Tut & Mediekjør podcast

Er sosiale medier starten på avisenes sikre død?

0:00
59:04
Spol 15 sekunder tilbage
Spol 15 sekunder frem
Kan tradisjonelle og sosiale medier leve side om side, eller vil de internasjonale plattformene stjele tiden og persondataen vår, og dermed all markedsmakt? Etter Kongsberg-drapene i forrige uke søkte mange av oss etter ufiltrert informasjon i sosiale medier, mens pressen sjekket fakta og bedrev kildekritikk. Er det et problem - og i så fall, for hvem? Thomas Giertsen er gjesteprogramleder. NRKs krimkommentator Olav Rønneberg er gjest. Og vi hører fra Schibsteds styreleder Ole Jacob Sunde.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Flere episoder fra "Tut & Mediekjør"

 • Tut & Mediekjør podcast

  Er Klæbo bedre enn mediene?

  52:21

  Er langrennsstjerna Johannes Høstflot Klæbo mer opptatt av presseetikk og verdier enn mediene selv er? Og hvorfor skal folk betale for journalistikk på nett når de får det gratis av NRK? Eva har vært på julebord og sklir inn i podkasten fra et hotellrom i Trondheim, mens Svein Tore holder fortet i Oslo. I tillegg til verdidrevne langrennsløpere og dominerende NRK er vi innom arrestasjonen av Josimar-redaktøren, og det pussige begrepet betalingsmur." See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tut & Mediekjør podcast

  Debattstoff og leserinnlegg

  1:06:15

  Hvem er det egentlig som skriver kronikker og debattinnlegg om dagen? Er de forbeholdt eliten, og skrives de egentlig av kommunikasjonsrådgivere? Har vanlige folks meninger flyttet seg til sosiale medier? Vi har Erik Tornes, debattredaktør i Aftenposten, på besøk. Denne uka får du gode tips om hvordan du kan bli bedre til å skrive avisinnlegg! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tut & Mediekjør podcast

  Gå ikke glip af nogen episoder af Tut & Mediekjør - abonnér på podcasten med gratisapp GetPodcast.

  iOS buttonAndroid button
 • Tut & Mediekjør podcast

  Kan regimet i Qatar true norsk presse til taushet?

  47:29

  Fotballtidsskriftet Josimar ble truet med søksmål av VM-komiteen i Qatar, for å ha skrevet om arrestasjonen av en ansatt i komiteens kommunikasjonsgruppe som utfordret dem, og avslørt deres dialog de på Whats App. Vi snakker med redaktør Håvard Melnæs om å drive sportsjournalistikk og regimekritikk på samme tid. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tut & Mediekjør podcast

  Akkurat nå: Dramaet på Bislett

  1:04:36

  Mediene publiserte svært dramatiske videoer av politiaksjonen på Bislett - rett etter at dramaet utspant seg. Viktig og riktig, eller var de for opptatt av å være først og best? Og Dagbladet reagerte på faktafeil og ryktespredning i skiskytter-podkast. Men har de alt på det tørre selv, når de lokker med gavekort i bytte mot helseopplysninger? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tut & Mediekjør podcast

  I løvens hule

  54:55

  Denne uka har vi underholdt norske redaktører før festmiddagen på Redaktørforeningens høstmøte. Dette er altså opptak av live podkast fra scenen i Pressens Hus. Salen er stappfull av redaktører, og vi lurer på hvorfor de er så dårlige til å ta kritikk, og å kritisere hverandre. Du får altså være flue på veggen, midt i løvens hule. Gjester: Sarah Sørheim (NTB), Erik Stephansen (Nettavisen), Erik Waatland (Medier 24), Roger Grøndalen (Journalisten) og Arne Jensen (Redaktørforeningen) See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tut & Mediekjør podcast

  Karakterdrap av kjendis-manager og Giske-tap i PFU

  52:25

  VG tegner et bilde av manageren fra helvete. Bruker de makten sin til å ødelegge en karriere, eller å beskytte sårbare kulturprofiler? Det ble et hårfint tap for Trond Giske i PFU. Hør hvorfor pressen gikk fri i saken om nachspielet i Trondheim. Og hvorfor flere erfarne pressefolk er kritiske til frikjennelsen. NB! Det kommer en kommentar fra den ene varsleren helt til slutt i episoden, så hør gjerne hele. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tut & Mediekjør podcast

  Er sosiale medier starten på avisenes sikre død?

  59:04

  Kan tradisjonelle og sosiale medier leve side om side, eller vil de internasjonale plattformene stjele tiden og persondataen vår, og dermed all markedsmakt? Etter Kongsberg-drapene i forrige uke søkte mange av oss etter ufiltrert informasjon i sosiale medier, mens pressen sjekket fakta og bedrev kildekritikk. Er det et problem - og i så fall, for hvem? Thomas Giertsen er gjesteprogramleder. NRKs krimkommentator Olav Rønneberg er gjest. Og vi hører fra Schibsteds styreleder Ole Jacob Sunde. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tut & Mediekjør podcast

  Lekkasjer, voldtekt og samtidig imøtegåelse

  55:27

  Denne uka har vært høysesong for lekkasjer i pressen. Hva er greia, hvem lekker? Og hva er poenget med å skrive om en detalj i statsbudsjettet 10 minutter før alle andre? Hvis en som er utsatt for seksuelt overgrep ønsker å fortelle om det i et intervju, har da overgriperen rett til å imøtegå påstanden, selv om hen er anonymisert - eller står en slik rett i veien for offerets mot til å ytre seg om en allerede vanskelig hendelse? NB! Denne episoden ble spilt inn før de tragiske hendelsene i Kongsberg. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tut & Mediekjør podcast

  Høstferie spesial med legenden Eirik Mosveen

  59:22

  Journalist-legenden Eirik Mosveen (Avisa Oslo) snakker med Svein Tore om hva som er journalistikken egentlige oppgave, om journalisters stolthet over egen makt og fortreffelighet, om pressens hang-up på kommunikasjonsrådgivere, og mye mer.  Velkommen til et langsomt intervju om den raske journalistikken. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tut & Mediekjør podcast

  Den langsomme journalistikken

  1:03:48

  Joachim Førsund har laget podkaster om selvmord, drap, terror, sykdom og sorg. Er han venn og sjelesørger eller journalist med nødvendig distanse? Bryr han seg om Vær varsom-plakaten eller følger han sin egen etikk? I denne episoden av Tut & Mediekjør forteller han om sin metode. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Få adgang til hele det store podcastunivers med gratisappen GetPodcast.

Abonnér på dine favoritpodcasts, lyt til episoder offline, og få spændende anbefalinger.

iOS buttonAndroid button
© radio.de GmbH 2021radio.net logo