Brita Zackari och Parisa Amiri podkast

143. Bondmissen och ovärdiga i tv

0:00
41:28
Do tyłu o 15 sekund
Do przodu o 15 sekund

Instagram och Facebook låg nere! Foliehattarna åker fram. Balenciaga och Simpsons oväntade samarbete och vad det säger oss plus skaviga känslor kring 25:e Bond-filmen, No Time To Die. VÄLKOMNASee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Więcej odcinków z kanału "Brita Zackari och Parisa Amiri"

 • Brita Zackari och Parisa Amiri podkast

  148. Musikhjälpen rond två

  28:56

  Att Brita ska programleda Musikhjälpen kopplas - på ett oväntat sätt - ihop med Parisas - senaste - operation. Men vi får höra om årets tema, förhoppningar och programledartrion med Oscar Zia och Anis don Demina. VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Brita Zackari och Parisa Amiri podkast

  147. Föda på parkeringen

  48:24

  Förlossningskrisen är över oss! Sverige beskrivs som ett u-land och vi får höra om hur Britas två vitt skilda förlossningar står för ett best och ett worst case scenario för läget vi är i.Vi pratar ”kvinnlindning”, att kvinnor lindar in och dämpar budskap som en del av problemet - hur det hänger ihop med att barnmorskors larm och kvinnors negativa erfarenheter har kunnat ignoreras!Och: var är männen?De männen får ett soundtrack mär Parisa släpper en remix i podden! Komplett med teorier om vad män riskerar när de ska backa kvinnor trots att de…kom ut ur en kvinna.Dessutom! Premiär för andra säsongen av intervjuprogrammet Kvartsamtalet i SVT - Britas testas i en gameshow om gästerna, från Mona Sahlin och Pernilla Wahlgren till Kodjo Akolor och Carl Bildt.VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Brita Zackari och Parisa Amiri podkast

  Nie przegap odcinka z kanału Brita Zackari och Parisa Amiri! Subskrybuj bezpłatnie w aplikacji GetPodcast.

  iOS buttonAndroid button
 • Brita Zackari och Parisa Amiri podkast

  146. Gangsterrap-PR och Filmgrävet

  59:04

  Rafflande prat i rasande tempo! Vi börjar i frågan om Mini-Satsbarnen, oläkt fitt, kampen om att hämta barn FÖRST på förskolan, filmen "Tully" och serien "Maid". Vi diskuterar efterspelet efter tragiska mordet på Nils "Einar" Grönberg, diskussionen om hur gängrap skapar eller influerar kriminalitet och betoningen på individuellas drogbruk från politiker. Detta komplett med SVT-dokumentären "Våra barn dör" och vad den berättar. Filmgrävet! Håll i er - vad skaver i den animerade filmvärldens porträttering, framförallt i vilkas röster som får spela vilka karaktärer? Vaiana, Kim Sulocki exakt överallt, Pixars Soul och ja Dogge Doggelito-syndromet. Slutligen, den stora biobönen. I "The French Dispatch" gör Wes Anderson nästan parodi på sig själv, i den frankofila journalistromantiken där kvinnor är nakna och/eller sexuella och frågan om Timothée Chalamet-sjukan dyker upp. VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Brita Zackari och Parisa Amiri podkast

  145. Chappellekritiken och leende-erektion

  41:18

  Den finaste av komplimanger har delats ut till komikern Chelsea Handler! I ett brandtal fler behöver höra.Komikern Dave Chappelle är i blåsväder efter kritik om transfobi i senaste Netflix-specialen ”The Closer”, vi går in på grundfelet, att sätta kamper mot varandra - något vi även ser i snacket om tex white feminism och Gabby Petito-försvinnandet. VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Brita Zackari och Parisa Amiri podkast

  144. Scenes of a Marriage-skavet och fotbollsmännen

  1:03:49

  Vi kastar oss mellan ämnen! Parisa är hatad i Danmark med en svår kombination av svensk aura och islamofobiväckande skal, Brita flyr hemmet som visat sig vara mer lekstuga än beboeligt hus!HBO:s uppdaterade "Scenes of a Marriage", är den direkt olämplig att se med partner? Om man inte VILL göra slut förstås? Skavet i den amerikanska serien och vad den visar av moderna förhållanden där kvinnan tjänar mer. Och hur vi själva märkt av de problemen. Sex Educations tredje säsong leder till en en rad behagliga känslor, inte minst genom ett älskat ansikte som dyker upp. Frågan om mansskatt väcks, är det rimligt för att väga upp de skeva resurserna som går till mäns kontra kvinnors liv och förehavanden i Sverige? Från fotboll till förlossningsvård! VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Brita Zackari och Parisa Amiri podkast

  143. Bondmissen och ovärdiga i tv

  41:28

  Instagram och Facebook låg nere! Foliehattarna åker fram. Balenciaga och Simpsons oväntade samarbete och vad det säger oss plus skaviga känslor kring 25:e Bond-filmen, No Time To Die. VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Brita Zackari och Parisa Amiri podkast

  142. Incelsympatier och sängzucchini

  50:46

  Krisberedskap! Från skräckscenariot som fick Brita och Kalle att ta fram en ny produkt till kass krishantering, från Bill Gates och elsparkcyklar till samhällskrisen incelsDessutom lärdomar från ej purunga kvinnor som gör succé i tv och film just nu! VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Brita Zackari och Parisa Amiri podkast

  141. Powerkvinnan, Hanif Bali och svullna testiklar

  45:45

  Statementbarometern! Vi tar oss an omdiskuterade ”Powerkvinnor”, tjafset mellan Margot Wallström och Camilla Läckberg i många nivåer men helst vill vi lyssna på Linnéa Wikblads perfekta rant i frågan.Även, kontroversen kring Hanif Bali och hans uppseendeväckande tajming! Nicki Minaj covid-expertis (eller brist) tar sig till politisk nivå och gayfrågan i kyrkan, VÄLKOMNA See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Brita Zackari och Parisa Amiri podkast

  140. Parlamentet-aktivism, Claes Malmberg och cancel culture

  1:09:15

  Hur låter och funkar lyckad satir och hur rimmar det med Parlamentet och Claes Malmbergs kritiserade vaggvisa om dödsskjutningar och gängkriminalitet i förorten? Lyssna för tankarna kring den debatten initierad av aktivisten Nattalie Ström Bunpuckdee och kopplingar till Sandra Oh-serien ”The Chair”, cancel culture och the Chicks! VÄLKOMNA  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Brita Zackari och Parisa Amiri podkast

  139. Osäkra Män-kvällen och rasism mot vita! Gäst: bokaktuella Seher Yilmaz

  58:23

  Med Seher Yilmaz, vikarie och gäst! Smart hjärna, tidigare från Rättviseförmedlingen, är med och bollar veckans brännande ämnen och berättar om nya boken ”Vad jag pratar om när jag pratar om rasism”.P1:s dokumentär ”Manskvällen” diskuteras, om en grupp män som bl.a. trivs med daterade könsroller, få vara försörjaren och bli omhändertagen av SIN KVINNA. Har mansrollen en sån kris? Vad säger detta om kvinnorna?Bianca Kronlöfs nya ”Brev till mannen” tas bl.a. upp i relation till en nyhet i veckan om kvinnor som tjänar mer i heterorelationer och vi pratar forskningen på incels även i Sverige.Vi analyserar mottagandet av Seher Yilmaz bok som just rasism mot vita då?Boken bygger på egna erfarenheter och forskning om rasism och diskriminering, vi får höra om just Sveriges kunskapsluckor, oförmåga och ibland ovilja att acceptera att rasism alls existerar och hur den yttrar sig. Vad säger det om problemen med integration tex och är vi alla rasister?VÄLKOMNA  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Odkrywaj najlepsze podcasty dzięki bezpłatnej aplikacji GetPodcast.

Subskrybuj ulubione podcasty, słuchaj odcinków offline i sprawdzaj najlepsze polecane podcasty.

iOS buttonAndroid button