Selvstændig podcast

Selvstændig

Børsen

Hvad kræver det at få succes som selvstændig? Vi jagter svaret, når vi taler med selvstændige om deres op- og nedture, deres drivkraft og de værdifulde erfaringer, de har taget med sig. Lyt med, og få indspark til din egen virksomhed.

15 Episodes

 • Selvstændig podcast

  Barons-stifter: Vi begik brutale fejl i opstartsfasen – her er vores vigtigste læring

  43:57

  Joachim Latocha var en regnedreng, der hver dag gik på arbejde på kontoret i hvid skjorte og kiggede på excel-ark. For sin løn lagde han penge til side, og da han havde sparet en halv million kroner sammen, sagde han op på kontoret hos Deloitte og startede sin egen online skjortebutik, Barons. Fem år senere er der 17 ansatte og overskuddet er på 5 millioner kroner. Trods succesen er der mange ting, Joachim Latocha i dag ville have gjort anderledes – især når det kommer til virksomhedens opstart.
 • Selvstændig podcast

  Amazon blev Nupos katapult ind i tyskernes hjerter

  43:31

  Danmark blev for lille til Nupo, men da pulverklenodiet fra Brøndby forsøgte at komme ind på det tyske marked, mødte de en mur. Først da et nyt bestyrelsesmedlem bragte Amazon på bane, vendte Nupos lykke. Direktør i Nupo, Peter Wedelheim, tager os i dette afsnit bagom arbejdet med at opbygge en bomstærk salgskanal på Amazon, som tyskerne elsker.   Vi har dækket emnet Amazon tæt på Børsen Pro Selvstændig, og har netop udgivet et helt e-magasin om salg på platformen.   E-magasinet finder du her. Det kræver Børsen-abonnement at læse e-magasinet. Du kan skrive dig op til Børsens nyhedsbrev til selvstændige og smv-ledere her.   Gratis artikler:  Klumme: Sådan forbereder du dig på Amazons indtog: 6 råd, der gør dig klar Klumme: Fem råd til en vellykket start på Amazon    Klumme: Brands ejer fremtiden på Amazon     Katrine Vigilius' LinkedIn finder du her.
 • Selvstændig podcast

  Don't miss an episode of Selvstændig and subscribe to it in the GetPodcast app.

  iOS buttonAndroid button
 • Selvstændig podcast

  Ecooking: Fritidsprojektet, der blev til en millionsucces

  27:28

  I 2008 begyndte Tina Søgaard at eksperimentere i sit køkken i den jyske by Bjert ved Kolding. Hun fandt nogle olier og naturprodukter, hældte dem i en gryde og forsøgte at finde en opskrift på en rynkecreme til sig selv. Det blev starten på et forretningseventyr, som kulminerede i foråret 2021, da Tina Søgaard solgte størstedelen af sit livsværk til en britisk kapitalfond for et trecifret millionbeløb. Hvordan forvandler man det, der startede som et fritidsprojekt, til en millionsucces? Og hvad har Tina Søgaard lært på sin rejse som selvstændig? Bliv klogere i denne første episode af Børsens nye podcast.  Er du Børsen-abonnent? Så kan du læse mere om Tina Søgaards eksport til Rusland og Norden og om hendes frasalg. Du kan også skrive dig op til Børsens nyhedsbrev til selvstændige.
 • Selvstændig podcast

  Sexismekampen er kommet for at blive

  15:06

  Dette afsnit var en del af Børsen Gazelle Podcast, der blev sendt i foråret 2020.  Det stjal sendefladen, da sexismesagerne rullede over særligt politik og medier. Men er det noget ledere i alle store og små virksomheder skal forholde sig til? Eller var det en vindblæst døgnflue? Gazellepanelet hælder til det første. I panelet sidder topchef i Jyske Bank Anders Dam, iværksætter Birgit Aaby, stifter og ejer af Lakrids by Bülow Johan Bülow og Vice President i Microsoft Vesteuropa Marianne Dahl.  
 • Selvstændig podcast

  Den troløse ungdom shopper rundt på arbejdsmarkedet

  12:02

  Dette afsnit var en del af Børsen Gazelle Podcast, der blev sendt i foråret 2020.  Trods et kronisk dårligt image er nutidens unge en stor ressource, der både er ydmyg, hårdtarbejdende, begavet og kreativ. Det er hele gazellepanelet enige om. Men ét problem er der dog med dem: De skifter hurtigt job, og særligt talenterne er svære at fastholde. Så hvad skal man gøre for at sikre, at de bliver? I panelet sidder topchef i Jyske Bank Anders Dam, iværksætter Birgit Aaby, stifter og ejer af Lakrids by Bülow Johan Bülow og Vice President i Microsoft Vesteuropa Marianne Dahl. 
 • Selvstændig podcast

  Hvad har vi lært af hjemmearbejde?

  13:47

  Dette afsnit var en del af Børsen Gazelle Podcast, der blev sendt i foråret 2020.  Hjemmearbejde sætter nye krav til lederne, og de krav diskuterer Niels Lunde sammen med Børsens Gazellepanel. 
 • Selvstændig podcast

  Coronakrisen er boost til vækstvirksomheders kreativitet

  20:06

  Dette afsnit var en del af Børsen Gazelle Podcast, der blev sendt i foråret 2020.  For Johan Bülow var coronakrisen en kærkommen mulighed for at genopdage hans iværksættergen, mens det for mange iværksættere har været en mavepuster. Børsen undersøger, hvad man som selvstændig kan gøre for at ruske op i sin forretning, når kriser kradser.
 • Selvstændig podcast

  Bestyrelse eller ej: Derfor er modenhed dit vigtigste pejlemærke

  17:58

  Dette afsnit var en del af Børsen Gazelle Podcast, der blev sendt i foråret 2020.  Mange virksomheder har knækket halsen på at være for sent eller tidligt ude med en professionel bestyrelse. Derfor vender gazelle-panelet, hvornår man som virksomhedsejer skal sætte en professionel bestyrelse, og hvordan man undgår, at bestyrelsen ender som en tam syltekrukke.
 • Selvstændig podcast

  Hvornår skal man fyre sig selv?

  13:39

  Dette afsnit var en del af Børsen Gazelle Podcast, der blev sendt i foråret 2020.  Du har bygget en virksomhed op fra grunden og kender hver en møtrik og hvert en tandhjul i virksomheden. Men måske du kender virksomheden lidt for godt? Og måske du i virkeligheden ikke er mand eller kvinde for at tage virksomheden til næste niveau? Det spørgsmål vender Børsens Gazellepanel i dag. I panelet sidder topchef i Jyske Bank Anders Dam, iværksætter Birgit Aaby, ejer og stifter af Lakrids by Bülow Johan Bülow og Vice President i Microsoft Vesteuropa Marianne Dahl. Din vært er Niels Lunde.
 • Selvstændig podcast

  Eksport: Salget til udlandet skal genstartes

  35:44

  Dette afsnit var en del af Børsen Gazelle Podcast, der blev sendt i foråret 2020.  Salget til Danmarks store markeder som Tyskland, Sverige og USA er mange steder tørret ud. Så hvordan undgår vi, at eksportkrisen sætter sig og bliver til en voldsom finanskrise? Det spørgsmål retter Niels Lunde til Tore Gynther fra bryggeriet To Øl, der oplevede et brat fald i salget. Chefkonsulent i EKF Jørgen Bollesen giver sin analyse af krisen, mens EU-kommissær Margrethe Vestager fortæller, hvad hun og EU-Kommissionen har gjort for at redde europæisk samhandel.

Get the whole world of podcasts with the free GetPodcast app.

Subscribe to your favorite podcasts, listen to episodes offline and get thrilling recommendations.

iOS buttonAndroid button