Supermame - Iskreno o majčinstvu podcast

Supermame - Iskreno o majčinstvu

Supermame - Iskreno o majčinstvu

Prvi hrvatski podcast o majčinstvu. Bez tabua. Bez cenzure. Iskreno o majčinstvu.

42 avsnitt

 • Supermame - Iskreno o majčinstvu podcast

  Priče za laku noć by Petra Cicvarić - Lastavica Mara

  14:25

  Petra Cicvarić donosi nam još jednu lijepu pričicu - ovaj put zaista za laku noć. Lastavica Mara i oblak Danko vode vas u jednu "snenu" avanturu.
 • Supermame - Iskreno o majčinstvu podcast

  E32 Sve što trebate znati prije i nakon posvojenja djeteta

  48:06

  U novoj epizodi podcasta Iskreno o majčinstvu ugostile smo Vlastu Grgec-Petroci, magistru socijalnog rada, obiteljsku psihoterapeutkinju i voditeljicu edukacija iz područja posvojenja i odgovornog roditeljstva. Vlasta Grgec Petroci osnivačica je udruge “Na drugi način” te idejna začetnica i jedna od autorica i voditeljica programa “Edukacija i priprema (potencijalnih) posvojitelja – Škola za posvojitelje” koji se u Hrvatskoj provodi od 2005. godine. Pridružila nam se i Luce Čakalić, koja je i sama prošla kroz obuku Škole za posvojitelje te postala majka jednog dječaka. U ovoj smo epizodi razbile neke od mitova koji se vežu uz proces posvojenja u Hrvatskoj no popričale smo i o cijelom postupku i uvjetima posvojenja. Saznajte koji su benefiti Škole za posvojenje, na koje sve izazove, prepreke i poteškoće nailaze posvojitelji, što biste sve trebali znati prije i nakon posvojenja te koliko je bitna iskrena komunikacija s djetetom. Luce nam je otkrila na koji je način svom sinu rekla da je posvojen, koja su najčešća pitanja koja joj postavlja te kako ona na njih odgovara. Također nam je otkrila koliko joj je Škola za posvojitelje pomogle u nekim izazovima na koje je naišla nakon posvojenja. Zahvaljujući različitim humanitarnim akcijama, lijepo je znati da mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi nisu potpuno prepušteni sami sebi i da postoje oni koji misle na njih i njihovu budućnost. Upravo je Domestos novom kampanjom odlučio pokazati da NISU SAMI. Povezali su se s humanitarnom akcijom „Korak u život“ koja od 2008. godine prikuplja sredstva za stipendiranje mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi, koji zbog zakonskih ograničenja napuštaju udomiteljske obitelji i domove nakon stjecanja punoljetnosti, a nemaju potrebna sredstva za daljnje školovanje te donirali 192 000 kuna čime su pomogli pokriti troškove dvije studentske stipendije u razdoblju od pet godina. Ovim putem želimo pozvati i naše slušatelje da se priključe akciji. Kako? Na svakom Domestos Pine thick bleach 750 ml proizvodu pronaći ćete poseban kod. Skeniranjem koda svatko može donirati iznos koji želi kako bi se mladima bez roditeljske skrbi omogućile stipendije za fakultet. Donirati se može brzo i jednostavno putem mobilnog bankarstva. Više informacija potražite na ovom linku: https://supermame.hr/2021/09/01/korak-u-zivot/
 • Supermame - Iskreno o majčinstvu podcast

  Missa inte ett avsnitt av Supermame - Iskreno o majčinstvu och prenumerera på det i GetPodcast-appen.

  iOS buttonAndroid button
 • Supermame - Iskreno o majčinstvu podcast

  E31 O homeschoolingu u Danskoj s Ivanom Petersen - mamom troje djece

  50:21

  U 31. epizodi podcasta ugostile smo Ivanu Petersen, "unschooling" mamu troje djece iz Danske, i kolumnisticu portala Supermame koja s našim čitateljima često dijeli crtice iz danskog života. Ivana nam je otkrila u kojem je trenutku odlučila ispisati svoju kćerku iz škole te zašto se odlučila za homeschooling. Objasnila nam je razliku između unschoolinga, deschoolinga i homeschoolinga, koje su prednosti homeschoolinga te kako to funkcionira u Danskoj. Kako izgleda jedan njihov tipičan dan i koje su najčešće predrasude s kojima se susrela? Kako je njezinu odluku prihvatila okolina, nedostaje li djeci interakcija s vršnjacima te kako se ona sama pripremila za homeschooling. Također, otkrila nam je nedostaje li joj njezin posao, kako pronalazi vrijeme za sebe, i koja je najveća lekcija koju ju naučila zahvaljujući homeschooling-u.
 • Supermame - Iskreno o majčinstvu podcast

  E30 Sve o pneumokoknim bolestima kod djece - kako se liječe i kako ih spriječiti?

  37:07

  U ovoj epizodi ugostile smo dvoje stručnjaka, dr.med. Ivanu Vučemilović Šimunović, specijalisticu pedijatrije, subspecijalisticu pedijatrijske pulmologije i doc.dr.sc. Ivana Pavića, pulmologa iz Klinike za dječje bolesti u Zagrebu kako bismo razgovarali o – jačanju imuniteta kod djece, o mukama nas roditelja – kada je vrijeme za poći liječniku, a kada „pušemo na hladno“, ali smo se dotaknuli i konkretnijih tema – pneumokoknih bolesti, što ih uzrokuje, kako se liječe, o važnosti prevencije pneumokoknih bolesti te o dostupnim vrstama zaštite u obliku cjepiva.
 • Supermame - Iskreno o majčinstvu podcast

  E29 O reklamama, mamama influencericama, djeci i bontonu na društvenim mrežama

  58:51

  U novoj epizodi podcasta pričale smo o nekim aktualnim temama na društvenim mrežama iliti o svemu onome što nas nervira kad su društvene mreže u pitanju. I ovaj put sasvim iskreno. 1. O reklamama i mamama influencericama. Koliko su naše reklame iskrene i pristajemo li na svaku suradnju. Što nam smeta kod reklamiranja na društvenim mrežama. Također, podijelile smo i par suradnja koje su bile totalni fail. 2. O pretjeranom izlaganju djece na društvenim mrežama. Objavljujemo li prečesto djecu na društvenim mrežama i kako znati jesmo li prešli granicu? 3. O slobodi govora, kritikama i o nekulturnoj komunikaciji na društvenim mrežama i naša iskustva. Gošća epizode je: Petra Cicvarić
 • Supermame - Iskreno o majčinstvu podcast

  Priče za laku noć by Petra Cicvarić - Leon i bolesni televizor

  14:04

  Priče za laku noć by Petra Cicvarić - Leon i bolesni televizor by Supermame - Iskreno o majčinstvu
 • Supermame - Iskreno o majčinstvu podcast

  E28 Kako razgovarati s djecom o emocijama i zašto je to važno za njihovo samopouzdanje?

  1:11:23

  U ovoj epizodi podcasta ugostile smo Kristinu Vučinić i Irenu Peroš Grgos, a tema podcasta je kako razgovarati s djecom o emocijama. Sponzor ove epizode podcasta je Dormeo i njegove emotivne sovice kao 3u1 poklon za svakoga, bez obzira na godine. Plišana igračka s emocijom s kojom se djeca lakše zbližavaju i osvještavaju kako je svaka emocija sasvim normalna. Sretna i nasmijana sovica, tužna i pospana sovica, vesela i luckasta, sve na svoj način stvaraju vezu s djecom. Što su to emocije i zašto je nužno za samopouzdanje naše djece razgovarati o emocijama, što su to tantrumi, kako se s njima nositi? Upravo o svemu tome, svoj stručni savjet podijelile su Irena i Kristina, certificirane integrativne dječje terapeutkinje centra za terapiju igrom - Tigrom, s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom i roditeljima.
 • Supermame - Iskreno o majčinstvu podcast

  E27 O strasti i požudi u braku i izvan braka s psihologinjom Tijanom Debelić

  1:05:19

  U ovoj epizodi ugostile smo Tijanu Debelić, doktorandica psihologije i kbt psihoterapeutkinju u superviziji s desetogodišnjim iskustvom rada na području psihologije. Tijana nam je objasnila koja je razlika između zaljubljenosti i ljubavi, kako se rađa strast te što se događa sa strašću u dugim vezama. Što ako nam se netko svidi, a da to nije naš partner. Znači li platonska zaljubljenost da naš brak ne funkcionira i što kada prijeđemo granicu? Može li se prevara zaista oprostiti i kako živjeti nakon nje? Kako varaju muškarci, a kako žene? Kako poboljšati odnose i komunikaciju u braku? Treba li spasiti obitelj pod svaku cijenu?
 • Supermame - Iskreno o majčinstvu podcast

  E26 Postporođajna depresija nije sramota. Kako ju prepoznati i kome se obratiti?

  1:05:57

  Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja majki koji se obilježava svake prve srijede u mjesecu svibnju, ugostile smo Sandru Nakić Radoš, doktoricu znanosti iz područja psihologije, specijalistu kliničke psihologije te predsjednicu Centra za reproduktivno mentalno zdravlje. Kome se potporođajna depresija događa, može li se spriječiti, koje su razlike između postporođajne depresije i baby bluesa, koji su trigeri za postporođajnu depresiju i kako ju prepoznati? Zašto je postporođajna depresija kod nas još uvijek sramota, što raditi i kome se obratiti te kako si olakšati postpartalno razdoblje saznajte u ovoj epizodi podcasta. Centar za reproduktivno mentalno zdravlje osnovan je u cilju zaštite i unaprjeđenja zdravlja žena i njihovih partnera te roditelja i budućih roditelja. Neki od ciljeva Centra su poboljšanje zdravstvenih aspekata života žena u svim razdobljima reproduktivne dobi, provedba psihološke pripreme za porođaj i promicanje odgovornog roditeljstva, savjetovanje žena o psihološkim aspektima ginekoloških teškoća te provođenje istraživanja o potrebama žena, trudnica, budućih i mladih roditelja. http://centarzareproduktivnomentalnozdravlje.hr/
 • Supermame - Iskreno o majčinstvu podcast

  E25 Začarani krug dijeta, (ne)vježbanja i grižnje savjesti

  1:36:22

  U 25. epizodi podcasta ugostile smo dvije vama već vrlo poznate supermame- Nastasju Chiaru Petrić @chiarin.tanjuric i Margaritu Tomić @internetmater. Otvoreno smo popričale o vježbanju i nevježbanju, dijetama i prehrani, o ženskom tijelu nakon poroda i percepciji vlastitog tijela. Dotakle smo se i nekih tema o kojima se vrlo malo priča, kao što je dijastaza. Što kada ne volimo vježbati i kako ne upasti u začarani krug dijeta,(ne)vježbanja i grižnje savjesti. Nadamo se da će vam ova epizoda pomoći da se malo bolje snađete u moru informacija koje nam nude mediji i društvene mreže te da osvijestite ono bitno.

Kom åt alla poddsändningar i gratisappen GetPodcast.

Prenumerera på dina favoritpoddar, lyssna på avsnitt offline och få spännande rekommendationer.

iOS buttonAndroid button