Snacka om ljudböcker podcast

Sommarspecial med Sissel

0:00
13:20
Spol 15 sekunder tilbage
Spol 15 sekunder frem

Sissel tar över mikrofonen själv i det här avsnittet och bjuder på hennes och Åsas bästa boktips för sommaren!


Fyrvaktarna av Emma Stonex

Vägen hem och När stormen kom av Rosamunde Pilcher inläst av Rachel Mohlin

Lämna världen bakom dig: roman av Rumaan Alam inläst av Livia Millhagen

Flicka A av Abigail Dean inläst av Katharina Cohen

Världens vackraste man av Lena Ackebo inläst av Katarina Ewerlöf


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Flere episoder fra "Snacka om ljudböcker"

 • Snacka om ljudböcker podcast

  Om slut

  1:07:38

  Slutet på året, slutet på boken, slutet för det gamla omslaget. Sissel och Åsa vänder och vrider på olika typer av slut och ger sina tips på de bästa böckerna för 2021!Böcker som nämns i avsnittet:Cykelbudet av Anders Teglund (författarinläsning)Kaktus av Sarah Haywood inläst av Rachel MolinEleanor Oliphant av Gail HoneymanBerättelsen om Pi av Yann Martel inläst av Johan RabaeusTill skogs av Tana FrenchEn våldsam natur av Alex Fenley inläst av Simon EdenrothFörsoning av Ian McEwanNär man skjuter arbetare av Kerstin Thorvall inläst av Gunilla NyroosDen sista migrationen av Charlotte McConaghy inläst av Gunilla LeiningTills alla dör av Diamant Salihu inläst av Gerhard HoberstorferEn gentleman i Moskva av Amor Towles inläst av Magnus RoosmannVackra vita lögner av Lovisa Wistand inläst av Ellen JelinekSlutet av Mats Strandberg inläst av Hedda Stiernstedt och Christopher LehmannKometen kommer av Tove Jansson, inläst av Tove JanssonHalva Malmö består av killar som dumpat mig av Amanda RomareSockersöta lögner av Alice Ekström inläst av Callin Öhrvall DelmarTrue Grit av Charles Portis, inläst av Reine Brynolfsson See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Snacka om ljudböcker podcast

  Om minnet

  59:41

  Vilka böcker minns vi egentligen? Och vilka vill vi helst glömma? I detta avsnitt pratar Åsa och Sissel om minnet i alla dess former. Det blir diskussioner om allt från madeleinekakor till sälar och som alltid en massa boktips!Böckerna från dagens avsnitt hittar du här:How to kill your family av Bella Mackie, inläst av Chaly Clive och Paul PantingMomo eller kampen om tiden av Michael Ende, inläst av Vanna Rosenberg.På spaning efter den tid som flytt av Marcel ProustSerien om Narnia av C S Lewis, inläst av Torsten WahlundNattfilm av Marisha PesslDET av Stephen KingCarrie av Stephen KingLåt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist (författarinläsning)Dagar utan slut av Sebastian BarryElly Griffiths böcker om Ruth Galloway inlästa av Angela KovácsModerskap av Sheila HetiAllt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri inläst av Hamadi KhemiriBegravd jätte av Kazuo Ishiguro inläst av Magnus RoosmanDen hemliga kvinnan av Anna Ekberg, inläst av Eva RöseVåra dagars ljus av Judy Batalion.Hon minns inte av Jonas Brun, inläst av Christoffer SvenssonHon som var jag av Wendy Mitchell, inläst av Gunnel FredEn våldsam natur av Alex Finley inläst av Simon EdenrothFörsoning av Ian McEwan See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Snacka om ljudböcker podcast

  Gå ikke glip af nogen episoder af Snacka om ljudböcker - abonnér på podcasten med gratisapp GetPodcast.

  iOS buttonAndroid button
 • Snacka om ljudböcker podcast

  Om stolthet

  1:05:33

  Självsäker eller mallgroda? I månadens avsnitt pratar vi om stolthet i allehanda former; feelgoodgenrens kurva från hopplös till harmonisk (som påminner misstänkt mycket om feelbadgenrens kurva), yrkesstoltheten i “Återstoden av dagen” av Ishiguro, framgångssagornas favoritforum självbiografin och kanske viktigast av allt queerlitteraturens stolthet - pride! Åsa delar ut en sexa på en femgradig skala till en bok och Sissel tar steget från att tipsa om specifika titlar till att rekommendera hela listor med böcker på ett bräde. Dessutom utser vi Magnus Roosmann till stolthetens röst. Lyssna nu så får du veta varför!Titlarna i avsnitt 96 hittar du här:“Reprieve” av James Han Mattsson, inläst av JD Jackson“Familjelexikon” av Natalia Ginzburg (e-bok)“Söta röda sommardrömmar” av Christoffer Holst, inläst av Anja Lundqvist“Glöm det” av Edward St Aubyn, inläst av Magnus RoosmannKejsarens nya kläder av H.C. Andersen, inläst av Margareta Mård“Hundra år av ensamhet” av Gabriel García Márquez, inläst av Magnus Roosman“Allt jag fått lära mig” av Tara Westover inläst av Katarina Cohen“Återstoden av dagen” av Kazuo Ishiguro, inläst av Reine Brynolfsson“Sanning och skvaller” av Curtis Sittenfeld inläst av Gunilla Leining“The Song of Achilles” av Madeline Miller, inläst av Frazer Douglas“Drömmen om Tom” av Sara Dalengren, inläst av Viktor Åkerblom“Ek” av Frida Andersson Johansson, inläst av Gunilla Leining“Saliga äro de som törsta” av Anne Holt, inläst av Magnus Roosmann See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Snacka om ljudböcker podcast

  Om skam

  1:11:29

  Skam, skämmas, skamfyllt och skamlöst - i dagens avsnitt pratar Sissel och Åsa om den där jobbiga känslan som man gör nästan vad som helst för att slippa. Eller? Vi listar olika sorters skam och ger dig såklart matchande boktips. Sissel och Åsa har också två storfavoriter i sina bokhyllor i det här avsnittet.Böckerna från dagens avsnitt hittar du här:Matrix av Lauren Groff inläst av Katarina Cohen, översatt avJohanna Karlsson Bogg Vredens druvor av John Steinbeck inläst av Martin Halland, översatt av Thorsten JonssonCarol av Patricia Highsmith inläst av Edda Magnason, översatt av Karin LindeqvistDen store Gatsby av F Scott Fitzgerald inläst av Mats Eklund, översatt av Christian EkvallRodham av Curtis Sittenfeld inläst av Charlotta Jonsson, översatt av Marianne MattssonKäraste Herman: Rasbiologen Herman Lundborgs gåta av och med Maja HagermanDet mest förbjudna av och med Kerstin ThorvallHollywoodfruar av Jackie Collins inläst av Kajsa Ernst, översatt av Riina LarssonLivläkarens besök av P O Enquist, inläst av Torsten WahlundBara ha roligt av och med Maria MaunsbachBrinn Oslo, Brinn av och med Johanna Frid See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Snacka om ljudböcker podcast

  Sommarspecial med Sissel

  13:20

  Sissel tar över mikrofonen själv i det här avsnittet och bjuder på hennes och Åsas bästa boktips för sommaren!Fyrvaktarna av Emma StonexVägen hem och När stormen kom av Rosamunde Pilcher inläst av Rachel Mohlin Lämna världen bakom dig: roman av Rumaan Alam inläst av Livia MillhagenFlicka A av Abigail Dean inläst av Katharina CohenVärldens vackraste man av Lena Ackebo inläst av Katarina Ewerlöf See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Snacka om ljudböcker podcast

  Om drabbande livsöden

  55:50

  Vad är ett drabbande livsöde? Vem får skriva om sina livsöden? I det här avsnittet pratar Åsa och Sissel om biografier. Som alltid blir det lite funderingar, skratt och såklart en massa boktips! Böckerna som nämns i podden hittar du nedan:Nemesis av Martin Ekman, inläst av Lars WinclairThe better part of darkness av Kelly GayThe key to you and me av Jaye Robin Brown, inläst av Kathrine Littrell, Jennifer Jill ArayaSockerormen av Karin Smirnoff inläst av Ella SchartnerAtt skriva av Stephen KingSisters, secrets and sacrifice av Susan Ottoway inläst av Catherine HarveyAn autobiography av Agatha Christie inläst av Judith BoydMuminpappans memoarer av Tove JanssonRobinson Crusoe av Daniel DefoeShuggie Bain av Douglas Stuart inläst av Viktor ÅkerblomMin ljusa stad av Ulrika Gustafsson inläst av Stina EkbladÅren i Paris av Paula McLainArv och miljö av Vigdis Hjort inläst av Gunilla LeiningJag är inte död av Erik Engelv författarinläsningTorka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell författarinläsningObehaget om kvällarna av Marieke Lucas Rijneveld See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Snacka om ljudböcker podcast

  Om detektiver

  54:33

  I det här avsnittet pratar Åsa och Sissel om deckare, ett ämne som ofta ställer våra poddare kant mot kant. Vi får lära oss lite om detektivens historia, om pålitlighet i en kriminalroman, om förväntningar på twister och hur/om det är viktigt att veta vem som är mördaren i slutet av boken… Som vanligt får ni massor med tips och här hittar ni dem:Dragoner av Gertrud Hellebrand, uppläsare Julia DufveniusÄr mor död av Vigdis Hjort, uppläsare Gunilla LeiningTa mig tillbaka av B A Paris, uppläsare Kerstin AnderssonUr gravens djup av Anders Winckler, uppläsare Sofia BerntssonTräskkungens dotter av Karon Dionne, uppläsare Philoméne GrandinDykungens dotter av H C AndersenMorden på Rue Morgue av Edgar Allan PoeEn dos av Stryknin av Agatha ChristieDet svarta trädet av Tana French, uppläsare Daniel SjöbergRökridå av Kristen Rytter, uppläsare Disa ÖstrandInte alla män av Veronica Palm, uppläsare Maria LyckowDomaren av Dag Öhrlund, uppläsare Anna Maria KällRädda mig från farliga män av S A Lelchuk, uppläsare Katarina Ewerlöf Blind Gudinna av Anne Holt, uppläsare Magnus RoosmannCold Case : Försvunnen av Tina Frennstedt, uppläsare Mirja TurestedtNär ingen ser av Inger Jalakas, uppläsare Maria LyckowSanning med modifikation av Sara Lövestam, uppläsare Julia DufveniusDarktown av Thomas Mullen, uppläsare Björn BengtssonResurrection bay av Emma Viskic, uppläsare Lewis Fitz-GeraldVi har alltid bott på slottet av Shirley JacksonMin ljusa stad av Ulrika Gustafsson, uppläsare Stina EkbladShuggie Bain av Douglas Stuart, uppläsare Viktor Åkerblom See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Snacka om ljudböcker podcast

  Om djuren

  1:05:33

  I det här avsnittet pratar Åsa och Sissel om människans bästa vän, hunden. Och alla andra djur i litteraturen! Om du vill veta vad en under-bunny är, hur man uttalar antropomorfisk och få riktigt bra boktips så har du kommit helt rätt.I detta avsnitt pratar vi om:Dubbelporträtt av Agneta PleijelHem till Scupper Island av Kristan Higgins, uppläst av Anja LundqvistJordbunden av Erik Thulin, uppläst av Eva RöseWe can only save ourselves av Alison Wisdom, uppläst av Jesse VilinskyI am Legend av Richard MathesonWe need to talk about Kevin av Lionel ShriverMöss och människor av John Steinbeck, uppläst av Helge SkoogDjurens gård av George Orwell, uppläst av Håkan MohedeDen långa flykten av Richard AddamsPrzewalskis häst av Maja Lunde, uppläst av Maria LyckowVargattacken av Lars Berge, författaruppläsningH som i Hök av Helen McDonaldBoktips:Sista migrationen av Charlotte McConaghy, uppläst av Gunilla LeiningVinterpacket av Jacob Lindfors, uppläst av Magnus RoosmanPanopticon av JC Koldemo, uppläst av Disa ÖstrandFlickornas tystnad av Pat Baker, uppläst av Viktor ÅkerblomMin syster, seriemördaren av Oyinkan Braithwaite, uppläst av Emma PeterTill nästa gång:Ur gravens djup av Anders Winckler inläst av Sofia BerntssonTräskkungens dotter av Karon Dionne, inläst av Philomène Grandin, kanske också Dykungens dotter av H C Andersen som inspirerat Dionnes deckare. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Snacka om ljudböcker podcast

  Om tvillingar

  1:02:21

  I avsnittet 90 av podden Snacka om ljudböcker diskuteras ett ämne som ligger Sissel varmt om hjärtat - tvillingar i litteraturen. I egenskap av tvättäkta tvilling vill hon lyfta det repetitiva sätt som tvillingar porträtteras på i fiktionen och har satt ihop en ett test bestående av fem punkter som varje respektabel bok om tvillingar bör klara av att leva upp till. Åsa tar gissandet till en ny nivå när det gäller stjärntecknet tvillingarna och vilka böcker som har karaktärer med starka drag av snacksalighet, initiativrikedom, stora egon och dubbelspelande - klassiska kännetecken för en tvilling. Kommer du på några titlar vi borde ha nämnt men glömde bort? Mejla till [email protected] eller kommentera på Instagram. Vi vill höra vad du tycker. Här hittar du listan över böckerna vi snackar om i avsnittet. (De finns också i en lista i Storytel-appen. Sök bara på Snacka om ljudböcker.) Cow Girl av Kirsty Eyre inläst av Chloe MasseyAndarnas hus av Isabel Allende, inläst av Gunilla NyroosHeiman, författarinläst av Ann-Luise BertellSista migrationen av Charlotte McConaghy inläst av Gunilla LeiningOsynliga kvinnor av Caroline Cirado-Perez inläst av Charlotta JohnssonDagarna, dagarna, dagarna av Tone Schunnesson, inläst av Tova MagnussonTvillingarna på Sweet Valley High av Francine Pascal, inläst av Tove EdfeldtHimmelsdalen av Marie Hermansson inläst av Magnus RoosmannJag ger dig solen av Jandy Nelson, inläst av Malin Molin och André ChristensonHamnet av Maggie O’Farrell (e-bok)De små tingens gud av Arundhati Roy (e-bok)Härifrån till dig av Albert Lindemalm, inläst av Viktor Åkerblom Hjärtlinjer av Brit Bennett, inläst av Astrid AssefaPrzewalskis häst av Maja Kunde, inläst av Maria LyckowDen långa flykten av Richard Adams (e-bok) See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.
 • Snacka om ljudböcker podcast

  Rött, vitt och blått

  58:30

  I det här avsnittet gästas Snacka om ljudböcker-podden av Loveina, känd från systerpodden Sticka med Storytel. De diskuterar färgteman, favoritböcker och även ett ämne som Loviena länge väntat på att ta upp med våra poddare… Sissel och Loveina ger också sina bästa jullyssningstips! Undrar du vilka böcker som nämndes i avsnittet? Du hittar dem här och om du söker på Snacka orm ljudböcker i Storytel appen: Vitt hav av Roy Jacobsen, Min vän Anna av Rachel DeLoa Williams, Storm of Locusts av Rebecca Roanhorse, Hamnet av Maggie O’Farrell, Rött, vitt och kungligt blått av Casey McQuiston, Snap/När repet brister av Belinda Bauer, Fröken Smillas känsla för snö av Peter Hoeg, Vit eld av Thomas Mullen, En hemlig plats av Tana French, Maresi av Maria Turtschaninoff, Liv efter liv av Kate Atkinson, Varför jag inte längre pratar med vita om ras av Reni Eddo-Lodge, Christmas at the Little Knitting Box av Helen J Rolfe, Vampire knitting club av Nancy Warren, Jul I Krinolin av Amanda Hellberg, Styggelsen av Amanda Hellberg, Lillforsa ladies av Karin Janson, Wolf Hall av Hilary Mantel, Buddenbrooks av Thomas Mann, The hate u give av Angie Thomas See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Få adgang til hele det store podcastunivers med gratisappen GetPodcast.

Abonnér på dine favoritpodcasts, lyt til episoder offline, og få spændende anbefalinger.

iOS buttonAndroid button
© radio.de GmbH 2022radio.net logo