Ibyens Kærlighedsbrevkasse podcast

#9: Utroskab, juletraumer og dårlige kærestegaver

0:00
48:28
Spola tillbaka 15 sekunder
Spola framåt 15 sekunder

Ibyens brevkasse er igen tilbage som podcast, denne gang som lyttevenlig adventsgave fire søndage op til jul. Der bliver svaret på både artige og frække spørgsmål, og de kloge gæster er med til at lappe revnede julehjerter. Første afsnit får brevkasseredaktør besøg af forfatter Tine Høeg og kulturjournalist Lotte Thorsen. De hjælper blandt andet en spørger der vil vide om hun skal fortælle sin veninde om mulig utroskab.

Tine Høeg mener spørgeren bør fortælle veninden det »Jeg tror jeg er fuldsmadder på ærlighed«, men Lotte Thorsen er ikke nødvendigvis enig:

»Slug den, æd den, glem den. Der kan være en omsorg i ikke at sige alting. Der kan være alle mulige andres decembermåned, der bliver ødelagt, fordi én skal have lettet sit hjerte.«

»På et tidpsunkt i mit troede jeg at jeg kunne komme i kontrol, hvis jeg havde adgang til alle oplysninger men det tror jeg ikke på længere. For andre mennesker gør ting, som det er dejligt for en ikke at vide«


Der bliver også lyttet til 2020-traumer og triste historier fra lytterne. Der gemmer sig en rigtig dårlig tinder-date, nogle grusomme kærestegaver og en ærgerlig afslutning på et 2020-forhold.

Fler avsnitt från "Ibyens Kærlighedsbrevkasse"

 • Ibyens Kærlighedsbrevkasse podcast

  »Jeg har været dronningen af chat. Jeg har skrevet med så mange mennesker på samme tid«

  44:33

  Hver søndag i advent serverer vi en ny episode, og i dette første afsnit er det forfattere med mere Anna Juul og Marie Louise Tüxen, der er de kloge gæster. De taler om utroskab, ufærdige følelser, og hvordan man dater flere på en gang.»Man skal have iltmasken på sig selv først«, siger Anna Juul til en ensom spørger og understreger, at man er nødt til at have det godt selv, før man kan have det godt i et forhold. Spørgeren er gået fra en kæreste, som hun nu savner, men hvordan slipper hun af med ensomheden?
 • Ibyens Kærlighedsbrevkasse podcast

  Sommeredition #3: »Et hjerte kan ikke blive knust, det kan føles knust«

  45:03

  Ibyens Brevkasse er tilbage som sommerpodcast.I tredje afsnit får brevkasseredaktøren besøg af dramatiker Line Knutzon og kulturjournalist Lotte Thorsen.De svarer på spørgsmål om venskaber, at ikke ville have en kæreste og langvarige hjertesorger. Til det sidste har Line Knutzon et huskeråd til den kvindelige spørger:»Et hjerte kan ikke blive knust, det kan føles knust. Hendes eget hjerte er helt intakt«.Et tilbagevendende råd, som Lotte Thorsen har, handler om følelser:»Man er ikke sine følelser, man har dem bare. De går over igen«.Hør det, og mange andre gode råd, i tredje afsnit af denne sommers omgang af Ibyens Kærlighedsbrevkasse
 • Ibyens Kærlighedsbrevkasse podcast

  Missa inte ett avsnitt av Ibyens Kærlighedsbrevkasse och prenumerera på det i GetPodcast-appen.

  iOS buttonAndroid button
 • Ibyens Kærlighedsbrevkasse podcast

  Sommeredition #2: »Vi skal have mere lesbisk energi ind i heteroforhold!«

  47:15

  Ibyens Brevkasse er tilbage som sommerpodcast. I andet afsnit er det Lasse Dein og Nina Rask fra P3 Satire.De snakker om venskaber, ulykkelige forelskelser og svære trekantsdramaer.»Man har nogen gange brug for en dør i hovedet for at forstå virkeligheden«, siger Lasse Dein til et spørgsmål om, hvorvidt man skal prøve at være venner med en, man er forelsket i.En spørger vil hører hvad man gør på vej ind i sin første lesbiske date, for det er svært når man kun har datet mænd. Nina Rask har prøvet at date kvinder der var nye udi det lesbiske:»Der er mange kvinder der i deres forhold til mænd ikke har tænkt over hvad det er de godt kan lide, hvilken rolle de gerne vil spille. Hvad de godt kan lide seksuelt, alle de der ting«.Lasse Dein, som er i et heteroforhold hvor de taler meget om hvordan deres roller er i forhold til hinanden, blev fortalt af sin veninde:»Tillykke med at du er landet i et lesbisk forhold«.Hør det, og mange andre gode, råd i andet afsnit af denne sommers omgang af Ibyens Kærlighedsbrevkasse
 • Ibyens Kærlighedsbrevkasse podcast

  Sommeredition #1:»Folk skal bare kigge på mig med et løftet øjenbryn, så tror jeg, vi skal giftes«

  43:22

  Ibyens Brevkasse er tilbage som sommerpodcast.Første afsnit er optaget live, til fredagsbar i pressen. Radiovært Mathias Helt, journalist Zissel Astrid Kjertum-Mohr og meme-mager Sebastian Lynggaard var inviteret til at svare på gæsternes spørgsmål. De når blandt andet at snakke om venner der er forelskede, hvordan man ved om mænd vil en og hvornår det er okay at tage på første date efter man er gået fra sin kæreste. Må man gerne flygte ensomheden og ind på sine datingapps?Ja, svarede et enigt panel, og Sebastian Lynggaard sagde: »Lad være med at være bange for om du flygter fra ensomheden, det gør vi alle sammen, hver dag«.Hør det, og mange andre gode råd i første afsnit af denne sommers omgang af Ibyens Kærlighedsbrevkasse.
 • Ibyens Kærlighedsbrevkasse podcast

  #11: »Vi kender alle følelsen af vennen, der ikke gider en mere. Og det gør så ondt«

  42:57

  Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson har denne søndag besøg af to kollegaer fra Politiken: kulturskribent og podcastvært Lucia Odoom og kulturskribent Eva Eistrup.De hjælper en spørger, der føler en voksende afstand til en ellers god veninde. Det er altid spørgeren, der skal tage initiativ. Begge gæster i panelet genkender problematikken, for venskaber går op og ned forklarer Lucia Odoom:»Nogle gange kan man bare ikke ses før om 10 år, eller fem år, eller fire år, eller fire måneder. Fordi man står på forskellige plader, og jorden er giftig, og man kan ikke nå hinanden. Man skal give venskaber tid«.
 • Ibyens Kærlighedsbrevkasse podcast

  #10: »Lad være med at gå efter akademiker-kvinder, for de ved ikke, hvad de vil have«

  52:46

  Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson har besøg af skuespiller Jesper Ole Feit Andersen (’29’, ’Sygeplejeskolen’ m.fl.) og radiovært Line Kirsten Nikolajsen (P3, Den 4. Væg, m.fl.). De hjælper blandt andet en højtuddannet singlefyr, der ikke kan forstå, hvorfor de højtuddannede singlekvinder, der så ofte skrives om, ikke går efter ham.Line Kirsten Nikolajsen foreslår blandt andet, at han ryster posen.»Lad være med at gå efter akademikerkvinder, for de ved ikke hvad de vil have«, siger hun, der også selv engang troede, at hun havde brug for en højtuddannet mand. Men kærligheden kom først, da hun gav slip på sine krav:»Den aften havde jeg tænkt »fuck mænd!«. Og så stod han der«.
 • Ibyens Kærlighedsbrevkasse podcast

  #9: Utroskab, juletraumer og dårlige kærestegaver

  48:28

  Ibyens brevkasse er igen tilbage som podcast, denne gang som lyttevenlig adventsgave fire søndage op til jul. Der bliver svaret på både artige og frække spørgsmål, og de kloge gæster er med til at lappe revnede julehjerter. Første afsnit får brevkasseredaktør besøg af forfatter Tine Høeg og kulturjournalist Lotte Thorsen. De hjælper blandt andet en spørger der vil vide om hun skal fortælle sin veninde om mulig utroskab. Tine Høeg mener spørgeren bør fortælle veninden det »Jeg tror jeg er fuldsmadder på ærlighed«, men Lotte Thorsen er ikke nødvendigvis enig: »Slug den, æd den, glem den. Der kan være en omsorg i ikke at sige alting. Der kan være alle mulige andres decembermåned, der bliver ødelagt, fordi én skal have lettet sit hjerte.«»På et tidpsunkt i mit troede jeg at jeg kunne komme i kontrol, hvis jeg havde adgang til alle oplysninger men det tror jeg ikke på længere. For andre mennesker gør ting, som det er dejligt for en ikke at vide«Der bliver også lyttet til 2020-traumer og triste historier fra lytterne. Der gemmer sig en rigtig dårlig tinder-date, nogle grusomme kærestegaver og en ærgerlig afslutning på et 2020-forhold.
 • Ibyens Kærlighedsbrevkasse podcast

  #8: Venindeheartbreak og kollegacrushes

  49:18

  Snart er lock down blot et udvisket mareridt.Om et øjeblik har vi glemt den længsel efter fadøl, andres kroppe og sene nætter, som ellers har besat krop og sind de seneste to måneder. Så: Hvordan kommer vi tilbage i spillet efter to måneders mangel på bekræftelse og flirteri? Hvordan får du egentlig fingrene i den m/k, du lockede down, tre minutter i lock down?Og hvad gør du ved det forpinte venskab, du har til din ældste, smukkeste og mest besværlige ven? Kan du blive i et venskab, hvor du ikke bryder dig, om den person, du blive gjort til?Dét og mere behandler Ibyens Brevkasse og Dr. Love i selskab med ugens kærlighedseksperter, kulturjournalister og heartbreakers Gudrun Marie Schmidt og Lotte Thorsen.
 • Ibyens Kærlighedsbrevkasse podcast

  #7: »Man kan mærke, at der er nogle amoriner i luften, der skal forløses over det næste stykke tid«

  35:15

  Selv om vi nærmer os normaltilstande, er spørgsmålene stadig mange, når det drejer sig om de to ting, vi alle sammen tænker på: kærlighed og corona. Karantæne har for eksempel drevet en lytter til at være sammen med venindes eks-kæreste efter hed Instagram-flirting. Skal hun sige det til veninden? Eller hedder det what happens during lockdown, stays lockdowned?Andre lyttere har brug for date-inspiration, for det er svært at være både lækker, sjov og charmerende på en travetur i Kongens Have. Vi har efterhånden fået for mange kilometer i benene.Lyt med når Maya Tekeli, Frederik Kulager og Dr. love rådgiver de hungrende hjerter.
 • Ibyens Kærlighedsbrevkasse podcast

  #6: Min hjertesorg er vokset i karantænen, hvad gør jeg?

  45:24

  Dagens panel består af podcastvært og forfatter Marie Louise Tüxen og radiovært Mathias Helt. De hjælper en spørger med et knust hjerte, lytter til kontaktannoncer og svarer på spørgsmålet: Hvornår er det i orden at gå på rov i de forliste forhold, som corona har bragt med sig?

Kom åt alla poddsändningar i gratisappen GetPodcast.

Prenumerera på dina favoritpoddar, lyssna på avsnitt offline och få spännande rekommendationer.

iOS buttonAndroid button