értékelj minket! Két hét múlva kedden jön a következő rész.Ha kérdésed, javaslatod van, akkor írj nekünk a Facebook/Instagram oldalunkon.
 • SztereoTrip - Az utazási podcast podcast

  Ambrus Gergő - 9 nap a Föld gyomrában

  1:15:01

  Itt tudtok segíteni:Magyar Vöröskereszt Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért AlapítványSztereoTrip élő beszélgetések kéthetente csütörtökön onlineSztereoTrip Facebook csoport, extra tartalmak, beszélgetés az adások után. Gyertek, csatlakozzatok!Patreon oldalunkon már tudtok minket támogatni. Minden egyes támogatói szinthez jár is valami!------------------------------------------------Show notesEmlített barlangok: Pál-völgyi barlangrendszer, Mátyás-hegyi, József-hegyi, Postojna, Baradla, Budavári labirintus, Budai vár-barlang, Sziklakórház, Krubera, Veryovkina, Molnár János-barlang , Csodabogyós, Szuadó-völgyi-víznyelőbarlang, Mamut-barlang, Dobsinai-jégbarlang, Škocjan-barlangrendszer, Cserszegtomaji-kútbarlang, Tapolcai-tavasbarlang, Gouffre Berger Esemény, könyv, film, weblap: Felfedezők Napja, Egri Csaba 3D-s barlangi vetítés, Természetjáró Fesztivál, Föld Napja a Pál-völgyi kőfejtőben, Jakucs László könyvei, Kessler Hubert könyvei, Inverse Everest, Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat------------------------------------------------Ha tetszett ez az adás, akkor iratkozz fel a csatornánkra és értékelj minket! Két hét múlva kedden jön a következő rész.Ha kérdésed, javaslatod van, akkor írj nekünk a Facebook/Instagram oldalunkon.

Kom åt alla poddsändningar i gratisappen GetPodcast.

Prenumerera på dina favoritpoddar, lyssna på avsnitt offline och få spännande rekommendationer.

iOS buttonAndroid button