Una tarda a l'òpera podcast

Una tarda a l'òpera

Catalunya Ràdio

El magazín operístic amb tot allò que cal saber sobre l'òpera: entrevistes a cantants i directors, dossiers d'òperes, efemèrides, novetats en CD i DVD, crítiques i reportatges. Els diumenges, de 19 h a 20 h, amb Jaume Radigales.

50 Episoden

 • Una tarda a l'òpera podcast

  Verdi i la "trilogia popular"

  1:00:19

  Per què "Rigoletto", "Il trovatore" i "La traviata" s'apleguen sota el títol de "trilogia popular", quan no tenen res a veure entre elles? Descobrim com és el Verdi de la inflexió cap a la maduresa, una setmana abans de la transmissió de "Rigoletto" des del Liceu.
 • Una tarda a l'òpera podcast

  Radiografia d'una altra ària

  55:16

  Analitzem l'ària "Dove sono", que canta la Comtessa d'Almaviva al tercer acte de "Le nozze di Figaro" de Mozart, i n'escoltem diverses versions... tot i que les comparacions siguin sempre odioses...
 • Una tarda a l'òpera podcast

  Verpasse keine Episode von Una tarda a l'òpera und abonniere ihn in der kostenlosen GetPodcast App.

  iOS buttonAndroid button
 • Una tarda a l'òpera podcast

  Continuem el glossari operístic

  58:14

  Us heu aturat mai a saber la diferència entre obertura i preludi? I què podem dir sobre els recitatius secs o acompanyats? Sabeu què és una stretta? I algun cop heu sentit, despullats, els leitmotivs wagnerians? Ho descobrim en aquest programa.
 • Una tarda a l'òpera podcast

  L'òpera i el mite d'Orfeu

  57:02

  Ho sabíeu, que Orfeu marca els inicis de l'òpera com a espectacle? De Peri i Monteverdi a Gluck, passant per l'"Orpheus" de Telemann que veurem al Liceu, ens fixarem en el tractament que l'òpera ha fet d'aquest mite d'origen grec que ha esdevingut universal.
 • Una tarda a l'òpera podcast

  Homenatge a la soprano Edita Gruberová

  57:30

  Amb motiu de la recent mort de la soprano Edita Gruberová, recuperem l'entrevista que li fèiem el 2008, coincidint amb el 40è aniversari del debut operístic de la soprano eslovaca.
 • Una tarda a l'òpera podcast

  Glossari operístic (1)

  1:00:46

  Què és una ària? I una cavatina? I una cabaletta? Bel canto és sinònim d'òpera? I què és un concertant? I per què el paper del cor en l'òpera? Descobrim el primer episodi d'allò que podem anomenar "Glossari operístic".
 • Una tarda a l'òpera podcast

  Veus paral·leles (1)

  57:31

  Radiografiem una ària, "Celeste Aida", del primer acte d'Aida. Corelli, Bergonzi, Tucker, Caruso i Del Monaco ens marcaran la pauta a partir de diferents interpretacions no sempre d'acord amb allò que hi havia escrit a la partitura de Giuseppe Verdi.
 • Una tarda a l'òpera podcast

  Fa vint anys... òpera verista

  59:07

  Fa vint anys inauguràvem la primera temporada d'"Una tarda a l'òpera" amb l'audició d'"Andrea Chénier". Avui recordem un dels títols fonamentals del verisme i analitzem alguns dels fragments més significatius de l'òpera de Giordano, comparant-los amb algunes músiques populars del París de la Revolució Francesa.
 • Una tarda a l'òpera podcast

  María Bayo o l'herència d'una tradició

  56:36

  Cavalli, Mozart i Rossini, a més d'incursions en un repertori més dramàtic són etiquetes que marquen l'estil de la soprano navarresa María Bayo, hereva de la gran escola de cant espanyola.
 • Una tarda a l'òpera podcast

  Sophie Koch, la discreció i l'excel·lència fetes mezzo

  53:50

  Veu exquisida i musicalitat que es du a les venes. Aquestes són les característiques de la mezzosoprano francesa Sophie Koch, que sentirem en el monogràfic que li dediquem.

Hol dir die ganze Welt der Podcasts mit der kostenlosen GetPodcast App.

Abonniere alle deine Lieblingspodcasts, höre Episoden auch offline und erhalte passende Empfehlungen für Podcasts, die dich wirklich interessieren.

iOS buttonAndroid button
© radio.de GmbH 2021radio.net logo