Tut & Mediekjør podcast

Den langsomme journalistikken

0:00
1:03:48
Spol 15 sekunder tilbage
Spol 15 sekunder frem
Joachim Førsund har laget podkaster om selvmord, drap, terror, sykdom og sorg. Er han venn og sjelesørger eller journalist med nødvendig distanse? Bryr han seg om Vær varsom-plakaten eller følger han sin egen etikk? I denne episoden av Tut & Mediekjør forteller han om sin metode.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Flere episoder fra "Tut & Mediekjør"

 • Tut & Mediekjør podcast

  Er sosiale medier starten på avisenes sikre død?

  59:04

  Kan tradisjonelle og sosiale medier leve side om side, eller vil de internasjonale plattformene stjele tiden og persondataen vår, og dermed all markedsmakt? Etter Kongsberg-drapene i forrige uke søkte mange av oss etter ufiltrert informasjon i sosiale medier, mens pressen sjekket fakta og bedrev kildekritikk. Er det et problem - og i så fall, for hvem? Thomas Giertsen er gjesteprogramleder. NRKs krimkommentator Olav Rønneberg er gjest. Og vi hører fra Schibsteds styreleder Ole Jacob Sunde. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tut & Mediekjør podcast

  Lekkasjer, voldtekt og samtidig imøtegåelse

  55:27

  Denne uka har vært høysesong for lekkasjer i pressen. Hva er greia, hvem lekker? Og hva er poenget med å skrive om en detalj i statsbudsjettet 10 minutter før alle andre? Hvis en som er utsatt for seksuelt overgrep ønsker å fortelle om det i et intervju, har da overgriperen rett til å imøtegå påstanden, selv om hen er anonymisert - eller står en slik rett i veien for offerets mot til å ytre seg om en allerede vanskelig hendelse? NB! Denne episoden ble spilt inn før de tragiske hendelsene i Kongsberg. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tut & Mediekjør podcast

  Gå ikke glip af nogen episoder af Tut & Mediekjør - abonnér på podcasten med gratisapp GetPodcast.

  iOS buttonAndroid button
 • Tut & Mediekjør podcast

  Høstferie spesial med legenden Eirik Mosveen

  59:22

  Journalist-legenden Eirik Mosveen (Avisa Oslo) snakker med Svein Tore om hva som er journalistikken egentlige oppgave, om journalisters stolthet over egen makt og fortreffelighet, om pressens hang-up på kommunikasjonsrådgivere, og mye mer.  Velkommen til et langsomt intervju om den raske journalistikken. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tut & Mediekjør podcast

  Den langsomme journalistikken

  1:03:48

  Joachim Førsund har laget podkaster om selvmord, drap, terror, sykdom og sorg. Er han venn og sjelesørger eller journalist med nødvendig distanse? Bryr han seg om Vær varsom-plakaten eller følger han sin egen etikk? I denne episoden av Tut & Mediekjør forteller han om sin metode. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tut & Mediekjør podcast

  Ropstad, presten og Dagbladet

  1:07:44

  Dagbladet troppet opp i Kjell Ingolf Ropstads kirke med ubehagelige spørsmål etter hans avgang som statsråd. Så ble avisas oppførsel avslørt på sosiale medier. Hva ville presten oppnå med det? Det lages over 100 saker i måneden i norske medier om kjendiser som snakker ut om «den vanskelige tiden». Psykiske problemer og kriser selger visst avisabonnement, men blir det vel mye brudd og angst? Pastor og influenser in spe Erik Andreassen er gjest i studio. NB! Imøtegåelse fra Dagbladet helt på slutten av episoden. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tut & Mediekjør podcast

  Svingdøren mellom politikk og PR

  1:15:01

  Thomas Giertsen er gjesteprogramleder. Politisk journalist Geir Søndeland fra Stavanger Aftenblad er gjest. Norge er for øyeblikket i et politisk vakuum mellom valg og ny regjering. Hvordan jobber journalistene for å finne ut av hva som foregår i forhandlingene på bakrommet? Og nå som et regjeringsskifte står på trappene, åpner overgangsvinduet mellom politikk og PR igjen. Er det et problem? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tut & Mediekjør podcast

  Skandaler og valg

  1:16:08

  Er det politiske drittpakker eller helt nødvendig journalistikk når politiske skandaler kommer rett før valget? Og hva skjer når det er like mange tidligere journalister rundt partilederne, som det er journalister som skriver om partilederne? Altså, hvordan blir den politiske journalistikken til? Vi diskuterer med eks-politiker og tidligere statsråd, Bård Vegard Solhjell.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tut & Mediekjør podcast

  Kan mediene sitere fritt fra podkaster?

  1:07:35

  Tusvik & Tønne deler livets opp- og nedturer med sine mange lyttere, det såkalte phung-folket. Men betyr det at mediene uten videre kan sitere dette i sine spalter? Og hvordan skal vi forholde oss til det regeltomme rommet mange podkaster opererer i? Vi lurer på om det greit at TV2 driver såkalt parallell-etterforskning i true crime-serien om Lørenskog-forsvinningen. Og vi får overraskelsesbesøk! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tut & Mediekjør podcast

  Journalister i krig: Direkte fra Afghanistan

  54:47

  De fleste journalister har nå forlatt kaoset i Afghanistan. TV 2s reporter Fredrik Græsvik er kommet hjem, og er gjest i studio. Vi får høre om dramatiske døgn i Kabul da hotellet hans ble en dramatisk krigssone. Men én nordmann har reist den andre veien. Vi snakker med dokumentarjournalist Anders Hammer på telefon fra ukjent sted i Talibans rike.«NB: Podkasten er spilt inn før selvmordsangrepene mot flyplassen i Kabul.» See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Tut & Mediekjør podcast

  Toppsjefene i NRK og TV 2 - er de kompiser eller konkurrenter?

  57:50

  Vi har tatt med oss NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen og TV2-sjef Olav Sandes opp på en solrik terrasse i Arendal for å snakke om hvorfor de samarbeider mer enn de konkurrerer. Hvordan de takler mediekritikk og hva de tenker om sine etterfølgere. Du får også høre hvordan de reagerte da de tapte OL-rettighetene til Discovery. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Få adgang til hele det store podcastunivers med gratisappen GetPodcast.

Abonnér på dine favoritpodcasts, lyt til episoder offline, og få spændende anbefalinger.

iOS buttonAndroid button
© radio.de GmbH 2021radio.net logo