Tjek På Turismen podcast

Digitale kompetencer udvikler forretningen

0:00
29:59
15 Sekunden vorwärts
15 Sekunden vorwärts

Hvornår har I sidst arbejdet målrettet med at styrke jeres digitale kompetencer i virksomheden? Tag med Tjek på Turismen til Silkeborg, hvor vi møder Heidi Lambertus, kreativ direktør i restaurantgruppen Dining Group, som fortæller om, hvordan de står styrket ved at tænke primært digitalt.

Heidi er deltager på kompetenceudviklingsforløbet Digital Ledelseskultur og følger her et forløb i Digital Forretningsudvikling målrettet turismeerhvervet i Aarhus-regionen. Vi spørger Heidi om, hvordan de i Dining Group, som består af tre spisesteder, indtænker det digitale i alle driftsfaser – for eksempel planlægning, oplæring og markedsføring.

Vi taler også med Liselotte Nis-Hanssen, servicedirektør i VisitAarhus om, hvilke udfordringer mange turismevirksomheder står i at indarbejde de digitale løsninger, og hvordan man som virksomhed kan bruge det digitale som løftestang til egen forretningsudvikling. VisitAarhus står bag forløbet i Digital Ledelseskultur samarbejde med Dansk Kyst- og Naturturisme.

Her er masser af gode perspektiver fra VisitAarhus og konkrete tips fra Heidi og Dining Group, som i den grad bruger digitale løsninger i deres dagligdag – for eksempel i deres onboarding af nye medarbejdere, som er blevet effektiviseret og forbedret ved nu at foregå digitalt. 

Weitere Episoden von „Tjek På Turismen“

 • Tjek På Turismen podcast

  Outdoor er en central udviklingsvej for camping

  34:18

  Parametre som bæredygtighed, fællesskab og outdoor-oplevelser fylder mere og mere i vores valg af ferie. Det skaber nye muligheder for campingbranchen, hvor mange pladser ligger naturskønt og indbyder til at skabe nye, naturnære oplevelser. Og de nye muligheder er velkomne, for skønt camping er populært, så har branchen ikke oplevet samme vækstrater de seneste år som den øvrige del af kyst- og naturturismen i Danmark. Derfor besøger vi i denne episode af Tjek på Turismen Camp Hverringe på Fyn, hvor Camp Manager Torben Frydenlund Rasmussen fortæller om, hvordan de her arbejder med at inddrage tendenser som bæredygtighed, outdoor og det naturnære i udviklingen af campingpladsen.  Camp Hverringe er nemlig én af 10 campingpladser, der er udvalgt som deltagervirksomheder i projektet CAMP NOW, hvor man arbejder med at identificere nye greb til at transformere det klassiske campingbegreb til en mere moderne fortælling, som også nye målgrupper kan se sig selv i. Vi mødes også med Mette Greisen Damsgaard, specialkonsulent hos Dansk Kyst- og Naturturisme, som fortæller mere om, hvordan og hvorfor outdoor kan være en central udviklingsvej for campingbranchen.
 • Tjek På Turismen podcast

  Digitale kompetencer udvikler forretningen

  29:59

  Hvornår har I sidst arbejdet målrettet med at styrke jeres digitale kompetencer i virksomheden? Tag med Tjek på Turismen til Silkeborg, hvor vi møder Heidi Lambertus, kreativ direktør i restaurantgruppen Dining Group, som fortæller om, hvordan de står styrket ved at tænke primært digitalt. Heidi er deltager på kompetenceudviklingsforløbet Digital Ledelseskultur og følger her et forløb i Digital Forretningsudvikling målrettet turismeerhvervet i Aarhus-regionen. Vi spørger Heidi om, hvordan de i Dining Group, som består af tre spisesteder, indtænker det digitale i alle driftsfaser – for eksempel planlægning, oplæring og markedsføring. Vi taler også med Liselotte Nis-Hanssen, servicedirektør i VisitAarhus om, hvilke udfordringer mange turismevirksomheder står i at indarbejde de digitale løsninger, og hvordan man som virksomhed kan bruge det digitale som løftestang til egen forretningsudvikling. VisitAarhus står bag forløbet i Digital Ledelseskultur samarbejde med Dansk Kyst- og Naturturisme. Her er masser af gode perspektiver fra VisitAarhus og konkrete tips fra Heidi og Dining Group, som i den grad bruger digitale løsninger i deres dagligdag – for eksempel i deres onboarding af nye medarbejdere, som er blevet effektiviseret og forbedret ved nu at foregå digitalt. 
 • Tjek På Turismen podcast

  Verpasse keine Episode von Tjek På Turismen und abonniere ihn in der kostenlosen GetPodcast App.

  iOS buttonAndroid button
 • Tjek På Turismen podcast

  Startups tilfører vigtig innovation til turismen

  28:53

  Vi tager hul på en ny sæson af tjek på Turismen med at tale om startups og innovation – og mere præcist sætter vi fokus på outdoor. Naturen er nemlig helt generelt kommet på mode, og når nye målgrupper melder sig på banen, kan det skabe et markedspotentiale for iværksættere. Med afsæt i innovationsprogrammet TourismX Challenge Outdoor, der henvender sig specifikt til startups i branchen, tager vi denne gang til Hvide Sande for at besøge én af programmets deltagere - surfskolen Blue Spirit. Her taler vi med Jacob Lassen, der sammen med sin medstifter Robert Rohwedder står bag Blue Spirit. Udover at være en mobil surfskole har Blue Spirit som målsætning at gøre surf tilgængeligt for mennesker med handicap. Det taler vi med Jacob om, som også fortæller om deres rejse fra idé og passion til forretning. Vi har også besøg af Heidi Dahl Larsen, som er innovationskonsulent hos Dansk Kyst- og Naturturisme, og spørger Heidi om, hvorfor innovation er så vigtigt for turismebranchen, og hvordan man helt konkret kan arbejde med det. Og ikke mindst så er episoden krydret med masser af gode råd til andre iværksættere fra både Heidi og Jacob. Stinne Skov Bergholt er ny medvært på podcasten og vil i den kommende sæson sammen med Cathrine Laursen invitere ildsjæle, eksperter og erhvervsaktører til samtaler om aktuelle emner inden for turismen.
 • Tjek På Turismen podcast

  Cykelturister er en god forretning

  32:22

  Outdoor-aktiviteter på ferien er populære som aldrig før – en tendens som coronasituationen blot har forstærket. Det gælder også cykelturismen, men hvilke muligheder for forretningsudvikling rummer det, og hvad skal man være opmærksom på, når gæsten ankommer på to hjul? Med afsæt i den syddanske geografi taler vi med Karsten Justesen, direktør i Destination Sønderjylland, om den nationale N8 cykelrute, og hvordan man på destinationsniveau arbejder med de kommercielle muligheder, som N8 rummer for områdets overnatningssteder og oplevelser. Vi taler også med Pia Bugslag, medindehaver af Fjordlyst Hotel og Camping og Gåsevig Strand Camping, som hvert år besøges af mange cykelglade turister. Vi hører Pias råd til, hvad man skal være opmærksom på, når man henvender sig til cykelturister, hvilke services man skal have på hylden, og hvordan de har oplevet den seneste udvikling. En stor del af cykelturisterne i det syd- og sønderjyske er udlændinge, hvor især hollændere og tyskere er ivrige cykelturister. Sidste år så billedet dog lidt anderledes ud, idet også mange danskere indtog de nationale cykelruter. Sammen med Karsten og Pia drøfter vi, hvad det betyder for cykelturismen, at flere nye målgrupper kommer til.
 • Tjek På Turismen podcast

  Kom fra den gode idé til handling

  30:35

  Tag sammen med os og Jarle Kondrup fra Innovation Lab på besøg hos Michael Madsen, der ejer af Jyllands-Akvariet. Vi får en snak om at bruge idéer og innovation til at videreudvikle forretningen – så tilbuddene i turismen forbliver aktuelle for fremtidens gæster. Idéerne står i kø hos Michael i Thyborøn, og vi spørger ham om, hvordan han får dem omsat til handling. Jyllands-Akvariet åbnede for 25 år siden, og er i den periode det blevet til ’meget mere end bare et akvarium’ – nu kan man komme på sælsafari, ravfangst eller østersjagt. Faktisk tilbyder Michael Madsen og hans team mere end 3000 ture Vi taler også med Jarle om, hvad der overhovedet kendetegner en god idé, hvordan man overhovedet får dem, og så lærer vi om konkrete tips til at teste idéerne af, så man ved, hvilke der er værd at eksekvere på. Jarle fortæller også om gode værktøjer i den "Digitale Værktøjskasse" man som virksomhedsejer selv kan bruge til sin egen forretningsudvikling.
 • Tjek På Turismen podcast

  Bæredygtig turisme – stil krav og stil skarpt

  35:39

  Bæredygtighed bliver et stadigt vigtigere konkurrenceparameter i dansk turisme i takt med, at flere og flere gæster prioriterer bæredygtighed i deres ferievalg. Men hvordan omsætter man de flotte ord og gode intentioner til konkrete handlinger? Det undersøger vi i denne episode af Tjek på Turismen, hvor vi både taler med direktør Kari Brandsgaard fra Sinatur Hotel Haraldskær og med Erik Thomas Johnson, fagleder inden for bæredygtig forretningsudvikling i Dansk Industri. Hotelkæden Sinatur er en af frontløberne inden for bæredygtighed i branchen, og Kari fortæller os om, hvordan de helt konkret bruger ’naturen som pejlemærke’ i deres beslutninger, om vigtigheden af at have medarbejderne med om bord og om at stille krav til sine leverandører! Vi spørger også Erik fra Dansk Industri om, hvad vi i turismen kan lære af andre brancher. Erik er også medforfatter til bogen ’Forretning for Fremtiden - Få succes med Verdensmålene’ og fortæller om vigtigheden af, at man prioriterer og stiller skarpt på få, velvalgte mål i bestræbelserne på at lykkes.
 • Tjek På Turismen podcast

  Glem teknologifrygten – brug IOT til forretningsudvikling

  31:24

  Begrebet IoT står for Internet of Things og er i dag i rivende udvikling. IoT dækker over, at vi kobler ting eller enheder til internettet, hvilket skaber data, der ofte indeholder værdifuld viden, man som virksomhedsejer kan bruge til at udvikle forretningen. IoT er allerede mange steder i vores helt almindelige hverdag, men som et begreb til forretningsudvikling, er det endnu nyt for mange i turismen. Derfor taler vi i denne episode med Peter Nødbak, som er selvstændig rådgiver inden for teknologi og infrastruktur. Sammen med Peter taler vi om det potentiale, der ligger i IoT for mange turismevirksomheder, og vi dykker ned i konkrete eksempler fra branchen for at høre Peters bud på gevinsterne ved at implementere en IoT løsning. Heldigvis behøver man ifølge Peter Nødbak hverken være teknologi-nørd eller opstarte et forkromet IT-projekt for at få gavn af IoT – i stedet handler det om at se mulighederne i at bruge teknologien til at skabe en adfærdsændring, der kan både gavne og udvikle forretningen.
 • Tjek På Turismen podcast

  Online gæstebog til turister øger tilfredshed og salg

  29:46

  De fleste turister kender gæsteservicebogen fra feriehuset eller hotelværelset. En mappe fyldt med praktiske oplysninger, som du skal bruge for at få et godt ophold. Men den tager tid for receptionisterne at holde ajour, og indeholder ofte mere end rigelig information. Derfor kniber det nogle gange med at huske detaljerne, når man som gæst skal bruge informationen. Det har DigitalGuest fundet en løsning på med en digital gæstebog, og det virker for hoteller, feriehuse og testes nu også på flere campingpladser i et pilotprojekt. Lyt med, når administrerende direktør Christian Markedal fra DigitalGuest fortæller om løsningen, som er en løsning, der ekspanderer fra Danmark til hele verden. Hør erfaringerne fra én af de campingpladser, der har været med i projektet, når Inge Vestergaard, medejer af Blokhus By Camping, fortæller om deres erfaringer med at prøve DigitalGuest. Inge kan berette om en mere effektiv drift, færre misforståelser for gæster og en øget gæstetilfredshed, fordi gæsterne har alle deres informationer på telefonen i lommen. Den digitale gæstebog sparer papir, administration og øger gæstetilfredsheden, og så finder vi også ud af, at det ikke kræver de voldsomme tekniske færdigheder.
 • Tjek På Turismen podcast

  Turismen på Rømø udvikles af Big Data

  25:46

  Når vejrudsigten siger vestenvind på Rømø, skal der flere på arbejde på Café Fru Dax. Så stiger salget af is nemlig i caféen. Det ved de nu, fordi et nyt Big Data projekt bekræfter mavefornemmelse og gør øens turistaktører i stand til at planlægge efter fakta frem for fornemmelser. På Rømø er en lang række af øens turistaktører nemlig gået sammen med bl.a. Rømø-Tønder Turistforening, Copenhagen Business School i et stort Big Data projekt der netop inddrager mange forskellige datakilder til at give viden om øens turister. Projektet hedder ’Destination Digital’ og er omdrejningspunkt for denne episode. Her møder vi én af Danmarks førende eksperter inden for Big Data, Per Østergaard Jacobsen, lektor ved CBS og hovedarkitekten bag ’Destination Digital’, og Per vil gøre os klogere på, hvad Big Data er og hvilket potentiale det rummer, når vi taler om turistaktører. Vi taler også med Morten Degn, medindehaver af Fru Dax og hører om deres tilgang til data og hvad de har fået ud af at være med i projektet.
 • Tjek På Turismen podcast

  Sådan navigerede Djurs Sommerland sig igennem corona-åbningen

  30:07

  Corona-nedlukningen ramte dansk turisme bredt. I denne episode gør vi dig klogere på, hvad en af Danmarks største attraktioner, Djurs Sommerland, gjorde før, under og efter nedlukningen.  Hvordan styrer man en attraktions-sværvægter som Djurs Sommerland igennem en usikker corona-tid? Du kan møde Henrik B. Nielsen, administrerende direktør i Djurs Sommerland, der sætter perspektiv på de mange udfordringer ved at udskyde sæsonstarten og håndtere de over 600 sæsonansatte. Han fortæller om nogle af dilemmaerne om, at der skal være afstand og mulighed for spritte hænderne af, men også udfordringen med at forudsige gæstetallet på grund af krav om 4 kvadratmeter pr. gæst. Hvordan begynder man sæsonen lidt senere end normalt med et hav af restriktioner og nye, uvante bookingsystemer – og hvordan fastholder man den gode gæsteoplevelse i et sommerland, hvor folk kommer for at have det sjovt, samtidig med at man overholder sundhedsmyndighedernes skiftende krav, stramninger eller lempelser på en masse regler.

Hol dir die ganze Welt der Podcasts mit der kostenlosen GetPodcast App.

Abonniere alle deine Lieblingspodcasts, höre Episoden auch offline und erhalte passende Empfehlungen für Podcasts, die dich wirklich interessieren.

iOS buttonAndroid button
© radio.de GmbH 2022radio.net logo