Això Rai podcast

Això Rai

Això Rai

Les birres que fas al bar també són política. I nosaltres n’hem fet un podcast.

24 épisodes

 • Això Rai podcast

  Això de la repressió (2x01)

  50:06

  Primer episodi de la segona temporada! El setembre del 2018, en Marcel Vivet va participar en una manifestació contra Jusapol. Ara, està condemnat a 5 anys de presó per una suposada lesió a un mosso. Tot això, amb la complicitat de la Generalitat, que està personada en la causa. Parlem de la (massa comuna) repressió articulada per a castigar i atemorir la mobilització.
 • Això Rai podcast

  Això de l'estiu (1x22)

  30:13

  Últim episodi de la Primera Temporada. Tornem a ser nosaltres 3 i gravem aquest episodi a la platja per parlar de l'estiu! L'estiu vol dir acabar el curs i nosaltres farem un repàs de la primera temporada: anècdotes, cagades, convidats i més! Ens tornem a escoltar a l'inici de la Segona Temporada: el 12 d'octubre! Gràcies per escoltar-nos, de veritat que ens fa molt contentes :)
 • Això Rai podcast

  Ne ratez aucun épisode de Això Rai et abonnez-vous gratuitement à ce podcast dans l'application GetPodcast.

  iOS buttonAndroid button
 • Això Rai podcast

  Això de la 'Corpo' (1x21)

  46:05

  Parlem amb en Ferran Moreno i l'Abraham Orriols, periodistes a Tv3, de la CCMA i de la cabuda que hi tenen els joves, tan treballant-hi com en els seus continguts. Es socialitza una imatge que ens estigmatitza i ens criminalitza? com veuen el futur del periodisme i les seves noves generacions? 'youngwashing' i mitjans de comunicació en un episodi que se'ns en va una mica de les mans!
 • Això Rai podcast

  Això del centralisme (1x20)

  33:14

  Parlem amb l'Arnau Comajoan de què és el centralisme, què suposa i a què ens veiem forçats a renunciar quan vivim lluny de Barcelona. Per què no ser de l'AMB et fa autòmaticament formar part de la perifèria? Com ens ho podem fer per descentralitzar Catalunya? Sort que portem a un enginyer i hater de Rodalies per posar-hi ordre!
 • Això Rai podcast

  Això de les pressions estètiques (1x19)

  42:40

  Parlem amb la Cinta Tort (aka Zintenta) de la imposició que suposa la bellesa, de les pressions estètiques i de totes les conductes repressores que tenim normalitzades. Arribem a l'extrem de culpabilitzar-nos si considerem que el nostre cos és indesitjable, però tampoc tenim la culpa d'entrar en aquesta espiral impulsada pel sistema. Quines conseqüències té tot això? Quin paper hi prenen les xarxes socials? Per què no preocupar-te pel teu aspecte és dissidència?
 • Això Rai podcast

  Això dels espais no mixtes (1x18)

  35:33

  La Cooba i l'Elena formen part del col·lectiu autogestionat i no mixte de dones artistes 'El Pecado Records'. Parlem amb elles sobre per què és important i necessari reivindicar espais que no estiguin ocupats per les desigualtats i discriminacions pròpies de la societat heteropatriarcal. Posem èmfasi en el món de la música i de la creació artística.
 • Això Rai podcast

  Això de les violències - Bonus Track

  20:02

  Bonus Track / Altre cop amb en Pol de Cuellilargo. Com va començar aquest projecte actualment tan conegut? ens explica això i d'altres anècdotes dignes de ser escoltades.
 • Això Rai podcast

  Això de les violències (1x17)

  40:27

  Amb en Pol del projecte Cuellilargo (@cuellilarg) parlem de 'violència'. Per què...es pot considerar violència la crema d'objectes? quin és el límit entre la violència i l'autodefensa? A Catalunya hem passat del "ni un paper a terra" a l'acció directa; es pot protestar de manera contundent sense patir criminalització? *Aquest és el primer episodi retallat degut a que la gravació original era de 1h i 30minuts (tot i que a nosaltres ens va passar l'estona com si haguessin estat 5 minuts)
 • Això Rai podcast

  Això de la gentrificació (1x16)

  33:08

  Parlem amb el Roger, membre del Sindicat d'Habitatge del Poblenou, de què està passant al barri. Especulació, expulsió dels veïns, debilitització del teixit associatiu, zones vengudes als interessos del turisme i de qui té diners, romantització de l'exclusió...tractem la gentrificació i les seves conseqüències.
 • Això Rai podcast

  Això de ser lesbiana (1x15)

  32:46

  Amb la Vero i l'Abril de BunyolTV (@bunyol_tv), xerrem de la realitat de ser lesbiana o bisexual a Catalunya. Hi prenen part els estereotips que reforcen produccions culturals i audiovisuals, la sexualització, la dicotomia poble-ciutat, la capitalització del col·lectiu, com també la normativització de tots els tipus de relacions. En fi, se'ns gira feina.

Découvrez le meilleur des podcasts sur l'application GetPodcast.

Abonnez-vous à tous vos podcasts préférés, écoutez les épisodes sans connexion internet et recevez des recommandations de podcasts passionnants.

iOS buttonAndroid button